Skip to content

Volg de kruimels

  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
Romige thaise soep met wortel en zoete aardappel
Hartig

Romige thaise soep met wortel en zoete aardappel

17 september 20189 maart 2020 Danella Leave a comment

De mooie warme en zonnige dagen zijn nu toch echt afgelopen, maar dat betekent alleen maar dat de herfst is begonnen! En dat vind ik zo’n mooi seizoen. De kaarsjes kunnen weer aan, prachtige kleuren in de natuur en recepten zoals deze Thaise soep met wortel, zoete aardappel en gember. En juist de gember maakt deze soep heerlijk verwarmend.

Direct naar recept

Thaise soep met wortel, zoete aardappel, gember en limoen

Eén van de foodblogs die ik volg is de Half Baked Harvest. Haar foto’s zijn echt jaloersmakend mooi en de gerechten zijn ook nog eens heel erg lekker. Ik kwam deze Thaise soep tegen en had direct zin om het zelf te maken. Natuurlijk heb ik wel het nodige veranderd, want ik ben heel slecht in het volgen van recepten.

De soep is vegetarisch, maar ook heel gemakkelijk veganistisch te maken. Laat dan gewoon de crème fraîche eruit, of vervang het met plantaardige room of sojayoghurt.

thaise soep met wortel en zoete aardappel

Met de rijst erbij kun je het prima als hoofdgerecht eten, helemaal als je er nog wat broodjes bij serveert. Geroosterd brood is perfect om te dippen in de soep. Geen zin in rijst? Ook prima, dan laat je het gewoon weg.

Het makkelijke aan soep is dat je gewoon alle ingrediënten in de pan doet. Even laten koken tot alles zacht is en je hoeft het alleen nog maar te pureren. Je hoeft niet te letten of je de zoete aardappel en wortel wel netjes snijdt, want alles wordt daarna toch gewoon gepureerd in een blender of staafmixer.

warme thaise soep met gember en limoen

De gember maakt deze soep lekker verwarmend, maar hij is nog steeds fris door de limoen. Breng de soep pas op smaak met de specerijen en zout en peper op het einde. Door het kookproces veranderen de smaken en je voegt dan heel gemakkelijk teveel zout en peper toe.

Je kunt de soep goed van tevoren maken en een paar dagen bewaren in de koelkast. Ik maak altijd graag wat meer soep, dan kan ik het invriezen of meenemen naar werk.

Ingrediënten & bereidingswijze

wortelsoep met zoete aardappel

Thaise soep met wortel en zoete aardappel

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Porties 4 kommen

Ingrediënten
  

  • 2 tenen knoflook
  • 2 kleine uien
  • 2 theelepels gember
  • 400 gram zoete aardappel
  • 3 dikke winterpenen (ook ongeveer 300-400 gram)
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 limoen sap
  • 1 eetlepel crème fraîche (+ extra voor garneren)
  • zout en peper
  • 200 gram rijst (optioneel)

Instructies
 

  • Verhit een beetje olie in een pan.
  • Snijdt de knoflook en de ui in grove stukken en doe het in de pan.
  • Snijdt ook de wortel en de zoete aardappel in blokjes en doe het in de pan.
  • Wil je er rijst bij? Kook deze dan ondertussen gaar.
  • Voeg 1 liter groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat zacht pruttelen tot de zoete aardappel en wortelen zacht zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
  • Voeg de sojasaus, chilipoeder, paprikapoeder en het sap van een halve limoen toe. Verwarm het op het vuur tot het wat dikker begint te worden. Breng dan op smaak met zout en peper.
  • Voeg op het laatst nog wat crème fraîche of kookroom toe. Verdeel over de kommen, garneer met nog wat limoen, koriander of met wat rijst.

zoete aardappelsoep met wortel

gemberlimoenthaiswortelzoete aardappel

Related Posts

Zelf garam masala maken
Zelf garam masala maken
Gezonde kapsalon met zoete aardappel en kip
Gezonde kapsalon met zoete aardappel en kip
Slof met limoen en kokos
Slof met limoen en kokos
Thaise gepaneerde garnalen met dip
Thaise gepaneerde garnalen met dip

Berichtnavigatie

Comfort Food: Indiase butter chicken
Zelf garam masala maken

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook
Graham crackers vervangen
Alles over Amerikaanse ingrediënten voor het bakken

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
© 2021 | Volg de kruimels - All rights reserved