Follow:
Recepten, Taarten, Zoet

Slof met limoen en kokos

slof met limoen en kokos

Een slof vind ik leuk om te maken, maar vooral heel erg lekker. Met dit warme weer is een recept met limoen en kokos perfect. De combinatie van de zachte kokos en de frisse limoen is echt heerlijk met de sloffenbodem. Daarom vandaag het recept voor een slof met limoen en kokos.

Direct naar recept

Slof met limoen en kokos Deze slof maakte ik een tijdje geleden. Ik was in januari jarig, maar het duurde een paar maanden voordat ik het ging vieren. Ik was gelukkig niet de enige die haar verjaardag steeds aan het uitstellen was, want ondertussen waren ook mijn vriend Moh en twee vriendinnen, Lisa en Femke, een jaartje ouder geworden.

Tijd om het dus te gaan vieren. Met een bbq. En taart. Veel te veel taart, maar wel heel lekker. Eén van de taarten die ik maakte was deze slof met limoen en kokos.

sloffenbodem met limoencrème

Kokos en limoen. Voor mij een perfecte combinatie. Volgens De Smaakbijbel van Niki Segnit is deze combinatie als een ‘tropische doezeligheid’.

Handige tip: rasp eerst de schil van de citroen en pers hem daarna pas uit. Het is namelijk een stuk lastiger om de limoen te raspen als je hem al hebt geperst. Ik gebruik daarnaast kokoscrème santen. Deze zachte crème is ideaal om mee te bakken. Je kunt er trouwens ook heel gemakkelijk kokosmelk van maken, door het te mengen met water.

slof met kokos en limoen

Ik gebruik gelatine om de roomkaas, slagroom, kokos en limoen te laten binden en op te stijven, maar dit is natuurlijk niet vegetarisch. Wil je geen gelatineblaadjes gebruiken? Vervang het dan met agar agar. Volg de instructies die op de verpakking staat voor de hoeveelheden.

basisrecept voor sloffenbodem

Voor dit recept heb je één sloffenbodem nodig. Wanneer je een bodem maakt, maak je er altijd twee. Dit komt omdat je maar één ei nodig hebt, een half ei voor de frangipane en een half ei voor het deeg. Zou je maar één bodem maken, dan moet je dus een ei door vieren delen en dat lukt niet echt.

Maar twee bodem is niet erg, want je kunt het deeg invriezen of de afgebakken sloffenbodem. Of je maakt direct twee natuurlijk. Klik hier voor het basisrecept voor de sloffenbodem.

Ingrediënten & bereidingswijze

Slof met limoen en kokos

Aantal 1 slof

Ingrediënten

 • 1 slof (zie website voor basisrecept)
 • 1 limoen
 • 40 gram kokoscrème santen
 • 20 milliliter water
 • 3 blaadjes gelatine
 • 200 gram slagroom
 • 20 gram kristalsuiker
 • 300 gram roomkaas
 • 4 eetlepels kokossnippers

Bereidingswijze

 1. Maak de sloffenbodem en laat hem goed afkoelen.

 2. Doe de gelatineblaadjes in een kom met water tot ze zacht zijn.

 3. Rasp de schil van de limoen en pers een halve limoen uit. Bewaar de geraspte schil.

 4. Doe het water en de kokoscrème santen bij het limoensap. Verwarm dit in een pannetje of in de magnetron. Doe de gelatineblaadjes er één voor één bij en roer tot het is opgelost. Laat een beetje afkoelen tot het lauw is.

 5. Klop de slagroom met de suiker tot het stijf is.

 6. Klop daarna de roomkaas licht en luchtig. Spatel de slagroom erdoor tot alles is gemengd.

 7. Voeg daarna het limoensapmengsel erdoor, spatel voorzichtig zodat je niet teveel lucht verliest. Gebruik geen mixer.

 8. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit het op de sloffenbodem. Maak het af met de kokossnippers en eventueel gesuikerde limoenreepjes. 

 9. Zet de slof in de koelkast en wacht minstens 3 uur, tot het is opgestijfd.

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply