Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Verse kruiden invriezen
Bak- & kooktips

Verse kruiden invriezen

3 februari 202118 januari 2022 Leave a comment

Verse kruiden invriezen is super handig om je kruiden te bewaren en langer goed te houden.

Wanneer je verse kruiden zoals tijm, basilicum of koriander hebt gekocht, kun je ze vaak maar een paar dagen bewaren. Zonde! Gooi ze de volgende keer niet meer weg, maar bewaar ze in de vriezer.

Verse kruiden invriezen

Kruiden invriezen is super gemakkelijk. Ze blijven langer goed, vers en de smaak blijft behouden.

Er zijn verschillende manieren om kruiden te bewaren in de diepvries. Je kunt ze droog invriezen en nat invriezen.

Kruiden droog invriezen

Stap 1: maak de kruiden goed schoon.
Stap 2: laat de kruiden opdrogen op een keukenpartje of schone keukendoek.
Stap 3: doe de kruiden in een voorraaddoos of in een diepvrieszakje en leg ze in de vriezer.

Het is niet nodig om de kruiden eerst fijn te hakken, maar als je dat handig vind, kan dat natuurlijk wel. Dan moet je natuurlijk wel alle kruiden apart bewaren in een voorraaddoos.

Door verse kruiden droog in te vriezen, kun je ze ongeveer een jaar bewaren.

kruiden invriezen

Kruiden nat invriezen

Stap 1: maak de kruiden schoon.
Stap 1: hak alle kruiden fijn.
Stap 1: doe de kruiden in een ijsblokjesvorm, per portie, en vul de vorm met water.
Stap 1: zet de ijsblokjesvorm in de vriezer.

De kruiden blijven ongeveer een halfjaar goed.

Welke kruiden bewaren in de vriezer?

Kun je alle kruiden invriezen? Nee, helaas niet. Kamille kun je niet invriezen.

Deze kruiden kun je beter drogen, want er is kans op smaakverlies na het invriezen:

Laurier
Munt
Oregano
Rozemarijn
Tijm

Op zoek naar lekkere recepten? Naar de receptenindex!

kruidentips

Related Posts

Wat zijn savoiardi?
Wat zijn savoiardi?
Wat is ‘nduja?
Wat is ‘nduja?
Online vlees bestellen: tips
Online vlees bestellen: tips
Tiramisu bewaren
Tiramisu bewaren

Berichtnavigatie

Hoe werkt een percolator?
Brood bewaren: hoe doe je dat?

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Gestoomde bao buns

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved