Follow:
Barbecue, Hartig, Recepten, Sauzen, dips & dressings, Vegetarisch & veganistisch

Supersnelle barbecuesaus

Barbecuesaus kun je natuurlijk gewoon in de winkel kopen, maar zelf maken is veel lekkerder. Echt veel lekkerder. En met dit recept heb je supersnel een lekkere bbq-saus op tafel staan. Handig!

SNELLE EN HEERLIJKE BARBECUESAUS

In de supermarkt kun je kiezen uit allerlei soorten barbecuesaus, maar de lekkerste blijft toch echt als je hem zelf maakt. Ik vind de gekochte variant vaak een hele zware rooksmaak hebben en laat ik daar nou net niet van houden. Door je saus helemaal zelf te maken bepaal je welke smaak het krijgt. En dat is een stuk simpeler dan je denkt.

snelle barbecuesaus

De saus is op basis van ketchup. Deze keer heb ik die niet zelf gemaakt, maar heb je zin om ook ketchup te maken? Klik dan hier voor het recept!

Ik maakte de saus voor pulled pork. En pulled pork kan niet zonder barbecuesaus. Nou had ik niet veel tijd en zin om ook nog heel lang te werken aan een ingewikkelde saus, dus daarom maakte ik deze snelle versie. Lekker handig en net zo lekker.

bbq saus pulled pork

Je kunt de bbq-saus gebruiken om vlees mee in te smeren op de barbecue of in de oven. Of zet het gewoon zo op tafel.

Bewaar de barbecuesaus in een glazen pot (goed afgesloten) in de koelkast. Je kunt het een paar weken bewaren. Ik gebruik altijd glazen potten om zulke sauzen te bewaren. Wanneer je plastic gebruikt heb je kans dat het verkleurt door de ketchup, maar ook dat de smaak verandert door het plastic.

Ingrediënten & bereidingswijze

 

Barbecuesaus

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel worchestersaus
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel mosterd
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijdt de ui en knoflook in kleinere stukken. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan.

  2. Voeg dan alle andere ingrediënten toe en breng aan de kook. Laat het goed doorkoken tot de saus dikker is geworden. Stop wanneer je de saus dun of dik genoeg vindt. 

  3. Voeg zout en peper naar smaak toe. Wil je de saus iets zoeter? Voeg dan nog wat bruine suiker toe. 

  4. Zeef de saus en bewaar het in de koelkast.


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply