Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Perentaart met vanille en amandelschaafsel
Recepten

Perentaart met vanille en amandelschaafsel

13 november 201714 november 2017 Leave a comment

Geen zondag-bakdag, maar een maandag-bakdag met deze perentaart met vanille en geroosterde amandelschaafsel. Deze drie vormen een heerlijke combinatie en dat allemaal op een ietwat kruimelige bodem.

Deze perentaart heb ik gemaakt met Migo-peren. Dit zijn eigenlijk handperen en dus bedoeld om zo op te eten, in plaats van ermee te bakken. Maar ik heb ze gewoon gebruikt om mee te bakken en het was echt heerlijk. Klik hier als je meer wilt weten over de Migo-peren!

PERENTAART

De vulling bestaat uit een custard met vanille en de peren. De peren heb ik in dunne plakjes gesneden en dan in de custard neergelegd. Ze hebben nog ene lekkere bite en zijn dus niet helemaal zacht geworden in de oven.

perentaart recept

De bodem (en zijkant) van deze taart is gemaakt van een zandbodem. Dit is een heel makkelijk basisdeeg, maar ideaal voor dit soort taarten. Ik heb hem eerst even gebakken met een blinde vulling, zodat hij een beetje krokant wordt en daarna verder gebakken met de vulling erin.

Met blind bakken doe je er een vulling in op bakpapier, die je er later weer uithaalt, speciale keramische blinde vulling, bonen of rijst (die je later dus niet meer kunt eten). De vulling haal je er dan weer uit en dan is je bodem al (gedeeltelijk) gebakken.

De bodem is krokant, een beetje kruimelig en smelt in je mond als je het eet. Het heeft een neutrale smaak en is dus niet overheersend over de vulling, want daar gaat het om met deze taart.

perentaart vanille

De taart maak je af met wat geroosterde amandelschaafsel en dat is net zoiets als het roosteren van pijnboompitten. Je let even niet op en – BAM – ze zijn verbrand. Loop dus niet weg bij de pan als je ze gaat roosteren, schudt de pan af en toe, doe het vuur niet te hoog en heb geduld.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HEM

perentaart

Perentaart met vanille en amandelschaafsel

www.volgdekruimels.nl
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
HOEVEELHEID: 1 taart (10-12 mensen)

Ingrediënten
  

voor de bodem:

  • 220 gram bloem
  • 150 gram koude boter
  • 80 gram suiker
  • half ei
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 milliliter melk
  • 1 vanillepeul
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eidooiers
  • 2,5 eetlepels bloem
  • 0,5 eetlepel maïzena
  • 2 peren
  • 3 eetlepels amandelschaafsel

Instructies
 

  • Voeg alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar en kneed het tot een deegbal. Maak er dan een platte schijf van, bedek het met folie en laat het een uur rusten in de koelkast. 
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet je bakvorm in met een beetje boter.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte en bekleed je vorm ermee. Snijdt al het overtollige deeg weg. 
  • Bedek je bodem met bakpapier en doe er daarna een blinde vulling in (rijst, bonen of keramische ballen). Bak hem voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal hem daarna eruit en laat hem afkoelen.
  • Maak ondertussen de vanillesaus. Doe hiervoor de melk in een pan en schraap de vanille uit de peul, doe de zaadjes en de vanillepeul bij de melk en verwarm het. 
  • Mix in een ander schaal de suiker en eidooiers en mix daarna de bloem en maïzena erin. Doe er een paar lepels warme melk bij en klop het tot er geen klontjes meer inzitten.
  • Doe het mengsel met de eidooiers bij de melk en blijf kloppen met een garde. Breng het aan de kook en laat een paar minuten koken, het wordt dan steeds dikker. 
  • Doe de vanillesaus in een kom, dek af met folie en laat even afkoelen.
  • Snijdt dan de peren in dunne plakjes. Doe de vanillesaus in de taartbodem en leg de plakjes peer er recht in. 
  • Bak hem dan in 20 tot 30 minuten af, tot de korst mooi goudbruin is en de peren wat zachter zijn geworden. 
  • Rooster tot slot nog het amandelschaafsel tot het lichtbruin is gekleurd in een pan en strooi dit over de taart heen. 
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!

perentaart

De peren heb ik gekregen. Meer informatie.


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

amandelperentaartvanille

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

Frikandellentaart
Vanillesaus zonder slagroom

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Oosterse kip met rijst
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Graham crackers vervangen
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Pistachepasta maken

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved