Ook lekkere tartelettes met frambozen maken? Lees hier het recept!
Kleine taartjes met frambozencurd en verse frambozen. Te lekker!
Tartelettes met frambozen
De tartelettes, of kleine taartjes eigenlijk, zijn gevuld met frambozencurd. Voor de frambozencurd kun je prima frambozen uit de diepvries gebruiken, maar voor op de taartjes heb je wel verse frambozen nodig.
De tartelettes met frambozen zijn:
een perfect klein taartje.
heerlijk fris, een beetje zoet en bomvol frambozensmaak.
lekker als taartje, bij het dessert of gewoon tussendoor.
Wel tartelettes maken, maar niet met frambozen? Hier vind je nog andere lekkere recepten:
Tartelettes met gezouten karamel
Frambozen tartelettes maken
Om de frambozentaartjes te maken, moet je eerst frambozencurd maken en daarna tartelettebodems. Daarna hoef je ze alleen nog maar ‘in elkaar te zetten’.
In het recept staat dat de totale tijd ongeveer twee uur is, maar hierin zit veel wachttijd. Het deeg voor de tartelettebodems moet altijd een uur rusten en na het uitrollen nog een halfuur. Het maken van de frambozentaartjes kost dus niet twee uren, maar je bent er wel even mee bezig.
In dit recept heb ik de recepten voor tartelettes en de curd van frambozen niet heel uitgebreid opgeschreven.
Hier vind je de andere recepten met een uitgebreide beschrijving:
Basisrecept voor het maken van tartelettes
Frambozencurd maken
Ik heb ook nog een paar tips voor je:
Maak de frambozencurd met diepvriesframbozen. Een stuk goedkoper en werkt net zo goed.
Laat de bodems van de tartelettes goed afkoelen, voordat je de curd in doet. Anders heb je kans dat de curd weer vloeibaar wordt of misschien gaat schiften.
Zorg ervoor dat het deeg van de bodems goed afgekoeld is.
Frambozentaartjes bewaren
Bewaar de frambozentartelettes in de koelkast, dan blijft de frambozencurd het langste goed. Je kunt de tartelettes met frambozen ongeveer drie tot vier dagen bewaren. Haal ze ongeveer een uur voor serveren uit de koelkast, want ze zijn lekkerder wanneer ze een beetje op kamertemperatuur zijn en niet te koud.
Tartelettes met frambozen
www.volgdekruimels.nlEquipment
- 1 Pan
- Oven
- Bakringen
Ingrediënten
Voor de frambozencurd:
- 200 gram diepvries frambozen
- 90 gram suiker
- 2 eidooiers
- 100 gram ongezouten roomboter (in blokjes)
Voor de tartelettes:
- 125 gram patentbloem
- 50 gram poedersuiker
- 25 gram amandelmeel
- snufje zout
- 75 gram ongezouten roomboter (koud en in blokjes)
- 1 ei
Instructies
Maak eerst de frambozencurd:
- In de notities staat een link naar het recept met een uitgebreide beschrijving.
- Doe de frambozen, de suiker en de eidooiers in een pannetje. Breng aan de kook, blijf steeds roeren en pas op dat de suiker niet gaat karameliseren. Laat inkoken tot het de dikte heeft gekregen van vla.
- Zeef het mengsel, zodat er geen pitjes meer inzitten, en doe het in een schaaltje.
- Voeg daarna de blokjes roomboter toe. Voeg steeds een paar blokjes toe, roer tot de boter is gesmolten en herhaal dit proces tot de boter op is.
- Dek de schaal af met vershoudfolie en laat afkoelen terwijl je de tartelettebodems maakt.
Maak de bodem voor de tartelettes:
- Een link naar een uitgebreid recept voor het maken van de tartelettes staat in de notities.
- Doe de patentbloem, de poedersuiker, het amandelmeel en het zout in een beslagkom. Doe daarna de koude roomboter erbij, in blokjes, en kneed tot je een kruimeldeeg hebt.
- Kluts het ei en voeg twee eetlepels ei toe bij het deeg. Kneed opnieuw, tot je een samenhangend deeg hebt. Voeg nog wat meer ei toe als het deeg nog te droog is.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het minstens een uur in de koelkast.
- Rol daarna het deeg uit en steek rondjes uit. Leg de deegrondjes op de bakringen en druk voorzichtig aan. Snijd het overtollige deeg af met een scherp mes, langs de rand.
- Zet de bakringen met het deeg een halfuur in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden Celsius en bak de tartelettes af in ongeveer 8 tot 12 minuten. Laat even afkoelen.
Tartelettes met frambozen maken
- Doe een beetje frambozencurd in elke tartelettebodem. Dit kun je doen met een lepel of met een spuitzak (mijn voorkeur).
- Leg op elke tartelette drie of vier frambozen, afhankelijk van de grootte.