Skip to content

Volg de kruimels

  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
Wontons met kip
Bijgerechten

Wontons met kip

14 februari 202113 februari 2021 Danella Leave a comment

Super lekkere wontons met kip! Het lijkt misschien moeilijk om deze wontons te maken, maar dat is echt niet zo.

Wontons kun je stomen in een stoommandje, maar ook bakken in hete olie. Ze worden dan zo lekker knapperig.

Direct naar recept

Wontons met kip

Voor de vulling heb ik kip gebruikt, met knoflook, gember en koriander. Je kunt natuurlijk de koriander ook vervangen met andere kruiden, voor het geval je vind dat koriander naar zeep smaakt (ja, dat kan echt – lees er meer over in de Quest).

Je kunt deze wontons met kip ook prima invriezen om later te bakken. Vul de wontons, plak ze dicht en doe ze in een diepvrieszakje. Pas wel op dat je niet te veel wontons in een zakje doet, dan kunnen ze aan elkaar plakken (zorg ervoor dat ze elkaar niet te veel aanraken).Je kunt de wontons met kip ongeveer twee maanden bewaren in de vriezer. Laat ze wel volledig ontdooien voordat je ze gaat bakken in olie.

wontons met kip

Gefrituurde wontons maken

Het lijkt misschien moeilijk om zelf wontons te maken, maar dat valt echt wel mee. Na een paar wontons krijg je er vast meer handigheid in. Hieronder vind je een handig stappenplan hoe je de deze wontons met kip maakt.

wontons vouwen

Wontons maken: stap-voor-stap

Voor deze wontons heb ik kant-en-klare vellen gebruikt. Je kunt ze natuurlijk zelf maken, maar dit is moeilijk en kost daarnaast ontzettend veel tijd. Bij Aziatische supermarkten of toko’s kun je vaak wontonvellen kopen uit de diepvries. Ook helemaal prima en een stuk gemakkelijker.

wontons maken

Stap 1: Leg alles klaar: de wontonvellen, vulling, bakje met water en een bord om de wontons die klaar zijn op te leggen.

Stap 2: Leg een klein hoopje vulling in het midden van het wontonvel. Doe er niet te veel op, dan krijg je de wonton niet goed dicht.

Stap 3: Maak de randen nat met een beetje water.

Stap 4: Vouw het wontonvel dicht en vouw de randen een beetje dubbel. Zorg ervoor dat er geen lucht meer in zit en dat de randen goed vastgeplakt zijn.

Stap 5: Frituur de wontons in olie op ongeveer 180 graden Celsius. Haal ze eruit wanneer ze goudbruin zijn.

wontons met kip maken

Ingrediënten en bereiden:

wontons maken

Wonton met kip

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Porties 20 stuks

Equipment

  • Frituurpan of pan met olie

Ingrediënten
  

  • 20 wontonvellen
  • 150 gram kipgehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1/2 eetlepel koriander
  • zout en peper

Instructies
 

  • Hak de knoflook fijn en rasp de gember.
  • Doe de kipgehakt in een schaal, voeg de knoflook, geraspte gember, koriander en een beetje zout en peper toe. Meng tot alles is gemengd.
  • Leg ongeveer een grote theelepel van het mengsel in het midden van het wontonvel.
  • Bestrijk de overige delen van het wontonvel met water. Knijp vervolgens het vel dicht, een beetje gekruikeld.
  • Verhit de olie en bak de wontons af tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer met chilisaus of sojasaus.

Naar de receptenindex!

wontons kip

Berichtnavigatie

Comfort Food: Aziatisch broodje met pulled pork
Appelcake met grappa

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook
Frikandellentaart
Peposo - Italiaanse runderstoofpot

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
© 2021 | Volg de kruimels - All rights reserved