Skip to content

Volg de kruimels

  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
Semifreddo met hazelnoten
IJs

Semifreddo met hazelnoten

4 juli 20179 oktober 2017 Danella 12 comments

Semifreddo is een heerlijk Italiaans nagerecht en is heel makkelijk om te maken. En vandaag staat er een recept voor semifreddo alla nocciolo, oftewel semifreddo met hazelnoten, online!

semifreddo met hazelnoten

SEMIFREDDO MET HAZELNOTEN

De naam, semifreddo, betekend ‘half bevroren ijs’ en je kunt het vergelijken met een mousse, maar dan bevroren. En half bevroren is hij het allerlekkerste! Het makkelijke aan semifreddo is dat je het kunt maken zonder ijsmachine en. Een nachtje in de vriezer en je hebt heerlijk ijs. Ik heb er dit keer voor gekozen om er hazelnoten in te doen, maar dan alleen in de onderste helft. Ziet er niet alleen heel mooi uit, maar de smaak is ook heel intens en je kunt het een beetje afwisselen met de helft met vanille.

Om de semifreddo gemakkelijk uit de vorm te krijgen, kun je het kort even onder de kraan houden met warm water. Zo smelt het buitenste randje van de semifreddo en kun je hem gemakkelijk eruit krijgen. Zorg er wel voor dat er geen water in de vorm komt.

Paar tips voor het maken van de semifreddo met hazelnoten:

  • Loop niet weg bij het roosteren van de hazelnoten, ze moeten niet verbranden.
  • Klop de eiwitten op in een schone en vetvrije kom.
  • Zorg ervoor dat er geen eigeel bij de eiwitten komt.
  • Spatel het mengsel met eigeel voorzichtig door de eiwitten, klop niet te lang en klop er niet teveel lucht uit.
  • Bekleedt de vorm helemaal met vershoudfolie, zo krijg je de semifreddo er gemakkelijk uit

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

semifreddo met hazelnoten

Semifreddo met hazelnoten

Recept voor semifreddo met hazelnoten en vanille. Benodigdheden: cakeblik van 1 liter (of andere vorm met die inhoud).
Recept afdrukken Pin recept
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram hazelnoten (ongezouten)
  • 4 eieren
  • 1 mespunt zout
  • 500 milliliter slagroom
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 vanillepeul (of 1 theelepel vanille-essence)

Instructies
 

  • Rooster de hazelnoten in een pan tot ze licht verkleurd zijn. Laat ze afkoelen en hak ze dan in kleine stukjes.
  • Bekleedt de vorm met vershoudfolie.
  • Splits de eieren in twee kommen.
  • Klop de eiwitten stijf met de zout, tot er pieken ontstaan.
  • Klop in een andere kom het eigeel met de suiker, tot het licht en luchtig is geworden (heel schuimig).
  • Klop de slagroom stijf met de vanillezaadjes.
  • Spatel de helft van de slagroom door mengsel met eigeel tot alles gemengd is en voeg dan de andere helft toe. Voeg dan de helft van het eiwit bij de slagroom en het eigeel en spatel het voorzichtig erdoorheen, spatel dan de andere helft erdoorheen.
  • Verdeel het mengsel in twee kommen en doe de hazelnoten bij één helft.
  • Spatel het mengsel zonder hazelnoten in de vorm en strijk het glad. Spatel daarna de andere helft met hazelnoten erbovenop en strijk het opnieuw glad.
  • Zet het in de vriezer tot het helemaal is bevroren.

semifreddo met hazelnoten

semifreddo met hazelnoten


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

italiësemifreddo

Related Posts

Comfort Food: Italiaanse stoofpot met gnocchi
Comfort Food: Italiaanse stoofpot met gnocchi
Risotto met pompoen
Risotto met pompoen
Focaccia met olijven en tomaat
Focaccia met olijven en tomaat
Tortano – gevuld Italiaans brood
Tortano – gevuld Italiaans brood

Berichtnavigatie

Zelf tahini maken (sesamzaadpasta)
Marshmallow botercrème

12 comments

  1. nicole schreef:
    4 juli 2017 om 13:08

    Het ziet er superlekker uit! En fijn dat je er geen ijsmachine voor nodig hebt. Dit ga ik zeker wel eens proberen.

    Beantwoorden
  2. Frederique schreef:
    4 juli 2017 om 13:13

    Ik heb het niet eerder geproefd maar het ziet er wel erg verleidelijk uit. Binnenkort misschien toch eens uitproberen 🙂

    Beantwoorden
  3. Lodi schreef:
    4 juli 2017 om 13:16

    Het ziet er heel erg mooi uit en volgens mij i de smaak al net zo lekker! Nog nooit geproefd, maar dat moet ik nu toch zeker eens gaan doen!

    Beantwoorden
  4. Daphne schreef:
    4 juli 2017 om 13:21

    Wat heerlijk, zeg! Ziet er ook nog eens prachtig uit!

    Beantwoorden
  5. Janet schreef:
    4 juli 2017 om 13:47

    Dit ziet er heerlijk uit! Ben benieuwd naar de smaak!

    Beantwoorden
  6. Sofie Katelijne schreef:
    4 juli 2017 om 14:18

    Kan je geloven dat ik hier nog nooit van gehoord heb? 🙂 ziet er wel bijzonder smakelijk uit!

    Beantwoorden
  7. Kevin schreef:
    4 juli 2017 om 15:59

    Oeehhh wat klinkt t heerlijk. Ik had er serieus nog nooit van gehoord.. Maar ziet er goed uit

    Beantwoorden
  8. Dhini schreef:
    4 juli 2017 om 18:23

    Yummm dat ziet er lekker uit! Welke slagroom gebruik je. Ik wil eens gaan maken

    Beantwoorden
  9. Bianca Schrijft schreef:
    4 juli 2017 om 18:57

    Wauw, dit ziet er erg goed uit en het lijkt me heerlijk. Ik had hier nog nooit van gehoord. Ik ben altijd zo onzeker of dit soort gerechten me lukken.

    Beantwoorden
  10. Lianne schreef:
    6 juli 2017 om 16:54

    Ik ken het niet, maar het klinkt wel erg lekker! 🙂

    Beantwoorden
  11. An schreef:
    28 augustus 2018 om 20:48

    Heb dit recept onlangs gemaakt, was echt heerlijk! Super reacties ontvangen

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      29 augustus 2018 om 22:22

      Wat leuk om te horen! Dankjewel:).

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook
Frikandellentaart
Peposo - Italiaanse runderstoofpot

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
© 2021 | Volg de kruimels - All rights reserved