Skip to content

Volg de kruimels

  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
Tulband met mandarijn en glazuur
Cakes

Tulband met mandarijn en glazuur

2 februari 201717 oktober 2017 Danella 2 comments

Deze tulband met mandarijn en glazuur maakte ik bijna een week geleden. We (vriend, dochter en ik) gingen bij m’n ouders eten en ik zorgde voor wat lekkers bij de koffie. Het is nu natuurlijk weer tijd voor mandarijnen en die zijn heel lekker om te gebruiken in een cake. Een lekkere frisse tegenhanger voor het zoete van de cake en het sap van de mandarijn, maakt de cake een beetje smeuïg.

tulband met mandarijn en glazuur

TULBAND MET MANDARIJN EN GLAZUUR

Voor deze tulband heb ik een vorm gebruikt van Nordic Ware. M’n zusje heeft deze vorm een paar weken geleden gekocht in de Markthal in Rotterdam en ik ben er vreselijk jaloers op. Zo mooi! Ik heb hem dan ook nog niet teruggegeven, maar heb zo’n gevoel dat mijn ietwat doorzichtige poging tot het houden van de vorm niet gaat lukken. Voor het glazuur heb ik maple syrup gebruikt, dit deed ik een tijdje geleden voor het eerst en sindsdien gebruik ik het steeds vaker. Het heeft een karamelachtige smaak en dit past perfect bij het glazuur voor een cake.

Deze vorm is wel wat groter dan een normale tulbandvorm en ik moest de hoeveelheden daarom wat aanpassen, in dit recept heb ik de hoeveelheden aangehouden voor de meest gangbare vorm. Heb je geen tulbandvorm? Dan kun je ook een rechthoekige bakblik gebruiken voor een cake, gebruik dan 200 gr. bloem, 200 gr. suiker, 200 gr. boter en vier eieren. Je kunt ook nog variëren door één à twee eetlepels maanzaad door het beslag te doen, dit geeft je cake weer een hele andere smaak.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

tulband met mandarijn en glazuur

TULBAND MET MANDARIJN EN GLAZUUR

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 1 uur 10 min
Porties 1 tulband

Ingrediënten
  

Voor de tulband:

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram kristalsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
  • 1 mandarijn geraspte schil van 1 mandarijn + sap van halve mandarijn

Voor het glazuur:

  • 1/2 mandarijn sap
  • 1 eetlepel maple syrup
  • 3 eetlepels melk
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 160°C.
  • Vet de bakvorm in met een beetje gesmolten boter en ik doe dit altijd twee keer. Vet de bakvorm in met boter en zet hem op de kop in de koelkast (zodat er geen ophoping van boter onderin de vorm komt), wanneer de boter gestold is, herhaal je dit proces.
  • Om de cake te maken mix je de boter en de suiker een beetje luchtig en voeg dan de bloem toe.
  • Voeg één voor één de eieren toe.
  • Als laatste voeg je de rasp en de sap van de mandarijn toe en mix tot het gemengd is. Denk erom dat je niet te lang mixt, dit heeft invloed op de hoogte van je cake. Stop wanneer alles goed gemengd is en je een mooi beslag hebt.
  • Doe de tulband in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50 à 60 minuten. Prik er met een satéprikker in om te kijken of hij gaar is, komt de prikker schoon eruit, dan is hij gaar.
  • Maak de glazuur en giet deze over je tulband heen. Eventueel kun je nog extra blokjes mandarijn op je tulband doen

tulband met mandarijn en glazuur

tulband met mandarijn en glazuur

Berichtnavigatie

Hasselback potatoes

2 comments

  1. Kim schreef:
    2 februari 2017 om 10:50

    Ziet er echt heerlijk uit! Deze wil ik wel een keertje maken en de vorm is inderdaad erg mooi.

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      2 februari 2017 om 22:27

      Dankjewel! Zeker een keertje gaan maken;).

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook
Frikandellentaart
Peposo - Italiaanse runderstoofpot

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
© 2021 | Volg de kruimels - All rights reserved