Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Pompoennacho’s
Borrelhapjes

Pompoennacho’s

5 oktober 201727 augustus 2018 18 comments

Je kunt er niet meer omheen, de pompoen is ook dit jaar weer een hele populair ingrediënt. Ik heb er inmiddels ook al meerdere gerechten meegemaakt en dit keer heb ik een recept voor pompoennacho’s! Misschien een verrassende combinatie, maar het is echt heerlijk.

POMPOENNACHO’S

Ik vind pompoen echt heerlijk en je kunt er zoveel mee maken. Zowel hartige gerechten, als zoete baksels. Een paar dagen geleden zag ik een plaatje op Pinterest van nacho’s met pompoen en toen wist ik dat ik dat ook wilde maken. Ik bedacht een recept, ging hem maken en het was in één keer goed. Zo ontzettend lekker!

pompoennacho's

Voor dit gerecht heb ik een flespompoen gebruikt, want die vind ik heel lekker en iets gemakkelijker om te snijden dan de oranje ronde pompoen. Ander voordeel is dat er weinig vruchtvlees in een flespompoen zit, dus je kunt er veel van gebruiken. Je moet hem wel even schillen voor gebruik en dit kun je het beste doen met een mes. Een schiller zal er niet doorheen komen. Pas wel op met het snijden van de pompoen, want het is een harde groente en niet altijd even gemakkelijk om te snijden.

Je kunt veel dingen voor dit recept van tevoren al klaarmaken, zoals de geroosterde pompoen, de bosuitjes, tomaat en peper en dan op het moment dat je het nodig hebt afmaken op de warme nacho’s. Ideaal dus als je het wilt serveren op een feestje, hoef je op dat moment niet zoveel meer te doen.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

pompoennacho's

Pompoennacho's

www.volgdekruimels.nl
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
HOEVEELHEID: 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram flespompoen
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/4 theelepel komijnpoeder
  • 1 teen knoflook
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 150 gram nacho's
  • 100-150 gram geraspte kaas
  • 2 bosuitjes
  • 1 jalapeño
  • 1 tomaat
  • crème fraîche of zure room

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Schil de flespompoen en snijdt hem in blokjes van ongeveer één bij één centimeter.
  • Doe de blokjes pompoen in een ovenschaal, doe de specerijen en knoflook (hele teen in twee stukken gesneden) erbij, een beetje zout en peper en een scheut olie. Hussel alles door elkaar.
  • Zet de pompoen in de oven voor ongeveer twintig minuten, tot ze beetgaar zijn geworden (niet helemaal zacht, maar ook niet hard meer).
  • Doe de nacho's in een schaal, strooi de kaas erover en zet hem in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Snijdt ondertussen de bosuitjes en de jalapeño in ringen. Snijdt het vruchtvlees uit de tomaat, de gebruik je niet, en snijdt de rest in blokjes.
  • Strooi de pompoen, bosuitjes, jalapeño en de tomaat over de nacho's. Voeg nog wat crème fraîche of zure room (wat je zelf het lekkerste vindt) toe en klaar!
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!

pompoennacho's

pompoennacho's


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

pompoen

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

Zelf ketchup maken
Instagram perfect: roze chocolademelk

18 comments

  1. Krystle/Batboy schreef:
    5 oktober 2017 om 09:56

    Ik heb nog nooit pompoen gegeten. Dit ziet er goddelijke uit!

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      5 oktober 2017 om 12:33

      Bedankt!

      Beantwoorden
  2. Lodi schreef:
    5 oktober 2017 om 09:57

    Ik ben dol op nacho’s en wat een heerlijke manier om dat met pompoen te eten.

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      5 oktober 2017 om 12:33

      Ja, leuk hè. Ik ben ook gek op nacho’s.

      Beantwoorden
  3. Felice schreef:
    5 oktober 2017 om 10:20

    we hebben een moesttuin en zo af en toe een overvloed aan pompoenen. We zijn dus ook heel creatief geworden in het verwerken. Pompoen in de oven ken ik ( yummie!) maar niet met nacho’s, heel leuk bedacht!

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      5 oktober 2017 om 12:32

      Dankjewel! En een overvloed aan pompoenen is zo erg nog niet toch;).

      Beantwoorden
  4. Kevin schreef:
    5 oktober 2017 om 10:51

    Oeh klinkt erg goed en ziet er ook nog eens lekker uit. Ga deze gelijk even opslaan

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      5 oktober 2017 om 12:32

      Leuk!

      Beantwoorden
  5. Suzanna schreef:
    5 oktober 2017 om 11:23

    Ik heb volgens mij nog nooit iets gekookt met pompoen en ik vind het een beetje spannend omdat ik niet precies weet hoe pompoen smaakt. Maar misschien moet ik eens beginnen met pompoensoep. Je nachos zien er echt heerlijk uit.

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      5 oktober 2017 om 12:32

      Oh, gewoon een keertje proberen. Het is een beetje zoet, maar ik kan het niet echt goed vergelijken met een andere smaak.

      Beantwoorden
  6. Kim schreef:
    5 oktober 2017 om 12:13

    Lijkt me heerlijk, mooie foto’s ook!

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      5 oktober 2017 om 12:31

      Is het ook! En dankjewel:)

      Beantwoorden
  7. Kristof schreef:
    5 oktober 2017 om 13:16

    Ziet er lekker uit! Ga ik eens maken want ik ben fan van nacho’s en van pompoen!

    Beantwoorden
  8. Dhini schreef:
    5 oktober 2017 om 22:56

    Het ziet er zo lekker uit! Alleen nacho`s eten zo lastig. Het breekt zo snel maar wel lekker.

    Beantwoorden
  9. K. L. schreef:
    6 oktober 2017 om 00:43

    Ziet er zooooo lekker uit!

    Beantwoorden
  10. Judith schreef:
    6 oktober 2017 om 12:41

    Wat een briljant idee! Ik ga het deze week een keer maken, lekker!

    Beantwoorden
  11. Janet schreef:
    8 oktober 2017 om 10:38

    Pompoen vind ik echt heerlijk en ik ben fan van Mexicaans eten en dus ook nacho’s! Dit gerecht lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
  12. nicole schreef:
    17 oktober 2017 om 11:32

    Het ziet er superlekker uit. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit iets gegeten van pompoen.

    Beantwoorden

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Oosterse kip met rijst
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Graham crackers vervangen
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Pistachepasta maken

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved