Follow:
Comfort Food, Recepten, Taarten, Zoet

Comfort Food: Snelle appelkruimel met vanillesaus

appelcrumble met vanillesaus

Geen zin of tijd om lang in de keuken te staan, maar wel zin in iets heel lekkers? Dan moet je echt een keer deze snelle appelkruimeltaart maken. Met vanillesaus natuurlijk, want een appelcrumble is niet compleet zonder vanillesaus.

Direct naar recept

Appelkruimel met vanillesaus

Meestal maak je voor een appelkruimeltaart deeg voor een bodem en de zijkanten, maar dat kost tijd en voor deze comfort food is het zeker niet nodig. Het enige wat je nodig hebt zijn appels, kruimeldeeg en vanillesaus. En dat gaat een stuk sneller.

appelkruimel

Dit keer heb ik alleen appels gebruikt, maar je kunt natuurlijk nog variëren met allerlei soorten fruit. Of doe er nog wat rozijnen bij. Wat ook erg lekker is om specerijen te gebruiken in het kruimeldeeg, bijvoorbeeld een beetje kaneel of speculaaskruiden.

Snelle appelkruimeltaart

snelle appelcrumble

De bovenkant van deze appelcrumble bestaat uit kruimeldeeg, het maken van het deeg kost ongeveer 10 minuten. Snijd de appels in stukjes en doe de suiker en de kaneel erbij, even husselen en snel in de ovenschaal. Strooi het kruimeldeeg erover en na ongeveer tien à vijftien minuten is het al klaar.

Terwijl de appelkruimel in de oven staat kun je de vanillesaus maken, het recept voor de vanillesaus vind je hier.

Houd je over van de appelkruimel? Waarschijnlijk niet, maar mocht dit wel het geval zijn, dan kun je het prima een paar dagen bewaren in de koelkast. Extra lekker als het van tevoren nog even opwarmt in de magnetron.

Ingrediënten & bereidingswijze

Snelle appelkruimel


Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Aantal 1 grote ovenschaal (of 2 kleintjes)

Ingrediënten

  • 1 hoeveelheid kruimeldeeg (zie website voor recept)
  • 5 appels
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 hoeveelheid vanillesaus (zie website voor recept)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

  2. Maak de kruimeldeeg volgens het recept op de website.

  3. Snijd de appels in stukjes en voeg de suiker en kaneelpoeder toe. Mix even goed en doe de appels in de ovenschaal.

  4. Bestrooi de appels met kruimeldeeg en zet het in de oven. Na ongeveer 15 minuten is het klaar, het deeg heeft dan een gouden kleur gekregen. Maak ondertussen de vanillesaus.

appelkruimel uit de oven


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply