Op zoek naar een gemakkelijk dessert met chocolade? Maak dan eens deze witte chocolademousse met kokos! Super simpel om te maken en heel erg lekker.
Witte chocolade en kokos is een bekende smaakcombinatie, dat kan bijna niet fout gaan. Door er nog een beetje geroosterde kokos op te strooien, maak je dit dessert helemaal af. Je kunt het ook nog heel goed combineren met fruit zoals ananas, mango of rood fruit. Kijk wat je nog hebt liggen en probeer eens!
Witte chocolademousse met kokos
Voor deze chocolademousse heb je drie soorten kokos nodig, namelijk kokos santen, kokosrasp en kokosmelk. Kokos santen is een vast blok van kokoscrème en in (bijna) elke supermarkt te vinden bij de internationale producten.
Het roosteren van kokosrasp verloopt bij mij meestal net als het roosteren van pijnboompitten. Er gebeurt steeds niets, dan kijk je even niet en opeens is het verbrand. Dus blijf er vooral bij en roer het regelmatig om.
Kun je het bewaren? Ja!
Je kunt de chocolademousse bewaren in de koelkast. Doe het direct in de glaasjes of schaaltjes en dek het dan af met vershoudfolie of doe het in een spuitzak. Strooi de geroosterde kokosrasp er vlak voor het serveren pas op, anders blijft het niet lekker knapperig.
Ingrediënten en bereiden:
Witte chocolademousse met kokos
www.volgdekruimels.nlEquipment
- 1 Pan
- 1 Beslagkom
- Spatel
- Mixer
Ingrediënten
- 60 milliliter kokosmelk
- 40 milliliter melk
- 1 eidooier
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel bloem
- 100 gram witte chocolade (in stukjes)
- 1,5 theelepels kokos santen (kokoscrème)
- 250 milliliter slagroom
- 4 eetlepels kokosrasp
Instructies
- Verwarm de kokosmelk en de melk in een pannetje. Klop de eidooier los met één eetlepel suiker en de bloem.
- Voeg een paar eetlepels van de melk toe aan het eidooiermengsel en klop even door tot er geen klontjes meer in zitten.
- Giet dit mengsel al roerend weer terug in de pan en breng aan de kook.
- Laat het een paar minuten doorkoken, tot het dikker begint te worden. Haal de pan van het vuur af en voeg de chocolade en de kokos santen toe. Blijf roeren tot alles is gesmolten.
- Zeef het eerst en giet het dan in een schaal, dek af met vershoudfolie en laat afkoelen.
- Als het is afgekoeld, klop je de slagroom met een eetlepel suiker stijf en spatel je voorzichtig het chocolademengsel erdoorheen (doe dit in twee delen).
- Verdeel de chocolademousse over de glazen of schaaltjes.
- Rooster de kokosrasp in een pan op het vuur en verdeel de rasp over de mousse.
Oh oh chocolade!! I don’t care welke chocolade, ik lust alles 🙂 Wat is het weer yammie allemaal!!
dit ziet er overheerlijk uit! En niet moeilijk om te maken.
Al die heerlijke dingen die voorbij komen, terwijl mijn broeken niet meer dicht gaan…….:-)
Oooh, dit ziet er lekker uit!!
Ik ga een poging doen om het ook eens te maken met de dochter ❤️
Xxx
Het water loopt me in de mond! Ga kijken of mij het ook lukt om te maken. Sla dit meteen op!
Oeh heerlijk, ik ben gek op mousse, ik krijf gelijk zin in het ziet heerlijk uit…
Oh..het ziet er lekker uit. zo zacht lijkt mij
Ik geloof dat ik mijn kersttoetje heb gevonden! Bedankt voor dit recept!
Oeh daarvan loopt het water al in de mond. Wat een heerlijk dessertje, om je vingers van af te likken!
Wauw dit ziet er echt overheerlijk uit zeg. sla de recept even op voor later