Super lekkere wontons met kip! Het lijkt misschien moeilijk om deze wontons te maken, maar dat is echt niet zo.
Wontons kun je stomen in een stoommandje, maar ook bakken in hete olie. Ze worden dan zo lekker knapperig.
Wontons met kip
Voor de vulling heb ik kip gebruikt, met knoflook, gember en koriander. Je kunt natuurlijk de koriander ook vervangen met andere kruiden, voor het geval je vind dat koriander naar zeep smaakt (ja, dat kan echt – lees er meer over in de Quest).
Je kunt deze wontons met kip ook prima invriezen om later te bakken. Vul de wontons, plak ze dicht en doe ze in een diepvrieszakje. Pas wel op dat je niet te veel wontons in een zakje doet, dan kunnen ze aan elkaar plakken (zorg ervoor dat ze elkaar niet te veel aanraken).Je kunt de wontons met kip ongeveer twee maanden bewaren in de vriezer. Laat ze wel volledig ontdooien voordat je ze gaat bakken in olie.
Gefrituurde wontons maken
Het lijkt misschien moeilijk om zelf wontons te maken, maar dat valt echt wel mee. Na een paar wontons krijg je er vast meer handigheid in. Hieronder vind je een handig stappenplan hoe je de deze wontons met kip maakt.
Wontons maken: stap-voor-stap
Voor deze wontons heb ik kant-en-klare vellen gebruikt. Je kunt ze natuurlijk zelf maken, maar dit is moeilijk en kost daarnaast ontzettend veel tijd. Bij Aziatische supermarkten of toko’s kun je vaak wontonvellen kopen uit de diepvries. Ook helemaal prima en een stuk gemakkelijker.
Stap 1: Leg alles klaar: de wontonvellen, vulling, bakje met water en een bord om de wontons die klaar zijn op te leggen.
Stap 2: Leg een klein hoopje vulling in het midden van het wontonvel. Doe er niet te veel op, dan krijg je de wonton niet goed dicht.
Stap 3: Maak de randen nat met een beetje water.
Stap 4: Vouw het wontonvel dicht en vouw de randen een beetje dubbel. Zorg ervoor dat er geen lucht meer in zit en dat de randen goed vastgeplakt zijn.
Stap 5: Frituur de wontons in olie op ongeveer 180 graden Celsius. Haal ze eruit wanneer ze goudbruin zijn.
Ingrediënten en bereiden:
Wonton met kip
www.volgdekruimels.nlEquipment
- Frituurpan of pan met olie
Ingrediënten
- 20 wontonvellen
- 150 gram kipgehakt
- 2 tenen knoflook
- 2 cm gember
- 1/2 eetlepel koriander
- zout en peper
Instructies
- Hak de knoflook fijn en rasp de gember.
- Doe de kipgehakt in een schaal, voeg de knoflook, geraspte gember, koriander en een beetje zout en peper toe. Meng tot alles is gemengd.
- Leg ongeveer een grote theelepel van het mengsel in het midden van het wontonvel.
- Bestrijk de overige delen van het wontonvel met water. Knijp vervolgens het vel dicht, een beetje gekruikeld.
- Verhit de olie en bak de wontons af tot ze goudbruin zijn.
- Serveer met chilisaus of sojasaus.
Heey, wij gaan de wonton hapjes maken volgens het recept.
Groetjes Annemieke