Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Pasta met ricotta en tomaat
Comfort Food

Pasta met ricotta en tomaat

25 januari 202328 januari 2023 Leave a comment

Eenvoudig recept voor pasta met ricotta en tomaat.

Ik ben fan van recepten die je snel op tafel hebt staan, maar die wel ontzettend veel smaak hebben. Dit recept hoort daar zeker bij!

Binnen dertig minuten heb je een heerlijke pasta met ricotta, tomaat en knapperige parmaham op tafel staan. En nee, je hoeft niet dertig minuten in een pan roeren, dus je kunt tussendoor allerlei andere dingen doen.

Direct naar recept

Pasta met ricotta en tomaat

Een pasta con ricotta e pomodorini is zo’n heerlijk Italiaans recept: eenvoudig, maar vol smaak.

Dit recept is ideaal voor een doordeweekse dag wanneer je net wat minder tijd hebt, maar wel lekker wilt eten.

Waarom pasta met ricotta en tomaat maken?

Bomvol smaak en lekker romig door de ricotta.
Gemakkelijk te maken en lekkere smaken.
Je kunt ermee variëren. Geen parmaham in huis? Maak er een vegetarisch gerecht van of voeg ander vlees toe, zoals gehaktballetjes of worstjes.
Super lekker met een salade of voeg tijdens het bakken nog wat spinazie toe voor wat meer groenten.

pasta met ricotta

pasta met ricotta en tomaat

Wat heb je nodig?

Voor de pasta con ricotta heb je maar een paar ingrediënten nodig. De meeste ingrediënten, behalve de ricotta, heb ik meestal wel in huis.

Alle ingrediënten:

Pasta: ik gebruik meestal rigatoni of penne rigate voor dit recept, maar het kan natuurlijk ook met een andere pasta.
Tomatenpasta: beetje tomatenpasta om de saus te maken. Een tip: gebruik tubes tomatenpasta en niet de bekende blikjes. Met een tube houd je geen tomatenpasta over en je kunt het langer bewaren.
Ricotta: natuurlijk heb je ricotta nodig.
Parmaham: maak de Parmaham lekker krokant.
Knoflook: knoflook is uiteraard verplicht, alles heeft knoflook nodig.
Parmezaanse kaas: de Parmezaanse kaas maakt het helemaal af.
Basilicum: je kunt gedroogde basilicum gebruiken of verse.

Natuurlijk heb je ook nog zout en peper nodig, maar voeg dit zelf toe naar smaak. Blijf gewoon proeven en voeg op het laatst nog een beetje zout en peper toe. Ik gebruik zelf het liefste verse peper.
pasta ricotta tomaat

Pasta met ricotta en tomaat

www.volgdekruimels.nl
Eenvoudig en snel recept voor een pasta met ricotta, tomaat en knapperige parmaham.
5 van 2 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereiding 15 min
Bereiding 15 min
Totaal 30 min
HOEVEELHEID: 2 personen

Equipment

  • 1 pan voor pasta koken
  • 1 pan voor saus

Ingrediënten
  

  • 200 gram pasta (penne of rigatoni)
  • 150 gram parmaham
  • scheutje olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 150 gram ricotta
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • zout en peper (naar smaak)
  • rozemarijn (naar smaak)
  • basilicum (naar smaak)

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente in ruim kokend water met zout.
  • Zet een andere pan op het vuur, laat even warm worden, en leg de plakjes Parmaham erin. Bak de plakjes tot krokant en haal uit de pan, leg ze apart.
  • Doe wat olijfolie in de pan, pers de knoflook en fruit de knoflook kort aan in de olie. Pas op dat de knoflook niet verbrand, want dan krijgt het een bittere smaak. Voeg de tomatenpurree toe en ongeveer 3 soeplepels kookvocht van de pasta.
  • Roer door en breng het rustig aan de kook, laat het niet te hard koken (dan verdampt de saus te veel). Voeg daarna de ricotta en de geraspte Parmazaanse kaas toe. Laat rustig doorkoken, zodat alle smaken bij elkaar komen.
  • Proef de saus en voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Giet de pasta af (houdt wat kookvocht over) en doe de pasta in de saus. Roer door en voeg eventueel nog wat kookvocht toe, wanneer de saus te dik is geworden. Voeg op het laatst de kruiden toe (basilicum en rozemarijn).
  • Verdeel de pasta en de saus over de borden. Doe de krokante Parmaham erbij (doe dit niet erbij in de pan, dan wordt het snel zacht) en eventueel nog een beetje extra geraspte Parmezaanse kaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten!

Naar de receptenindex!

Related Posts

Tartelettes met frambozen
Tartelettes met frambozen
Pittige komkommer met crispy chili
Pittige komkommer met crispy chili
Kinder Bueno tiramisu
Kinder Bueno tiramisu
Stoofvlees met bier
Stoofvlees met bier

Berichtnavigatie

Frambozencurd
Stoofvlees met bier

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Oosterse kip met rijst
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Gestoomde bao buns

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved