Print
kipragout

Kipragout

Aantal 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 300 gram kip (kippendij of -filet)
  • 750 milliliter kippenbouillon
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 400 milliliter melk
  • verse peterselie en bieslook (naar smaak)
  • snufje kerrie
  • zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze

  1. Snijdt ui fijn en de kip en champignons in kleine stukjes. 

  2. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui kort aan. Voeg de bouillon toe en breng het net aan de kook. Laat het sudderen tot de kip gaar is. 

  3. Smelt in een andere (grote) pan de roomboter op laag vuur, pas op dat deze niet bruin verkleurt. Voeg de bloem toe en klop het met een mixer tot er geen klontjes meer in zitten. Bak het even aan, zodat het de bloemsmaak verliest.

  4. Voeg de melk toe in drie delen, blijf steeds kloppen met de garde. 

  5. Giet ondertussen de kip en de uien af door een vergiet en vang de bouillon op in een kom. Voeg dan 500 milliliter bouillon toe en bewaar de overige 250 milliliter.

  6. Voeg dan de kip en de uitjes weer toe aan de roux en de champignons.

  7. Snijdt wat bieslook en peterselie fijn en voeg naar smaak toe. Snufje kerriepoeder erbij. Laat het inkoken tot de gewenste dikte. Is het te dik? Voeg dan nog wat van de bouillon toe die je nog hebt.

  8. Verwarm ondertussen de oven voor en bak de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  9. Breng de ragout op het laatst nog op smaak met zout en peper en schenk het in de pasteibakjes. Nog wat verse peterselie en bieslook erbij en klaar!