Recept voor een salade met granaatappelpitjes.
Deze sla met granaatappel heb je binnen no time op tafel staan en is heerlijk als voorgerecht, als bijgerecht bij het avondeten of als maaltijdsalade (ook voor je lunch).
Salade met granaatappelpitjes
Bij de sla heb ik een neutrale dressing gemaakt op basis van olijfolie en azijn, maar je kunt ook een andere dressing kiezen (zelf maken of gekocht). Ik zou niet kiezen voor een dressing met veel kruiden.
Welke sla kiezen?
Welke sla is het lekkerste voor deze salade met granaatappel? Gewoon welke jij lekker vindt!
Ik zou niet kiezen voor ijsbergsla, persoonlijk vind ik die smaken niet heel goed passen. Ik kies dus meestal voor een mix van veldsla en bladsla, bijvoorbeeld eikenbladsla. Ook rucola past er erg goed bij. Je kunt zelf een mix maken, maar een zakje uit de supermarkt werkt natuurlijk net zo goed.
Nog een paar variaties:
Het leuke aan het maken van salades, is dat je gemakkelijk ingrediënten kunt vervangen of kunt toevoegen. Kijk gewoon wat je in huis hebt en wat je lekker vindt en probeer wat uit!
Vervang het ei door feta voor een frissere salade of kies voor een lekkere geitenkaas.
Voeg nog wat croutons toe, bijvoorbeeld croutons met knoflook of tomaat.
Maak een dressing op basis van mayonaise voor wat meer romigheid.
In plaats van pijnboompitten, zijn walnoten ook erg lekker in deze salade.
Voeg nog wat fruit toe, zoals mango, frambozen of aardbeien.
Salade met granaatappelpitjes
www.volgdekruimels.nlEquipment
- 1 Pan voor koken eieren
Ingrediënten
- 2 eieren
- 30 gram pijnboompitten
- 300 gram sla (rucola, veldsla, eikenbladsla, bladsla etc.)
- 50 gram granaatappelpitjes
- stukje Parmezaanse kaas
Dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel azijn
- snufje peper
Instructies
- Kook de eieren en laat afkoelen.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten en snijdt de Parmezaanse kaas in plakjes.
- Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen.
- Snijdt de eieren in vieren of in plakjes.
- Doe de sla in een grote schaal en doe de dressing eroverheen. Hussel even door elkaar. Verdeel de eieren, de pijnboompitten, de granaatappelpitjes en de Parmezaanse kaas over de salade.