Skip to content

Volg de kruimels

  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
Unicorncake!
Cakes

Unicorncake!

28 juli 201721 oktober 2017 Danella 9 comments

Voor een verjaardag een tijdje geleden, maakte ik een unicorncake. Vreselijk hysterisch, lekker zoet, maar ook heel erg leuk. De vulling van deze unicorn cake roll bestaat uit marshmallows en wie vind dat nou niet lekker? Heb je nog wat kleurstof voor voeding in huis? Maak dan zeker deze cake een keer!

unicorncake roll

UNICORNCAKE

De eenhoorn-rage is al een tijdje bezig. Je kunt tegenwoordig unicorn-sandwiches, -ijsjes, -cupcakes, -taarten, -koekjes en -drankjes krijgen. Een unicorncake kon dus niet ontbreken op mijn blog. Kenmerk van al het unicorn food is dat het ontzettend hysterisch is, met veel kleurtjes, sprinkles en glitter.

Voor deze cake heb ik dan ook vijf kleuren marshmallow botercrème gemaakt. Zoet, maar past hier wel perfect bij. Sprinkles en kleine marshmallows mogen dan natuurlijk niet ontbreken. De sprinkles kun je kopen in de supermarkt en de meeste grote supermarkten hebben de kleine marshmallows wel. Die staan dan meestal bij de bakproducten. Mocht je geen kleine kunnen vinden, dan kun je ook grote marshmallows (en die liggen weer in het snoepvak) in stukjes knippen of snijden. Of je koopt anders snoep die je lekker vind.

Ik heb de biscuit voor de cake een dag van tevoren gemaakt en opgerold bewaard tot het vullen. Als je het opgerold bewaard (met bakpapier ertussen), scheurt hij minder en is hij wat flexibeler. Het oprollen doe je direct na het bakken in de oven, dus als hij nog warm is. Na het vullen heb ik hem nog een uur in de koelkast gehad. Dan is de crème weer harder geworden en kun je hem gemakkelijk snijden.

Het recept voor de vulling met marshmallow vind je hier!

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

unicorncake roll

Unicorncake!

Recept afdrukken Pin recept
Porties 12 plakjes

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 1 mespunt zout
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram bloem
  • 1 hoeveelheid marshmallow botercrème (recept staat op mijn blog)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Splits de eieren. Klop het eiwit met de zout tot er stijve pieken ontstaan. En klop de eidooiers met de suiker tot het licht, luchtig en schuimig is.
  • Zeef de bloem en spatel deze door het eigeelmengsel, mix tot gemengd.
  • Doe de helft van het eiwit bij het eigeelmengsel. Spatel het voorzichtig (je wilt niet teveel lucht verliezen) door elkaar. Doe de andere helft erbij en spatel alles door tot gemengd.
  • Giet het mengsel op de bakplaat en maag een laag van ongeveer een centimeter dik.
  • Bak het af in ongeveer 15 tot 20 minuten. Haal het uit de oven en haal het bakpapier eraf. Rol het dan op met een nieuw vel bakpapier ertussen. Laat het afkoelen.
  • Verdeel de marshmallow botercrème over vijf kommen. Doe eetbare kleurstof bij elke kom en meng het door elkaar.
  • Ontrol de cake en smeer de botercrème erop. Rol de cake weer op en bestrijk de buitenkant met de botercrème. Strooi er sprinkles over of andere snoepjes.
  • Zet hem nog even in de koelkast en snijdt dan in plakjes.

unicorn cake roll

unicorncake roll


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

cake

Related Posts

Yoghurtcake met blauwe bessen en citroen
Yoghurtcake met blauwe bessen en citroen
Pepernotencake
Pepernotencake
Kokoscake
Kokoscake
Carrot cake roll
Carrot cake roll

Berichtnavigatie

Krokante KFC drumsticks
Frambozen curd

9 comments

  1. Miss K schreef:
    7 augustus 2017 om 15:08

    O leuk zeg!!! Daar word ik onmiddellijk gelukkig van! Zeker een leuke tip om snel ook eens te maken! Bedankt voor het receptje met ons te delen! x

    Beantwoorden
  2. peter schreef:
    7 augustus 2017 om 15:10

    Hm klinkt ontzettend lekker volgende week neefje jarig dus leuk idee.

    Beantwoorden
  3. Kristof schreef:
    7 augustus 2017 om 22:07

    Haha, leuk recept! Ga het delen op mijn Facebook pagina waarop ik kinder recepten heb.

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      8 augustus 2017 om 21:38

      Wat leuk! Bedankt:).

      Beantwoorden
  4. Romy schreef:
    8 augustus 2017 om 08:02

    Waaauw! Ik houd ervan! Geweldig zo’n unicorn cake. Juist om hoe het eruit ziet! Nog nooit gezien in cake rol vorm. Bedankt voor het delen

    Beantwoorden
  5. nicole schreef:
    8 augustus 2017 om 08:33

    Daar lust ik zeker wel een plakje van. Wat een leuke cake zeg.

    Beantwoorden
  6. Gabriëlle schreef:
    8 augustus 2017 om 13:09

    Zooo leuk! Echt geweldig om dat op je verjaardag te krijgen, ik zou het top vinden! Ik heb het recept gelijk opgeslagen, ik ga hem misschien deze vakantie nog maken 😉

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      8 augustus 2017 om 21:38

      Wat leuk! En ik zou hem ook wel voor mijn eigen verjaardag willen haha;).

      Beantwoorden
  7. Laura | I scream beauty schreef:
    18 augustus 2017 om 09:06

    Love it! Ziet er zo lekker uit! Het kan mij niet zoet genoeg zijn haha

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook
Frikandellentaart
Peposo - Italiaanse runderstoofpot

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
© 2021 | Volg de kruimels - All rights reserved