Voor een verjaardag een tijdje geleden, maakte ik een unicorncake. Vreselijk hysterisch, lekker zoet, maar ook heel erg leuk. De vulling van deze unicorn cake roll bestaat uit marshmallows en wie vind dat nou niet lekker? Heb je nog wat kleurstof voor voeding in huis? Maak dan zeker deze cake een keer!
UNICORNCAKE
De eenhoorn-rage is al een tijdje bezig. Je kunt tegenwoordig unicorn-sandwiches, -ijsjes, -cupcakes, -taarten, -koekjes en -drankjes krijgen. Een unicorncake kon dus niet ontbreken op mijn blog. Kenmerk van al het unicorn food is dat het ontzettend hysterisch is, met veel kleurtjes, sprinkles en glitter.
Voor deze cake heb ik dan ook vijf kleuren marshmallow botercrème gemaakt. Zoet, maar past hier wel perfect bij. Sprinkles en kleine marshmallows mogen dan natuurlijk niet ontbreken. De sprinkles kun je kopen in de supermarkt en de meeste grote supermarkten hebben de kleine marshmallows wel. Die staan dan meestal bij de bakproducten. Mocht je geen kleine kunnen vinden, dan kun je ook grote marshmallows (en die liggen weer in het snoepvak) in stukjes knippen of snijden. Of je koopt anders snoep die je lekker vind.
Ik heb de biscuit voor de cake een dag van tevoren gemaakt en opgerold bewaard tot het vullen. Als je het opgerold bewaard (met bakpapier ertussen), scheurt hij minder en is hij wat flexibeler. Het oprollen doe je direct na het bakken in de oven, dus als hij nog warm is. Na het vullen heb ik hem nog een uur in de koelkast gehad. Dan is de crème weer harder geworden en kun je hem gemakkelijk snijden.
Het recept voor de vulling met marshmallow vind je hier!
INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET
Unicorncake!
www.volgdekruimels.nlIngrediënten
- 4 eieren
- 1 mespunt zout
- 100 gram kristalsuiker
- 100 gram bloem
- 1 hoeveelheid marshmallow botercrème (recept staat op mijn blog)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Splits de eieren. Klop het eiwit met de zout tot er stijve pieken ontstaan. En klop de eidooiers met de suiker tot het licht, luchtig en schuimig is.
- Zeef de bloem en spatel deze door het eigeelmengsel, mix tot gemengd.
- Doe de helft van het eiwit bij het eigeelmengsel. Spatel het voorzichtig (je wilt niet teveel lucht verliezen) door elkaar. Doe de andere helft erbij en spatel alles door tot gemengd.
- Giet het mengsel op de bakplaat en maag een laag van ongeveer een centimeter dik.
- Bak het af in ongeveer 15 tot 20 minuten. Haal het uit de oven en haal het bakpapier eraf. Rol het dan op met een nieuw vel bakpapier ertussen. Laat het afkoelen.
- Verdeel de marshmallow botercrème over vijf kommen. Doe eetbare kleurstof bij elke kom en meng het door elkaar.
- Ontrol de cake en smeer de botercrème erop. Rol de cake weer op en bestrijk de buitenkant met de botercrème. Strooi er sprinkles over of andere snoepjes.
- Zet hem nog even in de koelkast en snijdt dan in plakjes.
Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!
Ga voor alle recepten naar de receptenindex!
O leuk zeg!!! Daar word ik onmiddellijk gelukkig van! Zeker een leuke tip om snel ook eens te maken! Bedankt voor het receptje met ons te delen! x
Hm klinkt ontzettend lekker volgende week neefje jarig dus leuk idee.
Haha, leuk recept! Ga het delen op mijn Facebook pagina waarop ik kinder recepten heb.
Wat leuk! Bedankt:).
Waaauw! Ik houd ervan! Geweldig zo’n unicorn cake. Juist om hoe het eruit ziet! Nog nooit gezien in cake rol vorm. Bedankt voor het delen
Daar lust ik zeker wel een plakje van. Wat een leuke cake zeg.
Zooo leuk! Echt geweldig om dat op je verjaardag te krijgen, ik zou het top vinden! Ik heb het recept gelijk opgeslagen, ik ga hem misschien deze vakantie nog maken 😉
Wat leuk! En ik zou hem ook wel voor mijn eigen verjaardag willen haha;).
Love it! Ziet er zo lekker uit! Het kan mij niet zoet genoeg zijn haha