Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Comfort Food: Snelle appelkruimel met vanillesaus
Comfort Food

Comfort Food: Snelle appelkruimel met vanillesaus

19 oktober 201831 augustus 2022 Leave a comment

Geen zin of tijd om lang in de keuken te staan, maar wel zin in iets heel lekkers? Dan moet je echt een keer deze snelle appelkruimeltaart maken. Met vanillesaus natuurlijk, want een appelcrumble is niet compleet zonder vanillesaus.

Direct naar recept

Appelkruimel met vanillesaus

Meestal maak je voor een appelkruimeltaart deeg voor een bodem en de zijkanten, maar dat kost tijd en voor deze comfort food is het zeker niet nodig. Het enige wat je nodig hebt zijn appels, kruimeldeeg en vanillesaus. En dat gaat een stuk sneller.

appelkruimel

Dit keer heb ik alleen appels gebruikt, maar je kunt natuurlijk nog variëren met allerlei soorten fruit. Of doe er nog wat rozijnen bij. Wat ook erg lekker is om specerijen te gebruiken in het kruimeldeeg, bijvoorbeeld een beetje kaneel of speculaaskruiden.

Snelle appelkruimeltaart

snelle appelcrumble

De bovenkant van deze appelcrumble bestaat uit kruimeldeeg, het maken van het deeg kost ongeveer 10 minuten. Snijd de appels in stukjes en doe de suiker en de kaneel erbij, even husselen en snel in de ovenschaal. Strooi het kruimeldeeg erover en na ongeveer tien à vijftien minuten is het al klaar.

Terwijl de appelkruimel in de oven staat kun je de vanillesaus maken, het recept voor de vanillesaus vind je hier.

Houd je over van de appelkruimel? Waarschijnlijk niet, maar mocht dit wel het geval zijn, dan kun je het prima een paar dagen bewaren in de koelkast. Extra lekker als het van tevoren nog even opwarmt in de magnetron.

appelcrumble met vanillesaus

Snelle appelkruimel

www.volgdekruimels.nl
4.60 van 5 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
Voorbereiding 15 min
Bereiding 15 min
Totaal 30 min
HOEVEELHEID: 1 grote ovenschaal (of 2 kleintjes)

Ingrediënten
  

  • 1 hoeveelheid kruimeldeeg (zie website voor recept)
  • 5 appels
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 hoeveelheid vanillesaus (zie website voor recept)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Maak de kruimeldeeg volgens het recept op de website.
  • Snijd de appels in stukjes en voeg de suiker en kaneelpoeder toe. Mix even goed en doe de appels in de ovenschaal.
  • Bestrooi de appels met kruimeldeeg en zet het in de oven. Na ongeveer 15 minuten is het klaar, het deeg heeft dan een gouden kleur gekregen. Maak ondertussen de vanillesaus.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!

appelkruimel uit de oven


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

appelkruimeldeegvanille

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

Zelf garam masala maken
Citroentaart met merengue

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Kinder Bueno tiramisu
Oosterse kip met rijst
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Graham crackers vervangen

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved