Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Witte chocolademousse met kokos
Desserts

Witte chocolademousse met kokos

14 maart 202031 augustus 2022 9 comments

Op zoek naar een gemakkelijk dessert met chocolade? Maak dan eens deze witte chocolademousse met kokos! Super simpel om te maken en heel erg lekker.

Witte chocolade en kokos is een bekende smaakcombinatie, dat kan bijna niet fout gaan. Door er nog een beetje geroosterde kokos op te strooien, maak je dit dessert helemaal af. Je kunt het ook nog heel goed combineren met fruit zoals ananas, mango of rood fruit. Kijk wat je nog hebt liggen en probeer eens!

Direct naar recept

Witte chocolademousse met kokos

Voor deze chocolademousse heb je drie soorten kokos nodig, namelijk kokos santen, kokosrasp en kokosmelk. Kokos santen is een vast blok van kokoscrème en in (bijna) elke supermarkt te vinden bij de internationale producten.

Het roosteren van kokosrasp verloopt bij mij meestal net als het roosteren van pijnboompitten. Er gebeurt steeds niets, dan kijk je even niet en opeens is het verbrand. Dus blijf er vooral bij en roer het regelmatig om.

witte chocolademousse met kokos

witte chocolade mousse

Kun je het bewaren? Ja!

Je kunt de chocolademousse bewaren in de koelkast. Doe het direct in de glaasjes of schaaltjes en dek het dan af met vershoudfolie of doe het in een spuitzak. Strooi de geroosterde kokosrasp er vlak voor het serveren pas op, anders blijft het niet lekker knapperig.

Ingrediënten en bereiden:

witte chocolademousse met geroosterde kokos

Witte chocolademousse met kokos

www.volgdekruimels.nl
Recept voor een simpele chocolademousse met kokos te maken.
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
Voorbereiding 5 min
Bereiding 20 min
Wachttijd 1 uur
Totaal 1 uur 25 min
HOEVEELHEID: 4 personen

Equipment

  • 1 Pan
  • 1 Beslagkom
  • Spatel
  • Mixer

Ingrediënten
  

  • 60 milliliter kokosmelk
  • 40 milliliter melk
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 gram witte chocolade (in stukjes)
  • 1,5 theelepels kokos santen (kokoscrème)
  • 250 milliliter slagroom
  • 4 eetlepels kokosrasp

Instructies
 

  • Verwarm de kokosmelk en de melk in een pannetje. Klop de eidooier los met één eetlepel suiker en de bloem. 
  • Voeg een paar eetlepels van de melk toe aan het eidooiermengsel en klop even door tot er geen klontjes meer in zitten.
  • Giet dit mengsel al roerend weer terug in de pan en breng aan de kook.
  • Laat het een paar minuten doorkoken, tot het dikker begint te worden. Haal de pan van het vuur af en voeg de chocolade en de kokos santen toe. Blijf roeren tot alles is gesmolten.
  • Zeef het eerst en giet het dan in een schaal, dek af met vershoudfolie en laat afkoelen.
  • Als het is afgekoeld, klop je de slagroom met een eetlepel suiker stijf en spatel je voorzichtig het chocolademengsel erdoorheen (doe dit in twee delen). 
  • Verdeel de chocolademousse over de glazen of schaaltjes. 
  • Rooster de kokosrasp in een pan op het vuur en verdeel de rasp over de mousse. 
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!

witte chocolademousse met kokos

Naar de receptenindex!

chocoladedessertkokoswitte chocolade

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

Kaaskroketjes met cheddar
Oosterse kip met rijst

9 comments

  1. Sylvia schreef:
    28 november 2017 om 09:46

    Oh oh chocolade!! I don’t care welke chocolade, ik lust alles 🙂 Wat is het weer yammie allemaal!!

    Beantwoorden
  2. Felice schreef:
    28 november 2017 om 10:45

    dit ziet er overheerlijk uit! En niet moeilijk om te maken.
    Al die heerlijke dingen die voorbij komen, terwijl mijn broeken niet meer dicht gaan…….:-)

    Beantwoorden
  3. Lynn schreef:
    28 november 2017 om 11:15

    Oooh, dit ziet er lekker uit!!
    Ik ga een poging doen om het ook eens te maken met de dochter ❤️

    Xxx

    Beantwoorden
  4. Krystle/Batboy schreef:
    28 november 2017 om 11:22

    Het water loopt me in de mond! Ga kijken of mij het ook lukt om te maken. Sla dit meteen op!

    Beantwoorden
  5. Custodia Chineva schreef:
    28 november 2017 om 12:26

    Oeh heerlijk, ik ben gek op mousse, ik krijf gelijk zin in het ziet heerlijk uit…

    Beantwoorden
  6. Dhini schreef:
    28 november 2017 om 19:10

    Oh..het ziet er lekker uit. zo zacht lijkt mij

    Beantwoorden
  7. Wanda schreef:
    28 november 2017 om 20:20

    Ik geloof dat ik mijn kersttoetje heb gevonden! Bedankt voor dit recept!

    Beantwoorden
  8. Debbythechocoholic schreef:
    29 november 2017 om 17:40

    Oeh daarvan loopt het water al in de mond. Wat een heerlijk dessertje, om je vingers van af te likken!

    Beantwoorden
  9. Melissa krijns schreef:
    29 november 2017 om 18:59

    Wauw dit ziet er echt overheerlijk uit zeg. sla de recept even op voor later

    Beantwoorden

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Oosterse kip met rijst
Frikandellentaart
Traditionele Groningse poffert
Graham crackers vervangen

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved