Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Simpel recept voor Chow Mein met noodles
Hartig

Simpel recept voor Chow Mein met noodles

10 augustus 20189 januari 2022 Leave a comment

Een paar dagen geleden postte ik een foto van deze Chow Mein in mijn Instagram Stories en ik kreeg er zoveel vragen over. Dus in plaats van dit recept over een paar weken te plaatsen, besloot ik om hem direct af te maken en voor vandaag al in te plannen. Makkelijk om te maken, alles in één pan (hallo weinig afwas!) en heel erg lekker. Perfect trio.

Direct naar recept

Simpel recept voor chow mein met noodles

Ik ben niet zo’n fan van de Chinese take-away, maar mijn familie wel. Dus af en toe wordt er nog wel eens wat opgehaald. M’n zusje, Jeanine, besteld bijna altijd Chow Mein. Eén van haar favorieten. Maar dat kun je natuurlijk ook heel gemakkelijk zelf maken en dat hebben we afgelopen maandag dan ook gedaan.

chow mein recept

Het werd een hele simpele versie, want het was echt nog te warm om lang in de keuken te staan.

Eerst even kijken in de koelkast wat er nog was en dus gebruikten we sperziebonen, maar je kunt ook gewoon kiezen voor suger snaps of haricot verts. En een paprika ging er ook doorheen, want dat is ook altijd goed. Waarschijnlijk niet heel traditioneel, maar wel heel lekker.

En het voordeel van deze ingrediënten is dat je ze misschien ook wel allemaal al in huis hebt.

recept voor chow mein met noodles

Je hoeft zelf geen zout meer toe te voegen in deze Chow Mein. Pas ook een beetje op met de soyasaus, want het wordt snel te zout. Eventueel zou je een gedeelte van de soyasaus kunnen vervangen met zoete ketjap.

En het mooiste van dit gerecht is dat je alles in een pan klaar maakt. Eerst een aantal ingrediënten even wokken, dan alle natte ingrediënten erbij en als laatste de noodles. Ja, ook die doe je er gewoon bij. Je hoeft ze dus niet eerst te koken in een andere pan, maar ‘gooit’ ze er gewoon bij. De noodles nemen alle smaak op en dat maakt ze extra lekker.

Ingrediënten & bereidingswijze

recept voor een simpele chow mein

Simpele Chow Mein

www.volgdekruimels.nl
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
HOEVEELHEID: 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper (of gedroogde chili-vlokken)
  • 1/2 cm gember
  • 2 kipfilets
  • 200 gram sperziebonen (of sugersnaps of haricot verts)
  • 2 bosui
  • 1 rode paprika
  • 1 liter water
  • 100 milliliter soyasaus
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 250 gram noodles

Instructies
 

  • Snijdt de knoflook en rode peper in kleine stukjes en rasp de gember. Snijdt ook de kip, de sperziebonen, bosui en de paprika in kleine stukjes.
  • Verhit een beetje olie in een wokpan en doe de knoflook en gember erbij. Bak het even aan en doe daarna de de kip erbij.
  • Wanneer de kip bijna gaar is, doe je de sperziebonen en de rode paprika erbij. Roerbak alle ingrediënten tot ze bijna gaar zijn.
  • Kook ondertussen het water. Voeg het gekookte water, de soyasaus en de hoisinsaus toe. Roer even door en doe dan de noodles erbij.
  • Laat het water koken tot de noodles gaar zijn en de saus dikker is.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!
aziatischchow meinnoodles

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

BBQ-spiesjes met een mango avocado salade
Citroen kwarktaart

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Gestoomde bao buns
Frikandellentaart
Traditionele Groningse poffert
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved