Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Pepernoten cheesecake glazen (no bake)
Desserts

Pepernoten cheesecake glazen (no bake)

26 november 202128 november 2021 Leave a comment

De pepernoten liggen alweer een tijdje in de winkel. Natuurlijk kun je ze gewoon zo eten, maar je kunt er ook hele lekkere andere dingen van maken. Zoals een pepernoten cheesecake. Voor deze cheesecake heb je geen oven nodig, geen mixer en het is zo klaar!

Direct naar recept

Pepernoten cheesecake

Voor deze pepernoten cheesecake heb ik roomkaas en kwark gebruikt. Dit maakt het wat lichter en frisser van smaak. Er zitten twee smaakjes in: speculaas cheesecake en naturel. De onderste laag maak je met wat extra speculaaskruiden.

pepernoten cheesecake

Het leuke aan deze glaasjes met pepernoten cheesecake is dat je ze samen kunt maken met je kinderen, je neefjes en nichtjes of gewoon met je familie of vrienden. Versier ze met wat extra kruidnoten en sprinkles.

pepernoten cheesecake no bake

Je hebt geen oven nodig voor de cheesecake. Wil je liever een cheesecake uit de oven maken met kruidnoten? Dan moet je eens een kijkje nemen bij dit recept voor een gebakken speculaascheesecake.

Cheesecake met pepernoten

recept cheesecake met pepernoten

Je kunt de cheesecake glazen een paar uur van tevoren al klaarmaken. Ik zou ze niet langer bewaren dan een aantal uur, zeker niet een dag, want dan worden de pepernoten heel erg zacht.

Haal de glazen een halfuurtje voor het eten uit de koelkast, dan is het niet te koud.

Ingrediënten & zo maak je de cheesecake glazen

pepernoten cheesecake recept

Pepernoten cheesecake

www.volgdekruimels.nl

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereiding 10 min
Totaal 10 min
HOEVEELHEID 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram roomkaas
  • 150 gram kwark
  • 50 gram poedersuiker (naar smaak)
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 1 tot 2 theelepels speculaaskruiden
  • zakje pepernoten
  • sprinkles

Instructies
 

  • Klop de roomkaas met een spatel luchtig en voeg de kwark toe. Klop met een spatel tot alles is gemengd.
  • Voeg de poedersuiker en vanille-essence toe. Blijf proeven of er genoeg poedersuiker in zit, doe eventueel nog wat meer toe.
  • Verdeel het mengsel over twee kommen. Voeg 1 à 2 theelepels speculaaskruiden toe, ook weer naar smaak.
  • Doe wat pepernoten in de glazen, verdeel daarna het mengsel met de speculaaskruiden over de glazen. Opnieuw een laag pepernoten en daarna de andere helft van het mengsel (zonder speculaaskruiden). Maak het af met nog een paar extra pepernoten en sprinkles toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten!!

pepernoten cheesecake recept

cheesecakepepernoten

Related Posts

KFC: Korean Fried Chicken
KFC: Korean Fried Chicken
Vietnamese loempia’s
Vietnamese loempia’s
Nutella brownies
Nutella brownies
Pistachepasta maken
Pistachepasta maken

Berichtnavigatie

Heerlijk recept voor pepernoten (of kruidnoten)
Zelf chocoladeletters versieren

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Graham crackers vervangen
Gestoomde bao buns
Kruimeldeeg recept (basisrecept)

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2022 | Volg de kruimels - All rights reserved