Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Pistachepasta maken
Basisrecept (zoet)

Pistachepasta maken

26 januari 202225 januari 2023 3 comments

Recept om zelf pistachepasta te maken.

Direct naar recept

Pistachepasta

Pistachepasta is zooo lekker en echt gemakkelijk om te maken. Je hebt wel een foodprocessor of een hakmmolen nodig voor een mooie gladde pasta. In een vijzel zou ook kunnen, maar dat gaat je wel veel tijd kosten en het zal niet zo glad worden.

Waarvoor gebruik je pistachepasta?

Pistachepasta is erg lekker als vulling voor taarten, cupcakes, petit fours, tartellettes of in ijs. Je kunt het ook gebruiken als vulling in een zoet brood.

Of doe het in je yoghurt, in je overnight oats of op een broodje. Of maak deze pistache tiramisu!

Tip: maak twee porties (of nog meer) van deze pasta. Je kunt het een paar weken bewaren in de koelkast of tot een paar maanden in de vriezer (goed luchtdicht verpakken).

pistachepasta maken

Pistachepasta maken

Je kunt natuurlijk pistachepasta kopen, maar zelf maken vind ik toch vaak het lekkerste. Wanneer je pasta van pistache koopt in de winkel, zitten er vaak allerlei conserveringsmiddelen in of bestaat het niet uit 100% pistachenoten.

Voor de pistachepasta gebruik je gepelde en ongezouten pistachenoten. Let erop dat je mooie groene kiest. Hoe groener de nootjes, hoe groener de pasta.

Volg dit stappenplan:

1. Vermaal de geroosterde pistachenootjes met de suiker en het snufje zout in een foodprocessor of een hakmolen met een mesje. Het wordt eerst kruimelig, bijna als zand (heel droog).
2. Blijf malen en na een paar minuten komt de olie die natuurlijk in de pistachenootjes zit vrij. Het mengsel wordt nu iets plakkerig.
3. Voeg op dit punt één eetlepel zonnebloemolie toe (of een andere neutrale olie). Het mengsel wordt nu iets vloeibaarder en gladder.
4. Hoe langer je de pistachenootjes maalt, hoe gladder de pasta wordt. Het is misschien nodig om nog een beetje olie toe te voegen, tot je de gewenste structuur hebt.

Bewaren?

Bewaar je pasta van pistachenootjes in de koelkast, dan blijft het een paar weken goed.

Handiger is om de pasta in kleine portjes in te vriezen. Dan haal je gewoon één of een paar porties uit de vriezer, zoveel je nodig hebt.

pasta van pistachenoten

Pistachepasta

www.volgdekruimels.nl
Handig recept om zelf pistachepasta te maken. Heerlijk vooor cakes, taarten en vulling van zoet brood.
4.74 van 34 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereiding 5 min
Bereiding 20 min
Totaal 25 min
HOEVEELHEID: 1 portie

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat + bakpapier
  • Foodprocessor of hakmolen met mesje

Ingrediënten
  

  • 75 gram pistachenootjes
  • 50 gram fijne kristalsuiker of poedersuiker
  • snufje zout
  • 1 eetlepel neutrale olie (zonnebloemolie)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Let een vel bakpapier op een bakplaat en spreid hier de pistachenootjes op.
  • Rooster de pistachenootjes voor 5 tot 10 minuten. Let goed op de tijd, controleer soms, want ze verbranden snel.
  • Doe de pistachenootjes met de suiker en het snufje zout in de foodprocessor of hakmolen (beide met een mesje) en begin met malen.
  • Eerst wordt het mengsel droog, als zand, daarna komt er olie vrij en wordt het iets plakkeriger. Blijf malen, want nu komt er meer olie uit de pistachenootjes vrij.
  • Voeg op dit punt de zonnebloemolie toe. Voeg eventueel nog wat extra toe, als de pasta te droog wordt. Hoe langer je maalt, hoe gladder de pistachepasta wordt.
  • Bewaar de pistachepasta in de koelkast of vries het in. In de koelkast blijft het een paar weken goed, in de vriezer tot wel 3 maanden. Wel goed luchtdicht verpakken.

Notities

Tip: maak direct twee porties en vries in kleine porties in.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten!

Naar de receptenindex!

Related Posts

Tartelettes met frambozen
Tartelettes met frambozen
Pittige komkommer met crispy chili
Pittige komkommer met crispy chili
Kinder Bueno tiramisu
Kinder Bueno tiramisu
Stoofvlees met bier
Stoofvlees met bier

Berichtnavigatie

Cake recept (basisrecept)
Nutella brownies

3 comments

  1. Anita schreef:
    18 oktober 2022 om 15:41

    Lekker recept! Volgens mij kun je dit veel langer bewaren, ik heb mijn pistachepasta afgelopen weekend na een jaar opgemaakt, smaakte nog prima 🙂 (en niemand ziek geworden haha)

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      19 oktober 2022 om 13:43

      Goed om te weten! Meestal blijft het bij mij niet zo lang staan, dan is het al lang weer op hahaha. Maar ik ga het een keer testen en dan zal ik het aanpassen in de tekst!

      Bedankt :).

      Beantwoorden
      1. Anita schreef:
        19 oktober 2022 om 14:16

        Haha, dat begrijp ik eigenlijk ook wel 😉 Ik probeer er altijd zuinig mee te doen omdat de noten zo duur zijn.. Anders zou het ook een stuk sneller op zijn hihi

        Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Oosterse kip met rijst
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Gestoomde bao buns

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved