Panna cotta is één van mijn favoriete desserts, die kan ik echt nooit weerstaan. De combinatie van witte chocolade met de aardbeien en het romige van de panna cotta is echt heerlijk. En dan nog een beetje vanille en aardbeiensaus en je hebt een perfect dessert.
Witte chocolade panna cotta met aardbeiensaus
Voor een kerstdiner (of een ander diner) is dit een ideaal dessert, want je kunt hem van tevoren maken. En dat vind ik altijd zo fijn, want dan sta je niet constant in de keuken, maar haal je het gewoon direct uit de koelkast. Vooral als je er al een heel diner op hebt zitten, dan is het lekker om gewoon te gaan zitten en te genieten van je dessert. Toch?
De panna cotta maak je met slagroom, witte chocolade, beetje suiker en natuurlijk vanille. Voor de aardbeiensaus heb ik aardbeien uit de diepvries gebruikt, ik vind het namelijk een beetje zonde om hier verse aardbeien voor te gebruiken. Want je kookt ze helemaal tot moes en daarna gaan ze nog door de blender. Wel is het misschien leuk om nog wat verse aardbeien erbij te leggen.
Ingrediënten & bereidingswijze
Witte chocolade panna cotta met aardbeiensaus
www.volgdekruimels.nlIngrediënten
Voor de panna cotta:
- 400 milliliter slagroom
- 40 gram suiker
- 1 vanillepeul
- 150 gram witte chocolade
- 3 blaadjes gelatine
Voor de aardbeiensaus
- 225 gram aardbeien (diepvries)
- 20 gram suiker
Instructies
De panna cotta:
- Doe de slagroom in een pannetje en verwarm het met de suiker. Schraap het merg uit de vanillepeul en doe het merg en de twee helften peul bij de panna cotta.
- Voeg de witte chocolade toe als het warm is, blijf het doorroeren tot alles is gesmolten.
- Leg ondertussen de gelatineblaadjes in koud water om zacht te worden.
- Haal de pan van het vuur en voeg de gelatineblaadjes één voor één toe en laat het oplossen.
- Zeef het mengsel en verdeel het over de glaasjes.
- Zet ze in de koelkast en laat ze koud worden en opstijven.
Voor de aardbeiensaus:
- Doe de aardbeien in een pannetje met de suiker en laat het doorkoken tot het een moes wordt.
- Maal de saus fijn met een blender, staafmixer of in een hakmolen en zeef het daarna.
- Verdeel de saus over de panna cotta, maar wel pas als die is opgestijfd.