Follow:
Op reis

5x Waarom Italië geweldig is

markt in italië bracciano

La bella Italia. Mijn favoriete land is Italië en ik kom er dus ook heel graag en het liefst zo vaak mogelijk. Over een paar weken ga ik eindelijk weer naar dit mooie land en verblijf ik twee weken in het noorden van Italië. Omdat ik niet alleen houd van lekker eten, koken en bakken, maar ook van reizen, wil ik hier ook wat meer over delen op mijn blog. En bij mij gaan reizen en lekker eten heel goed samen, dus dit past prima bij elkaar. Vandaag wat meer over Italië en waarom je er zeker een keertje naartoe moet gaan.

campiglia marittima

5X WAAROM ITALIE GEWELDIG IS

Ik kan echt niet wachten om weer naar Italië te gaan, maar gelukkig duurt het niet lang meer. Ik heb echt ontzettend lang over dit artikel gedaan, niet om het te schrijven, maar wel om de foto’s uit te zoeken. Zoveel foto’s en herinneringen, ik kon niet kiezen en ik raakte steeds afgeleid. Maak je dus maar klaar voor veel foto’s!

napels

Napels

Kunst en architectuur

Florence winter

Florence onder een dikke laag bewolking in de winter. Uitzicht op de campanile en de Basilica di Santa Maria del Fiore.

Ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd en met al die prachtige gebouwen, schilderijen, beeldhouwwerken en fresco’s (en nog veel meer) kan ik me de hele dag wel vermaken. Een aantal van mijn favoriete kunstwerken zijn te zien in Italië en die moet ik dus altijd even bekijken als ik in de buurt ben. Zo bezoek ik altijd de beeldengalerij Loggia dei Lanzi in Florence aan de Piazza della Signoria voor de Sabijnse maagdenroof van Giambologna, de drie beeldhouwwerken van Bernini en de schilderijen van Caravaggio in Villa Borghese in Rome en de Laocoöngroep in de Vaticaanse musea. De fresco’s van Michelangelo in Vaticaanstad kan ik eigenlijk ook niet missen en hetzelfde geldt voor de fresco’s in de Duomo van Florence.

Rondrijden en prachtige plekken tegenkomen

Toscane italië

Chianti-streek in Toscane

Zonnebloemen in Toscane

Maar er is nog zoveel meer te zien in Italië. Ik ga altijd graag een stukje rijden, op zoek naar die prachtige velden vol olijfbomen of wijngaarden, velden vol met zonnebloemen of van die hoge terrasbomen en laantjes met cipressen.

lago di bracciano

Lago di Bracciano

In Italië kan het bijna niet misgaan met de uitzichten. Wachten tot de zon ondergaat bij Lago di Bracciano, op Florence uitkijken vanaf het Piazza del Michelangelo of op de boot naar Elba, waar je ook kijkt, er is een prachtig uitzicht.

lago di orta

Lago di Orta

Kleine dorpjes

campiglia marittima

Campiglia Marittima

campiglia marittima

Campiglia Marittima

En het allerliefste ga ik naar van die kleine dorpjes. ‘s Ochtends een cappuccino op het terras op het dorpsplein en gewoon rondkijken. Rondlopen in een stad of dorp zonder plattegrond, niet weten waar je precies bent of waar je weer uitkomt, juist dan kom je de mooiste plekjes tegen.

Italië is ook het scooter-land, al betwijfel ik of deze nog een keuring gaat overleven. 

Eten, eten en nog meer eten

Italie eten

Trattoria Vicarello in Trevignano Romano

Pizza, gelato, pasta, gnocchi, lasagne, panna cotta, wijn, cannoli, kaas, peperoncino, basilicum, risotto, biscotti, calzone, balsamico, limoncello, rozemarijn, antipasti, salami, bruschetta, olijven, prosciutto e melone, tortano, panettone, olijfolie, arancini, vis, panzanella, crostata, granita, semifreddo, panini, polenta, enz. enz. enz.

markt in italië bracciano

Gedroogde vruchten op de markt in Bracciano

Ja, eten en Italië gaan wel hand in hand en overal kun je heerlijk eten. Italië is het land van de pasta, van de pizza, van de koffie, van het ijs en vooral het land van lekker eten. De lekkerste pizza’s eet ik altijd op camping Porticciolo aan het Lago di Bracciano en hun arancini is ook verrukkelijk. Italiaanse gerechten draaien om verse ingrediënten en die kun je vinden op de markt, maar ook in de supermarkten. Probeer in grote steden de restaurants en barretjes aan de grote pleinen en bij grote bezienswaardigheden te vermijden en ga wat achteraf ergens eten. Stukken goedkoper en waarschijnlijk veel lekkerder.

