Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Instagram perfect: roze chocolademelk
Dranken

Instagram perfect: roze chocolademelk

11 oktober 20178 november 2017 15 comments

Blijkbaar denkt zeven procent van de Amerikaanse volwassenen dat chocolademelk van bruine koeien komt, dan ben ik wel heel erg benieuwd waar ze denken dat deze roze chocolademelk vandaag komt! Maar hoe leuk ziet dit eruit en ook nog eens hartstikke lekker.

ROZE CHOCOLADEMELK

Nou is het niet zo moeilijk om deze chocolademelk te maken, je kunt het eigenlijk niet eens een recept noemen. Het enige wat je nodig hebt is melk, witte chocolade en een beetje voedselkleurstof. Deze voedselkleurstof kun je kopen in sommige supermarkten, meestal hebben ze wel rood, en anders bij toko, bakwinkels en natuurlijk online.

Het leukste is dan om je chocolademelk helemaal te decoreren. Natuurlijk met slagroom en mini-marshmallows, disco-sprinkles, snoepjes, eetbare glitter, nog meer chocolade en alles waar je maar zin in hebt. Nog een rietje erbij en je chocolademelk is helemaal Instagram-perfect. En lekker, laten we dat niet vergeten.

Aangezien deze chocolademelk al vrij zoet is door het gebruik van witte chocolade, zou ik een beetje terughoudend zijn met de suiker in de slagroom.

roze chocolademelk pink chocolatemilk

ZO MAAK JE HET

Neem genoeg melk voor de hoeveelheid glazen die je wilt maken en verwarm dat op een laag vuur. Het hoeft niet te koken, alleen warm te worden. Als het warm is, voeg je de witte chocolade toe en blijf dan roeren tot de chocolade is gesmolten. Gebruik ongeveer dertig tot vijftig gram chocolade per glas. Om het roze te maken, voeg je een paar druppels kleurstof toe. Doe dit druppel voor druppel en roer tussendoor steeds even door, blijf doorgaan tot je de gewenste kleur hebt.

Ondertussen kun je de slagroom met een beetje suiker opkloppen tot hij stijf genoeg is. Zet ook alle versieringen alvast klaar, zodat je direct kunt beginnen. Zodra je slagroom namelijk de warme melk raakt, gaat hij een beetje smelten, dus je moet wel even snel werken.

Verdeel de warme chocolademelk over de glazen en spuit de slagroom erover. Versier de slagroom, doe er nog een rietje in of een lepel en klaar!

roze chocolademelk pink chocolatemilk


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

chocolademelkslagroom

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

Pompoennacho’s
Grafsteen brownies voor Halloween – met Oreo’s!

15 comments

  1. Krystle/Batboy schreef:
    11 oktober 2017 om 10:45

    Wat een mooie foto’s! Lijkt totaal niet op chocolademelk, maar ziet er heerlijk uit zo. Die ga ik zeker onthouden!

    Beantwoorden
  2. Lodi schreef:
    11 oktober 2017 om 15:33

    Het ziet er wel echt heel erg gaaf uit zeg! Erg leuk voor een speciale gelegenheid!

    Beantwoorden
  3. Suzanna schreef:
    11 oktober 2017 om 15:50

    Het ziet er vet cool uit. Een soort eenhoorn chocolademelk, haha!

    Beantwoorden
  4. Danielle schreef:
    11 oktober 2017 om 16:12

    Wat ziet dat er ontzettend leuk uit ! Altijd goed chocolademelk.

    Beantwoorden
  5. Marla schreef:
    11 oktober 2017 om 16:38

    Dat ziet er echt zo lekker uit! Echt een gaaf idee. Ik ga mijn familie eens verrassen met kerst hihi

    Beantwoorden
  6. marjolein schreef:
    11 oktober 2017 om 16:42

    Wat een leuke traktatie is dit, een teek gezicht zo in het roze en vooral =met de afwerking, nice!

    Beantwoorden
  7. Ingrid Poisson schreef:
    11 oktober 2017 om 17:02

    Fantastisch lekker recept voor de zoetekauwen. Voor mij iets minder omdat ik al niet graag chocola lust. Maar zeker het proberen waard

    Beantwoorden
  8. Lianne schreef:
    11 oktober 2017 om 18:48

    Whut, je zou inderdaad niet zeggen dat het chocolademelk is, ziet er wel fancy uit! 🙂 Je eerste zin vind ik hilarisch, denkt men dan ook dat een chocoladeei uit een bruine kip komt?

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      13 oktober 2017 om 13:04

      Hahaha, misschien wel ja!

      Beantwoorden
  9. nicole schreef:
    11 oktober 2017 om 19:14

    Wat een prachtig drankje heb je daar gemaakt! Het ziet er heel mooi uit!

    Beantwoorden
  10. Laura schreef:
    13 oktober 2017 om 13:03

    Oooh, ziet er heerlijk en mooi uit! Hou zo van die lekkere chocomelkjes, maar ik laat ze liever maken in een koffiehuisje 😉

    Beantwoorden
  11. Hanneke schreef:
    20 oktober 2017 om 11:59

    Dit is echt Instagram waardig! Wat een mooi plaatje. Ben zelf niet dol op dingen maken, dus laat me dit graag voorschotelen haha

    Beantwoorden
  12. Gwendy schreef:
    7 november 2017 om 09:46

    Wow! Wat superleuk en simpel. Ga ik binnenkort zeker maken 🙂

    Beantwoorden
  13. LavieMamsElle schreef:
    22 november 2017 om 10:28

    Super leuk voor op een verjaardags feestje!?

    Beantwoorden
  14. LavieMamsElle schreef:
    22 november 2017 om 10:29

    Super cool en zeker doenbaar op verjaardags feestjes. Groetjes Ellen

    Beantwoorden

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Gestoomde bao buns
Frikandellentaart
Traditionele Groningse poffert
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved