Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Perfecte aardappelen uit de oven
Bijgerechten

Perfecte aardappelen uit de oven

28 januari 20219 januari 2022 Leave a comment

Met dit recept maak je heel snel en simpel super lekkere aardappelen uit de oven.

Voor deze aardappelen heb ik een gietijzeren pan gebruikt. Ik ben echt gek op mijn gietijzeren pan. Deze pannen zijn namelijk super duurzaam en gaan ontzettend lang mee, het heeft een natuurlijke anti-aanbaklaag waardoor je minder olie of boter nodig hebt en ze zijn geschikt om te koken op hoge temperaturen.

Mijn gietijzeren pan komt gewoon van de Dille & Kamille, maar ook op Bol.com of bij je lokale kookwinkel kun je ze altijd krijgen.

Heb je geen gietijzeren pan? Ook geen probleem, gebruik dan een gewone ovenschaal.

Direct naar recept

Aardappelen uit de oven

Voor deze perfecte aardappelen uit de oven hoef je de aardappelen niet eerst voor te koken of te schillen. Veel te veel werk. Snijdt de aardappelen in dunne plakjes, je kunt hiervoor ook een mandoline voor gebruiken. De plakjes doe je vervolgens in de pan of ovenschaal.

Verwarm de oven wel even op van tevoren, dan is die alvast lekker op temperatuur.

aardappelen uit de oven

Boter, knoflook en kruiden

Ik gebruik voor deze aardappelen boter, knoflook en gedroogde kruiden: peterselie en bieslook. Smelt de boter eerst in de pan en doe de kruiden en knoflook (in schijfjes) erbij. Vervolgens strijk je dit met een kwastje over de aardappelen. Halverwege kun je het eventueel nog even herhalen voor nog meer smaak.

Gebruik gewoon de kruiden waar jij zin in hebt of wat past bij het gerecht dat je gaat maken. Knoflook en rozemarijn is een klassieke combinatie, maar ook salie, tijm of dille is erg lekker. Of een beetje Parmezaanse kaas eroverheen raspen. Het kan allemaal.

Wil je dit gerecht liever veganistisch maken? Geen probleem. Vervang dan de boter door een plantaardige variant.

oven aardappelen

Ingrediënten en bereiden:

aardappelen maken in de oven

Aardappelen uit de oven

www.volgdekruimels.nl

Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereiding 20 min
Bereiding 1 uur

Equipment

  • Ovenbestendige pan of ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 5 grote aardappelen iets kruimig
  • 30 gram roomboter ongezouten
  • 3 tenen knoflook in schijfjes
  • 1 eetlepel kruiden gedroogd of vers
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Was de aardappelen goed. Snijdt ze vervolgens in plakjes (ongeveer een 2 à 3 millimeter dik).
  • Leg de partjes in de pan of ovenschaal.
  • Verwarm de boter in een pannetje en voeg de knoflook en de kruiden toe. Wacht tot het is gesmolten en strijk het dan met een kwastje over de aardappelen.
  • Doe de aardappelen in de oven. Eventueel kun je halverwege de aardappelen nogmaals insmeren met de boter, knoflook en de kruiden. De aardappelen zijn klaar wanneer ze zacht aan de binnenkant zijn en krokant aan de buitenkant.
  • Breng dan nog even op smaak met wat zout en peper en je bent klaar!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten!!

Naar de receptenindex!

aardappelenoven

Related Posts

KFC: Korean Fried Chicken
KFC: Korean Fried Chicken
Vietnamese loempia’s
Vietnamese loempia’s
Nutella brownies
Nutella brownies
Pistachepasta maken
Pistachepasta maken

Berichtnavigatie

Madeleines met pandan
Dulche de leche maken

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Graham crackers vervangen
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2022 | Volg de kruimels - All rights reserved