Verse kruiden invriezen is super handig om je kruiden te bewaren en langer goed te houden.
Wanneer je verse kruiden zoals tijm, basilicum of koriander hebt gekocht, kun je ze vaak maar een paar dagen bewaren. Zonde! Gooi ze de volgende keer niet meer weg, maar bewaar ze in de vriezer.
Verse kruiden invriezen
Kruiden invriezen is super gemakkelijk. Ze blijven langer goed, vers en de smaak blijft behouden.
Er zijn verschillende manieren om kruiden te bewaren in de diepvries. Je kunt ze droog invriezen en nat invriezen.
Kruiden droog invriezen
Stap 1: maak de kruiden goed schoon.
Stap 2: laat de kruiden opdrogen op een keukenpartje of schone keukendoek.
Stap 3: doe de kruiden in een voorraaddoos of in een diepvrieszakje en leg ze in de vriezer.
Het is niet nodig om de kruiden eerst fijn te hakken, maar als je dat handig vind, kan dat natuurlijk wel. Dan moet je natuurlijk wel alle kruiden apart bewaren in een voorraaddoos.
Door verse kruiden droog in te vriezen, kun je ze ongeveer een jaar bewaren.
Kruiden nat invriezen
Stap 1: maak de kruiden schoon.
Stap 1: hak alle kruiden fijn.
Stap 1: doe de kruiden in een ijsblokjesvorm, per portie, en vul de vorm met water.
Stap 1: zet de ijsblokjesvorm in de vriezer.
De kruiden blijven ongeveer een halfjaar goed.
Welke kruiden bewaren in de vriezer?
Kun je alle kruiden invriezen? Nee, helaas niet. Kamille kun je niet invriezen.
Deze kruiden kun je beter drogen, want er is kans op smaakverlies na het invriezen:
Laurier
Munt
Oregano
Rozemarijn
Tijm
Op zoek naar lekkere recepten? Naar de receptenindex!