Follow:
Dagboek, Persoonlijk

Over september – 2018

Zo, het jaar gaat maar weer snel. September is afgelopen en oktober is weer begonnen. In augustus had ik al een enorm maandoverzicht en dit keer is het niet minder geworden. Misschien toch maar eens serieus nadenken of ik naar een weekoverzicht moet gaan. Maar laten we eerst eens kijken naar september!

Op 31 augustus had ik nog een teamuitje met collega’s. We gingen naar een escape room in Drachten, uit eten en daarna nog wat drinken. Ik had nog nooit een escape room gedaan en vond het echt ontzettend leuk om te doen. We deden de Prison Break-kamer. Gelukkig alle puzzels weten op te lossen en op tijd ontsnapt!

We hadden trouwens nog maar twee minuten over aan het einde, best wel spannend.

De volgende dag hadden we eerst een verjaardag en daarna een barbecue met heel veel mensen. Ik geloof dat er ongeveer vijftig à zestig mensen waren. Iedereen had wat te eten meegenomen. Perfecte afsluiting van de zomer. ‘s Avonds de vuurkorf aan, , beetje hangen in de hangmat, gezellige mensen, lekker eten en vrienden – wat wil je nog meer.

graancirkel drachten

Jeanine en ik gingen nog een taartje eten bij de Graancirkel in Drachten. Ik weet nooit wat ik daar moet kiezen, zoveel lekkere taartjes. Dit keer koos ik voor een klein taartje met banaan. Hmmm lekker! En slagroom, dat is altijd goed.

Ik had die dag gewoon zin om even ergens wat te drinken en naar de boekwinkel te gaan. Er zijn een aantal hele mooie kookboeken uitgekomen, onder ander Simpel van Ottolenghi en Jamie’s Italië van Jamie Oliver. Eigenlijk wilde ik wel naar huis met een tas vol boeken, maar ik heb nog geen keuze kunnen maken.

Ottolenghi vs. Oliver – wie zal er winnen?

De herfst is voor mij echt begonnen als je weer pompoenen kunt kopen. Dit jaar ging ik voor het eerst naar een pompoenenfeest. Dit werd georganiseerd in Oldebekoop. Midden in de weilanden kon je honderden pompoenen kopen, langs leuke kraampjes lopen (en leuke dingen natuurlijk kopen) en wat lekkers eten.

We aten hier trouwens ook nog een stukje pompoencake en sindsdien heb ik al drie cakes gebakken om deze proberen na te maken. Nog niet gelukt trouwens. De cake was ontzettend lekker, fris en niet te zoet. Ik denk dat er iets van yoghurt, ricotta of hüttenkäse in zat. Ik blijf trouwens proberen en als het lukt zet ik het recept zeker online!

Er was ook een kleine inderboerderij met ontzettend veel lieve dieren. Schapen, een mini-koe, een alpaca (hoe leuk is dat!), ganzen, eenden, kleine varkentjes en nog wat dieren.

Ik weet niet wie het leuker vond, ik of Amber. Die durfde er trouwens eerst niet te lopen, want dan zouden haar laarzen vies worden. Begrijpelijk trouwens, ik had ook m’n oude schoenen aangedaan. Al zijn laarzen natuurlijk wel een beetje bedoeld om vies te worden. Maar goed, dat gebeurt vanzelf wel een keer.

Pompoen, pompoen, overal pompoen. Ik kocht niet zo’n enorme grote pompoen trouwens, maar wel een aantal kleintjes.

En ik kreeg foodpost binnen. Hele leuke foodpost. Tony’s Chocolonely!

Ik ben gek op de chocolade van Tony’s, dus ik maakte een klein dansje toen ik het pakket openmaakte. De blonde variant (zit tussen melk en wit in) vond ik echt het beste, die ga ik zeker weer halen.

Amber wil altijd naar buiten. ‘s Ochtends vroeg begint ze al met vragen wanneer we dan naar buiten gaan. En het liefst gaat ze dan naar een speeltuin, groot grasveld om te rennen of naar de herten en de geitjes. Ze hebben er ook nog walibi’s en wat kleine dieren.

En nu is oktober begonnen! Nog maar 85 dagen tot kerst;).


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Of kijk hier voor alle dagboeken!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply