Follow:
Foodtalk, Persoonlijk

TAG: 25 Food Questions

camping porticciolo bracciano

Vandaag heb ik een tag ingevuld, namelijk de 25 food questions tag! Deze tag dwaalt al een paar jaar rond op blogs en is al door heel veel mensen ingevuld, maar ik heb eigenlijk geen idee wie hiermee is begonnen. Het leek me wel leuk om hem zelf ook in te vullen!

Wat is je favoriete ontbijt?

Ik probeer altijd vanalles uit, maar komt toch vaak weer terug bij corn flakes met melk. Super saai, maar wel heel lekker. Want ik ook erg lekker vind is Griekse yoghurt met muesli en fruit.

Hoe drink je je koffie?

Ik drink echt bijna nooit koffie, tot grote verdriet van m’n moeder, want die vind dat altijd zo gezellig. Als ik wel koffie drink is dat meestal een cappuccino of latté.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Oh, daar mag heel veel opzitten. Pulled pork is denk ik wel mijn favoriet, maar ik vind gegrilde kip, groente of Italiaanse salami met mozzarella ook heel lekker.

zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep

Soep of salade

Soep denk ik, sowieso in de winter ga ik voor soep.

Wat is je favoriete kookboek?

Alles van de Zilveren Lepel. Ik heb de gehele serie thuis, al zag ik wel dat er net een nieuwe uit is gekomen (de Zilveren Lepel Napels en de Amalfikust) en die moet ik nog wel even in huis halen. Ik heb ook een aantal Italiaanse kookboeken die ik heel graag gebruik.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Ik hou van zoet eten, ben een echte zoetekauw, maar het lijkt me wel teveel om de hele dag zoet eten te moeten eten. Voor altijd. Dus dan ga ik toch maar voor hartig.

Welke keuken (land) is je favoriet. 

Oh dat is een makkelijke. De Italiaanse keuken natuurlijk!

Wat is je favo foodfilm?

Ik vond Chef heel erg leuk, echt zo’n feel-good-movie.

brownies

Brownies

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Brownies, heel erg veel brownies.

Wie is je grootste inspiratiebron?

Ik vind Heston Blumenthal ontzettend inspirerend. Hoe hij met eten omgaat, onderzoeken doet gerechten bedenkt, vind ik echt fascinerend.

Thuis koken of uit eten gaan?

Dan toch thuis koken en het liefst met heel veel vrienden en familie samen eten. De keuken is ook altijd mijn lievelingsplek in huis.

High end of low profile?

Low profile. Ik houd niet van restaurants waar het allemaal te chique is, daar voel ik me niet zo op m’n gemak. Liever lekker simpel eten en pure smaken, dan allerlei trucjes.

camping porticciolo bracciano

De bar waar je je eten kunt bestellen op camping Porticciolo in Bracciano, Italië.

Wat is je lievelingsrestaurant?

Je kunt het eigenlijk geen restaurant noemen, maar het lekkerste eet ik op de camping Porticciolo in Bracciano. De pizza’s en arancini (en salades, spaghetti, lasagna en ga zo maar door) kun je daar eten. En het is ook allemaal zo heerlijk gemoedelijk. Je bestelt je eten bij de bar, brengt je briefje met bestelling naar de pizzabakker en je naam wordt omgeroepen als het klaar is. Ik ga dit jaar niet naar Bracciano op vakantie en ga dit echt missen!

Boodschappen doe ik bij?

Heel veel winkels eigenlijk. Jumbo, Albert Heijn, Lidl en de Aldi en ga ook regelmatig naar de groenteboer of de markt.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is?

Die pizza weer in Bracciano. Kan er wel drie van op.

Wat is je favo cocktail?

Ik drink niet zo heel erg vaak, maar kan wel genieten van een daiquiry met aardbeien en alles met Licor 24.

Koffie met George Clooney of Hesten Blumenthal?

Nou, dat lijkt me ook wel duidelijk toch. Heston Blumenthal1

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Zout, peper, olijfolie, sojasaus, paprikapoeder, komijn, koriander, platte peterselie, oregano, basilicum, rozemarijn, currypasta, citroen, uien en zo kan ik nog wel even doorgaan. Mijn voorraadkast is echt enorm.

Mijn favoriete snack is?

Chocolade. Ik hou van chocolade. Heb het dus ook niet vaak in huis, want dan gaat het op. En ik vind nacho’s met veel kaas, salsa en guacamole ook heerlijk.

Wat zit er op jouw pizza?

Het liefst eet ik een pizza margarita, maar ik vind een pizza met rauw parmaham ook heel lekker of een pittige salami.

Wat lust je echt niet?

Rauwe vis. En dat vind ik ook wel weer jammer, want sushi zit er bijvoorbeeld altijd zo lekker uit. Oh en orgaanvlees is ook niet mijn favoriet.

Mijn favoriete foodblog is?

Ik kijk vaak op Uit Pauline’s Keuken, The Rebel’s Kitchen, Oh my foodness, The Happy Kitchen & Lifestyle, De Zoetekauw en nog veel meer.

orta san giulio isola san giulio

Orta san Giulio, Italië

Het gekste dat je ooit hebt gegeten?

Een hamburger van struisvogelvlees op Curaçao. Vond het niet heel erg lekker.

Wat staat er op je food bucket list?

Op mijn bucketlist staan heel veel dingen, zo wil ik graag naar New York om de ‘echte’ cronut te proberen en zo’n prachtige wafel in de vorm van een vis met ijs te eten. Ook wil ik graag egg waffles proberen en dat ga ik binnenkort ook doen bij de Foodhallen in Amsterdam.

Ik kan niet leven zonder…

Eten.


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor de recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Loes

    Super leuke tag, die ga ik ook een keertje doen! En de Italiaanse keuken is ook by far mijn favoriet.

    24 juli 2017 at 09:58
  • Leave a Reply