Follow:
Dagboek, Foodtalk, Persoonlijk

Over september – 2017

De herfst is begonnen, het is alweer augustus en dus is het weer tijd voor het overzicht van september! Terwijl ik dit overzicht aan het maken ben, regent het buiten en heb ik een kop warme thee erbij. Past wel bij het weer!

September begon direct heel erg goed, want in het eerste weekend van september hadden we een jubileumfeest van de ouders van vrienden. Zij waren maar liefst veertig jaar getrouwd en dat werd natuurlijk groots gevierd. Op vrijdag hadden we al allerlei lekkere dingen gemaakt en dit resulteerde in een tafel vol met zoete hapjes. Ik maakte zelf gezouten karamel brownies en cheesecakebars met citroen en sinaasappel, en verder heb ik geholpen met de taart en de cupcakes. Daarnaast hadden we nog hapjes met monchou en aardbei, boterkoek, millionaire’s shortbread en nog wat dingen. Allemaal zo lekker!

Klik hier voor het recept van de gezouten karamel brownies en hier voor de cheesecakebars.

En alsof dat nog niet genoeg was, hadden we de volgende dag ook nog een barbecue bij vrienden. Iedereen nam wat te eten mee en we hebben echt heerlijk gegeten.

Hipsterdrankjes, lekker eten en gezellige mensen. Wat wil je nog meer!

Oh, en dit uitzicht natuurlijk. Dat is ook prachtig.

We maakten ook nog een rondje door de moestuin en daar hingen deze rode pepertjes. Hele pittige pepertjes waren dit, want je kon ze gewoon al een beetje proeven als je erlangs liep en je merkte dat het een beetje ging prikken in je neus. Zo sterk dus. Wel heel erg leuk en idee voor mijn eigen moestuin.

En hoe leuk al die dingen ook waren, heel erg ervan genieten kon ik niet. Want hier was ik helaas ook heel vaak, bij de polikliniek voor oogheelkunde in het ziekenhuis. Ik heb er bijna een abonnementsdienst inmiddels en heb ook nog wel wat afspraken staan. In het vorige overzicht vertelde ik al dat ik problemen heb met mijn oog en dat is nog steeds niet genezen. Super vervelend, want ik kan dus niet tegen licht, dat doet ontzettend zeer aan mijn oog, en dus zit ik steeds met een pet op en een zonnebril. M’n oog doet eigenlijk constant zeer, nog meer als ik knipper en nu besef ik pas hoe vaak je dat eigenlijk doet. En alsof dat nog niet genoeg was, heb ik ook nog wat last van de bijwerkingen van de medicijnen. Goed, ik ben er helemaal klaar mee ondertussen, er is wel een lichte verbetering te zien, maar het gaat allemaal bijzonder langzaam. Ik hoop dat ik er heel snel weer vanaf ben!

Om me een beetje op te vrolijken, kreeg ik deze twee bath oils van de Lush van Jeanine. Heel erg fijn en ik heb daar dus ook al dankbaar gebruik van gemaakt. De linker is de Furze bath oil, met heel veel bloemen en deze geeft je bad een groene kleur. Ruikt heel erg lekker en zou ik zeker nog een keertje kopen. De rechter is de Shark Infested Custard bath oil, dat zwarte flapje is de vin van de haai. Deze is heel erg zacht, je water wordt geel zorgt ervoor dat je huid heerlijk zacht wordt. Beide kun je trouwens kopen in de Lush aan de Kalverstraat. #nospon

En nog een tip: de Tony’s Chocolonely Sinterklaasrepen zijn er weer en die met melkchocolade en marsepein moet je echt een keertje kopen. Die vind ik zo vreselijk lekker en ze gaan altijd op bij ons thuis. Niet al te vaak kopen dus haha.

We zijn nu alweer beland in oktober en dat betekend ook dat we weer iets dichter bij kerst zijn! Zo’n heerlijke periode vind ik dat en ik ben nu alweer vanalles aan het bedenken wat ik kan koken en bakken. En er is weer pompoen! Heerlijk vind ik dat en vrijdag komt het eerste recept al online met pompoen.


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Emmy

    Roerige maand voor je. Gefeliciteerd met je ouders. En natuurlijk veel sterkte met je oog. Hopen dat het snel over is
    Nou vind ik Tony’s Chocolonely erg lekker, maar lust echt geen marsepein, dus die laat ik lekker liggen 😉

    3 oktober 2017 at 08:42
  • Leave a Reply