Skip to content

Volg de kruimels

  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
Peposo – Italiaanse runderstoofpot
Hartig

Peposo – Italiaanse runderstoofpot

22 maart 20171 november 2018 Danella 10 comments

Een tijdje geleden kocht ik een nieuwe braadpan en ik zocht steeds naar het perfecte gerecht wat ik er het eerste in wilde maken. Dat werd peposo! Een heerlijke Italiaanse runderstoofpot.

peposo italiaanse runderstoofpot

PEPOSO – ITALIAANSE RUNDERSTOOFPOT

We eten vaak met z’n allen bij mijn ouders op zondagavond en meestal kookt mijn vader dan, maar dit keer ging ik koken en maakte m’n zusje een dessert. Ik maakte peposo, een Italiaanse runderstoofpot. Italië is mijn absolute lievelingsland en één van de redenen daarvan is het Italiaanse eten. Ik ben echt verliefd op het Italiaanse eten en ook een klein beetje op deze runderstoofpot.

Een stoofpot moet altijd lekker lang op het vuur staan, zodat het vlees boterzacht en heel erg mals wordt. En dat gaat zeker lukken met het gerecht peposo. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en het is heel puur en vol van smaak. Mocht je nou niet houden van rode wijn, dan hoef je dit gerecht zeker niet over te slaan. De rode wijn zorgt voor smaak en aroma, maar is helemaal niet overheersend en hij geeft ook geen nasmaak af.

Wij aten de peposo met krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook, maar je kunt hier veel mee variëren. Vorige keer aten we het bijvoorbeeld met polenta met een groente- en tomatensaus. Ook brood (zoals ciabatta) is heel lekker bij, kun je die dippen in de saus. Mmmjam.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE PEPOSO

peposo italiaanse runderstoofpot

PEPOSO - ITALIAANSE RUNDERSTOOFPOT

Recept voor een Italiaanse runderstoofpot, Peposo.
Recept afdrukken Pin recept
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gram runderriblappen
  • 300 milliliter runderbouillon
  • water
  • 50 milliliter rode wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 15 zwarte peperkorrels
  • 3 knoflooktenen ontveld
  • 1 laurierblad

Instructies
 

  • Snijdt de runderriblappen in stukken van ongeveer twee bij twee centimeter. Je hoeft niet al het vet eraf te halen, dat smelt wel weg en geeft veel smaak af.
  • Braadt de riblappen in een braadpan kort aan in boter en olie.
  • Voeg de runderbouillon toe en schenk er water bij, totdat de riblappen helemaal onder water staan. Laat het anderhalf uur tot twee uren sudderen, zonder deksel op de pan, op een middenhoog vuur.
  • Schenk dan de rode wijn erbij en voeg de tomatenpuree, zwarte peperkorrels, de ontvelde knoflooktenen (heel) en één laurierblad toe.
  • Laat het nog minstens anderhalfuur op laag vuur staan. De peposo is klaar als de runderriblappen bijna uit elkaar vallen. Voeg extra water toe, als het teveel inkookt.

peposo italiaanse runderstoofpot

peposo italiaanse runderstoofpot

 


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

peposorunderstoofpot

Berichtnavigatie

Cheesecake met limoen, kokos en frambozensaus
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook

10 comments

  1. Kim schreef:
    27 maart 2017 om 12:38

    Dit ziet er echt super lekker uit. Lijkt me wel veel werk om te maken en lang, maar wel heel erg lekker.

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      27 maart 2017 om 14:25

      Het werk valt opzich wel mee, maar het duurt inderdaad wel een paar uur. Gelukkig hoef je er niet constant bij te staan, af en toe even roeren is genoeg.

      Beantwoorden
  2. John schreef:
    30 maart 2017 om 12:58

    Heerlijk ,maar dan in de Crocpot verder stoven ,geen omkijken meer na ,behoudens op het laatst om de rodewijn toe te voegen.

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      30 maart 2017 om 13:56

      Helaas heb ik geen Crock-Pot, maar dat is inderdaad ideaal om te gebruiken!

      Beantwoorden
  3. rina schreef:
    28 december 2018 om 04:35

    ik maak dit klaar in de slowcooker

    Beantwoorden
  4. Koen schreef:
    27 januari 2019 om 13:08

    Inmiddels 3x gemaakt! Erg lekker! Het moet weliswaar lang stoven, maar veel werk is het niet.

    Beantwoorden
  5. Michel schreef:
    14 november 2019 om 11:52

    Heerlijk recept. Maak het nu voor de tweede keer al sinds 2 weken. Vrienden met passie voor Italie op bezoek morgen. Dan is dit mooi gerecht. Niet moeilijk maar erg lekker. Wel de tijd ervoor nemen. Dat proef je terug!

    Beantwoorden
  6. Cor groenheide schreef:
    17 december 2020 om 16:01

    Heerlijk recept. Ga het zondag maken. Gelukkig is het gemakkelijk. Groet Cor uit Eindhoven

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      25 januari 2021 om 11:02

      Wat leuk om te horen!

      Beantwoorden
  7. Stanneke schreef:
    27 februari 2021 om 10:04

    Ik maak heel veel stoofpotje. Heerlijk. Maar ik begrijp niet zo goed wat hier Italiaans aan is? Moeten er dan niet meer Italiaanse kruiden in?

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook
Peposo - Italiaanse runderstoofpot
Frikandellentaart
Oosterse kip met rijst

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
© 2021 | Volg de kruimels - All rights reserved