Follow:
Hartig, Recepten, Soep

Wortelsoep met gember en kurkuma

wortelsoep met gember en kurkuma

Vandaag weer een veganistisch recept, namelijk eentje voor wortelsoep met gember en kurkuma. En deze past heel goed bij het gure weer van de laatste tijd. Een lekker warm soepje, beetje brood erbij om te dippen en ik ben gelukkig. En het is ook nog een super simpel om te maken en budgetvriendelijk, ideaal toch?

WORTELSOEP MET GEMBER EN KURKUMA

Een echte budgettopper, deze wortelsoep. En door de gember wordt het heerlijk warm. Ik houd wel van een beetje pit, niet teveel, maar dat kun je dus helemaal zelf bepalen. Zelf heb ik er één rode peper in gedaan, een hele milde peper, en een beetje harissa-pasta, maar blijf vooral proeven en voeg net zoveel toe als je zelf lekker vind.

Toen ik wortelsoep voor het eerst ging maken, had ik niet verwacht dat het nog zoveel structuur zou hebben. Ik dacht dat het een heel waterig soepje zou worden, maar dat is zeker niet het geval. Je kunt het een beetje vergelijken met pompoen- of zoete aardappelsoep. Ik denk dat het ook heel lekker is om wortel met één van deze groenten te combineren.

wortelsoep met gember en kurkuma

Soep en brood gaan bij mij eigenlijk altijd samen en deze wortelsoep is ideaal om een broodje in te dippen. Een geroosterd broodje ingesmeerd met wat knoflook zou ook heel lekker zijn natuurlijk. Je kunt er ook nog wat extra kokosmelk in doen of een paar gefrituurde uitjes of gember.

Het recept is genoeg voor vier flinke kommen, maar je kunt hem ook gemakkelijk halveren of een gedeelte invriezen. In de koelkast blijft het een paar dagen goed, mits je het goed afgesloten bewaard, en in de vriezer kun je soep ongeveer drie maanden bewaren.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

Wortelsoep met gember en kurkuma

Aantal 4 kommen

Ingrediënten

 • 1 kilo wortelen
 • 2 uien
 • 3 tenen knoflook
 • 3 cm gember
 • rode peper (naar smaak)
 • 1 liter groentebouillon
 • 400 milliliter kokosmelk
 • 1,5 theelepel kurkuma
 • zout en peper
 • 1/2 theelepel harissa (optioneel)

Bereidingswijze

 1. Snijdt de wortelen, ui, gember (geschild) en rode peper in grove stukken.
 2. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui, rode peper en knoflook kort aan. Voeg de wortel en gember toe en bak even aan.
 3. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Laat het sudderen met de deksel op de pan op het vuur, tot de wortel zacht is geworden.
 4. Mix alles in een blender of met een staafmixer, tot het een geheel is geworden en er geen stukjes meer inzitten.
 5. Voeg de kokosmelk, kurkuma en eventueel de harissa toe en breng opnieuw aan de kook. Laat het doorkoken tot het de gewenste dikte heeft (voeg water toe als het te dik is).
 6. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over de kommen.

wortelsoep met gember en kurkuma


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply nicole

  Wortelsoep spreekt me in eerste instantie niet zo aan, maar het klinkt toch wel lekker als ik het zo lees.

  15 september 2017 at 08:54
 • Reply Neeltje | Thoughts in Style

  Ik ben gek op zelf soep maken dus ik ga sowieso deze een keertje maken!

  15 september 2017 at 11:47
 • Reply Laura | Travelvibe

  Dat klinkt als een lekker soepje! Ik vind gember en wortel sowieso een goede combi!

  15 september 2017 at 13:20
 • Reply Ilona

  Ik heb ook al wortelsoep met kurkuma gemaakt maar van gember ben ik niet zo’n fan 😉

  Ilona

  15 september 2017 at 13:34
 • Reply Kevin - JustKVN

  Het klinkt erg lekker. Alleen ik hou niet zo van gember, proef je die heel erg sterk?

  15 september 2017 at 15:25
 • Reply Wanda

  We maken hier regelmatig zelf soep maar ik denk dat mijn vriend wel wat raar op zal kijken als ik hem wortelsoep voor schotel. Maar wie weet moeten we het gewoon eens proberen!

  15 september 2017 at 22:30
 • Leave a Reply