Dit keer een recept voor panna cotta met frambozen en basilicum. Panna cotta vind ik echt heerlijk en de combinatie van deze drie smaken is verrassend en heel lekker. Perfecte afsluiter van het diner.
PANNA COTTA MET FRAMBOZEN EN BASILICUM
Zondag is het een beetje een traditie om samen met mijn familie te eten en een tijdje geleden maakte ik deze panna cotta met frambozen voor het dessert.
Inmiddels heb ik al vaker panna cotta gemaakt, maar ik vergeet nooit meer de eerste keer dat ik dit maakte. Wat een verschrikkelijke mislukking was dat, echt niet te eten. Ik had er veel veel te veel gelatine in gedaan en hierdoor was het gewoon een hard blok geworden met stukjes erdoorheen, het was echt zo vies als het klinkt ja. Gelukkig weet ik nu wel hoe je een hele lekkere panna cotta maakt, maar elke keer moet ik er weer aan denken (en moet ik stiekem een beetje lachen).
Frambozen is echt mijn lievelingsfruit, ik vind het zo lekker en als er een dessert met frambozen op de menukaart staat, dan kies ik bijna nooit wat anders. Panna cotta behoort tot mijn favoriete desserts, zo heerlijk zacht en romig, en in combinatie met frambozen kan dat helemaal niet fout gaan natuurlijk. De beetje zure frambozen vormen een mooi contrast met het romige van de panna cotta en het kruim met de subtiele smaak van basilicum maakt het dan helemaal af.
Fijn aan dit recept is dat je prima frambozen uit de diepvries kunt gebruiken. Verse frambozen is echt zonde, want je pureert ze helemaal. Ik zou wel aanraden om verse basilicum te gebruiken. Heb je geen verse basilicum? Gebruik dan gedroogde, maar pas op het de hoeveelheid (ongeveer twee theelepels).
INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET
PANNA COTTA MET FRAMBOZEN EN BASILICUM
www.volgdekruimels.nlIngrediënten
Voor de panna cotta:
- 500 milliliter slagroom
- 1 vanillestokje
- 50 gram suiker
- 4 blaadjes gelatine
Voor de koekkruim:
- 100 gram bloem
- 70 gram kristalsuiker
- 60 gram boter
- 8 blaadjes basilicum fijngesneden
Voor de frambozencoulis:
- 250 gram frambozen uit de diepvries
- 1 eetlepel honing
- 20 gram poedersuiker
Instructies
De panna cotta:
- Maak eerst de panna cotta door de slagroom, het merg van het vanillestokje en het vanillestokje en de suiker in een pan te doen.
- Zet de pan op het vuur en zorg dat het net niet gaat koken. Laat het dan vijf minuten op het vuur staan.
- Doe ondertussen de vier gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Haal de pan van het vuur en doe de gelatineblaadjes er één voor één bij (knijp eerst het water eruit) en roer het goed door met een garde.
- Zeef de panna cotta en schenk het in de glazen. Zet het daarna in de koelkast voor tenminste twee uren.
Het koekkruim:
- Doe alle ingredienten voor het koekkruim in een kom en kneed het met je handen door elkaar. Zorg ervoor dat het niet een grote klomp deeg wordt, maar allemaal kleine klompjes en kruimels.
- Verspreid het over een bakmat en doe het ongeveer 15 minuten in de oven.
- Laat het afkoelen en hak het daarna fijn met een hakselaar.
De frambozencoulis
- Doe de frambozen, honing en poedersuiker in een hakselaar (of blender) en hak het helemaal fijn.
- Zeef de frambozencoulis om de pitten van de frambozen eruit te halen. Deze blijven erg hard en dat past niet goed bij het zachte van de panna cotta.
Alles bij elkaar:
- Haal de glazen met panna cotta uit de koelkast.
- Schenk de frambozencoulis erop en daarna het koekkruim.
Mmmm ziet er super lekker uit! Die lust ik wel 🙂
Dankjewel! Je vindt het vast heel lekker!
Wat ziet dat er mooi uit en het lijkt me ook erg lekker.
Dit ziet er echt overheerlijk uit! Jammie!
Dankjewel!
Op hoeveel moet de oven staan?