Gelato!

gelateria Italië ijs

Gelateria in Siena

Italiaans ambachtelijk ijs verdiend toch wel een eigen categorie, want dit is allemaal zo lekker! Ik heb dus ook altijd last van enorme keuzestress, want ik kan nooit kiezen tussen alle smaken. Chocolade, yoghurt, bloedsinaasappel, meloen, mokka, pistache, Nutella, aardbeien, citroen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Mmmjam!


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

16 Comments

 • Reply Loes

  Ik ben dol op Italië! Ik kom regelmatig in de Chianti-regio in de buurt van Siena en ik ben er echt dol op! Al het lekkere eten, de lekkere wijnen en de prachtige natuur: ja ik ben verliefd op Italië.

  20 juni 2017 at 10:12
  • Reply Danella

   De Chianti-streek vind ik ook één van de mooiste streken van Italië. Glooiende landschappen, wijngaarden, olijfbomen en cipressen. Zo mooi!

   20 juni 2017 at 11:23
 • Reply Kim

  Wat een prachtige foto’s! Krijg helemaal zin om er ook naartoe te gaan.

  20 juni 2017 at 12:02
  • Reply Danella

   Dankjewel! Ik ook haha!

   20 juni 2017 at 17:10
 • Reply Susan | susanblogt

  Wat een geweldige highlights in dit artikel! Ik ben jaren geleden een keer in Italië geweest, maar heb toen eigenlijk helemaal niet veel gezien. Ik wil nog wel eens terug, maar deze zomer staat een vakantie in Griekenland op de planning!

  20 juni 2017 at 12:46
  • Reply Danella

   Griekenland is ook prachtig!

   20 juni 2017 at 17:11
 • Reply Sofie Katelijne

  so true! Italië is inderdaad een heerlijk (vakantie)land! Ben vorige zomer naar rome geweest en vond het super 🙂

  20 juni 2017 at 12:47
  • Reply Danella

   Ben ook al vaak naar Rome geweest, maar daar raak je niet uitgekeken.

   20 juni 2017 at 17:12
 • Reply Emma

  Leuk artikel! Ik ben enkel nog maar naar Rome geweest, maar ben ook benieuwd naar de rest van het land. Enkel al voor het geweldige eten zou ik terug willen! x

  20 juni 2017 at 13:02
  • Reply Danella

   Snel nog een keertje erheen gaan dan;). Al vind ik Rome ook heel mooi en een leuke stad, dus zeker niet verkeerd.

   20 juni 2017 at 17:12
 • Reply Tessa

  Italië is zo’n prachtig land! Ik ben er nog maar een keer geweest maar was meteen verliefd. Ik hoop er snel nog eens terug te gaan!

  20 juni 2017 at 15:52
  • Reply Danella

   Ik hoop ook dat je er snel weer naartoe kunt!

   20 juni 2017 at 17:13
 • Reply Miryam

  Leuke post en mooi foto’s! Ik ben ook dol op Italië. Mijn beste vriendinnetje woont er, dus ik ben er zeker 2 a 3 keer per jaar.

  23 juni 2017 at 07:34
  • Reply Danella

   Oh wat heerlijk zeg!

   24 juni 2017 at 11:46
 • Reply Eline

  Oh ik wil ook graag meer ontdekken van Italië. Firenze en Venetië staan boven aan mijn verlanglijstje! Ik ben tot nu toe enkel in Rome geweest en ik vond het prachtig!

  23 juni 2017 at 22:05
  • Reply Danella

   Florence en Venetië zijn ook echt prachtig, zou ik zeker een keertje naartoe gaan :).

   24 juni 2017 at 11:47

  Leave a Reply