Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Witte chocolade panna cotta met aardbeiensaus
Desserts

Witte chocolade panna cotta met aardbeiensaus

12 december 20179 maart 2020 Leave a comment

Panna cotta is één van mijn favoriete desserts, die kan ik echt nooit weerstaan. De combinatie van witte chocolade met de aardbeien en het romige van de panna cotta is echt heerlijk. En dan nog een beetje vanille en aardbeiensaus en je hebt een perfect dessert.

Direct naar recept

Witte chocolade panna cotta met aardbeiensaus

Voor een kerstdiner (of een ander diner) is dit een ideaal dessert, want je kunt hem van tevoren maken. En dat vind ik altijd zo fijn, want dan sta je niet constant in de keuken, maar haal je het gewoon direct uit de koelkast. Vooral als je er al een heel diner op hebt zitten, dan is het lekker om gewoon te gaan zitten en te genieten van je dessert. Toch?

witte chocolade panna cotta met aardbeiensaus

De panna cotta maak je met slagroom, witte chocolade, beetje suiker en natuurlijk vanille. Voor de aardbeiensaus heb ik aardbeien uit de diepvries gebruikt, ik vind het namelijk een beetje zonde om hier verse aardbeien  voor te gebruiken. Want je kookt ze helemaal tot moes en daarna gaan ze nog door de blender. Wel is het misschien leuk om nog wat verse aardbeien erbij te leggen.

witte chocolade panna cotta met aardbeiensaus

Ingrediënten & bereidingswijze

witte chocolade panna cotta met aardbeiensaus

Witte chocolade panna cotta met aardbeiensaus

www.volgdekruimels.nl
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
HOEVEELHEID: 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de panna cotta:

  • 400 milliliter slagroom
  • 40 gram suiker
  • 1 vanillepeul
  • 150 gram witte chocolade
  • 3 blaadjes gelatine

Voor de aardbeiensaus

  • 225 gram aardbeien (diepvries)
  • 20 gram suiker

Instructies
 

De panna cotta:

  • Doe de slagroom in een pannetje en verwarm het met de suiker. Schraap het merg uit de vanillepeul en doe het merg en de twee helften peul bij de panna cotta.
  • Voeg de witte chocolade toe als het warm is, blijf het doorroeren tot alles is gesmolten.
  • Leg ondertussen de gelatineblaadjes in koud water om zacht te worden.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de gelatineblaadjes één voor één toe en laat het oplossen.
  • Zeef het mengsel en verdeel het over de glaasjes.
  • Zet ze in de koelkast en laat ze koud worden en opstijven. 

Voor de aardbeiensaus:

  • Doe de aardbeien in een pannetje met de suiker en laat het doorkoken tot het een moes wordt.
  • Maal de saus fijn met een blender, staafmixer of in een hakmolen en zeef het daarna.
  • Verdeel de saus over de panna cotta, maar wel pas als die is opgestijfd.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!

witte chocolade panna cotta met aardbeiensaus

aardbeienchocoladepanna cotta

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

Kipragout
Christmas trifle

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Oosterse kip met rijst
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Graham crackers vervangen
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Pistachepasta maken

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved