Follow:
Foodtalk

Waarom je ook dit jaar weer Masterchef Australië moet gaan kijken

masterchef australia still begin

Geen spoilers – Masterchef Australië is denk ik wel mijn lievelingsprogramma en vanaf komende maandag 28 augustus is het weer elke werkdag te zien op de Nederlandse tv. Nu heb ik de meeste afleveringen al gezien, maar ga het gewoon nog een keer kijken. Waarom? Dat lees je in dit artikel!

WAAROM JE OOK DIT JAAR WEER MASTERCHEF AUSTRALIE MOET GAAN KIJKEN

Al jaren volg ik trouw alle afleveringen van Masterchef Australië en sommige seizoenen heb ik al twee keer gezien. Je kunt dus wel zeggen dat ik een hele grote fan ben. En dus kan ik het nieuwste seizoen ook niet missen. Meestal volg ik ze via de Nederlandse tv, maar dit jaar kon ik me niet meer inhouden en heb ik ze bekeken via het Australische schema. Hoe? Goed, laten we het daar niet over hebben, maar wel waarom je ook dit jaar weer moet kijken.

Het niveau wordt ieder jaar weer hoger en soms zit ik met verbazing te kijken naar de prachtige gerechten die deze amateurs aan het maken zijn. Dat zie ik mezelf nog niet zomaar doen. En wat een verschil is het met de Nederlandse Masterchef of andere kookprogramma’s. Eigenlijk niet te vergelijken. En omdat het niveau zo hoog is, kun je er ontzettend veel van leren. Van de masterclasses tussendoor, maar vooral ook van de inventieve proeven die ze moeten doen, de gerechten die ze na moeten maken van topkoks en hoe ze tot het uiterste gedreven worden om constant een hoge kwaliteit te leveren.

En mijn favoriete chef is er ook weer! Heston Blumenthal maakt ook dit jaar weer zijn opwachting in Masterchef. Nu moet ik wel zeggen dat ik een beetje teleurgesteld was vorig jaar, want ik vond zijn deelname toen niet heel bijzonder. Dit jaar maakt hij het weer helemaal goed.

Wil je weten hoe je ijs moet maken? Kijk dan ook vooral, want dit seizoen wordt er enorm veel ijs gemaakt. Er is altijd wel een gerecht die je constant weer terug ziet komen. Zo maakte iedereen wel een keer panna cotta in seizoen 2015 en in 2016 was de grill de favoriete manier om iets klaar te maken. Dit jaar is dat onder andere ijs.

Houd je ook zo van mooie opgemaakte borden? Van chocoladebollen die wegsmelten als er een warme drank over wordt geschonken. Van borden met zoveel verschillende texturen en smaken, dat je gewoon niet weet waar je zou moeten beginnen? En wil je dit zelf ook leren? Koop dan een zo’n tweezer net als George, bekijk de gerechten en ga oefenen!

De gerechten die ze maken zijn soms zo moeilijk, ik kan er alleen maar jaloers op worden. Zoveel inventiviteit, kunde en kennis. Maar zo leer ik er ook weer elke keer wat bij en dat gebruik ik weer in mijn eigen gerechten.

Vind jij Masterchef ook zo leuk?


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Anne-Marie

  Ik kijk eigenlijk bijna nooit televisie. Misschien moet ik hier maar eens een uitzondering voor gaan maken? Kun je ook terugkijken via uitzending gemist?

  22 augustus 2017 at 13:54
  • Reply Danella

   Ja, echt doen hoor. Wordt uitgezonden op SBS6 en voorgaande jaren kon je het altijd wel terugkijken.

   22 augustus 2017 at 15:55
 • Reply Esther

  Mijn favoriete show, ieder jaar weer! Ik was groot fan van Marco Pierre White, maar die doet dit jaar niet mee geloof ik.

  3 september 2017 at 14:08
  • Reply Danella

   Ja, ik ben ook fan van hem! Zo bijzonder wat hij uit de deelnemers kan halen, net dat stapje extra.

   3 september 2017 at 22:27

  Leave a Reply