De pepernoten liggen alweer een tijdje in de winkel. Natuurlijk kun je ze gewoon zo eten, maar je kunt er ook hele lekkere andere dingen van maken. Zoals een pepernoten cheesecake. Voor deze cheesecake heb je geen oven nodig, geen mixer en het is zo klaar!
Pepernoten cheesecake
Voor deze pepernoten cheesecake heb ik roomkaas en kwark gebruikt. Dit maakt het wat lichter en frisser van smaak. Er zitten twee smaakjes in: speculaas cheesecake en naturel. De onderste laag maak je met wat extra speculaaskruiden.
Het leuke aan deze glaasjes met pepernoten cheesecake is dat je ze samen kunt maken met je kinderen, je neefjes en nichtjes of gewoon met je familie of vrienden. Versier ze met wat extra kruidnoten en sprinkles.
Je hebt geen oven nodig voor de cheesecake. Wil je liever een cheesecake uit de oven maken met kruidnoten? Dan moet je eens een kijkje nemen bij dit recept voor een gebakken speculaascheesecake.
Cheesecake met pepernoten
Je kunt de cheesecake glazen een paar uur van tevoren al klaarmaken. Ik zou ze niet langer bewaren dan een aantal uur, zeker niet een dag, want dan worden de pepernoten heel erg zacht.
Haal de glazen een halfuurtje voor het eten uit de koelkast, dan is het niet te koud.
Pepernoten cheesecake
www.volgdekruimels.nlIngrediënten
- 300 gram roomkaas
- 150 gram kwark
- 50 gram poedersuiker (naar smaak)
- 1 theelepel vanille-essence
- 1 tot 2 theelepels speculaaskruiden
- zakje pepernoten
- sprinkles
Instructies
- Klop de roomkaas met een spatel luchtig en voeg de kwark toe. Klop met een spatel tot alles is gemengd.
- Voeg de poedersuiker en vanille-essence toe. Blijf proeven of er genoeg poedersuiker in zit, doe eventueel nog wat meer toe.
- Verdeel het mengsel over twee kommen. Voeg 1 à 2 theelepels speculaaskruiden toe, ook weer naar smaak.
- Doe wat pepernoten in de glazen, verdeel daarna het mengsel met de speculaaskruiden over de glazen. Opnieuw een laag pepernoten en daarna de andere helft van het mengsel (zonder speculaaskruiden). Maak het af met nog een paar extra pepernoten en sprinkles toe.