Follow:
Dagboek, Foodtalk, Persoonlijk

Over oktober – 2017

Nog maar 53 dagen tot Kerstmis! Heb je er ook al zoveel zin in? Ik wel in ieder geval en ben al druk bezig met alle recepten voor kerst, er staan zelfs al een aantal ingepland. Afgelopen zondag hebben we weer een aantal hapjes geprobeerd en komende zondag gaan we dat gewoon weer doen. Maar het duurt gelukkig nog even en eerst is het nog tijd voor het overzicht van oktober!

Twee keer naar Amsterdam deze maand. En elke keer vind ik het weer heel erg leuk om naar Amsterdam te gaan, maar tegelijkertijd vind ik het ook altijd zo vreselijk druk en zo irritant dat het op zoveel plekken naar wiet ruikt. Maar goed, wel leuke dagen gehad natuurlijk. Altijd als ik naar Amsterdam ga, dan moet ik even langs de Lush. Die hebben we niet in het noorden, dus een prima excuus om weer wat lekkere bruisballen te kopen. De nieuwe collectie voor kerst was er al en ik koop dan altijd een Snow Angel-bath melt.

We zijn wezen eten bij Wagamama op het centraal station in Amsterdam. En ik eet daar altijd hetzelfde, de chicken katsu curry. Alle andere gerechten lijken me ook heel lekker hoor, maar ik ben altijd bang dat het niet zo lekker zal zijn als de katsu curry en dus bestel ik die altijd. En als nagerecht de white chocolate ginger cheesecake, ook altijd goed.

En op de laatste super mooie zonnige dag, zijn we met het hele gezin naar Aquazoo in Leeuwarden gegaan. Hier waren we nog nooit geweest, maar is echt een aanrader. Niet heel groot, maar perfect voor een kort dagje. Je kunt er lekker rondlopen, kunt dicht bij de dieren komen en er is genoeg te zien. Amber vond het ook erg leuk, die had het heel erg druk met alles en moest alles zien natuurlijk. In de auto terug naar huis, viel ze direct in slaap. Vermoeiend zoveel nieuwe indrukken natuurlijk.

drachten loempia limburgia

Moh, Amber en ik zijn nog wezen winkelen voor nieuwe schoenen en natuurlijk hebben we even ergens wat gedronken met een taartje. Later nog een loempia opgehaald, zo lekker.

drachten

Schoenen hebben we overigens niet gevonden. Amber heeft echt kleine voeten, maat achttien zit ze nog steeds in, en bijna alle schoenen in die maat hebben niet echt een zool. Het zijn meer slofjes en dat is niet praktisch om mee buiten te lopen. Helaas dus niet geslaagd voor schoenen, maar ik wel voor wat nieuw servies. Altijd op zoek naar leuke schaaltjes, borden, glazen en ga zo maar door.

chocolade la molina

Jeanine, mijn zusje, was een paar dagen naar Berlijn geweest en nam daar deze chocolade mee van La Molina. Dit is zo zo zo zo zooo lekker! Echt allemaal laagjes chocoladefondant, met daarbij praline van hazelnoten. Heel duur, dat ook, ik zal maar niet vertellen hoeveel dit stukje kostte, maar ik zou het ook zo kopen. Het is trouwens een Italiaans merk en niet een specialiteit uit Berlijn of Duitsland, dus je kunt het vast op nog veel meer plekken kopen.

En omdat Jeanine in Berlijn was, was Coco het konijn bij ons. Heel gezellig en Amber hoefde niet meer te spelen met haar speelgoed, die had genoeg met het kijken naar Coco en stiekem haar koekjes geven. Super lief.

tony chocolonely

Tony Chocolonely-heaven. Kan jij ook nooit kiezen?

van delft pepernoten

Met vrienden hielden we een pepernotenfeestje. Super leuk idee en heel erg lekker moet ik zeggen. Iedereen nam verschillende soorten pepernoten mee en we hadden een proefdoos van Van Delft Pepernotenfabriek. Hierin zaten tien soorten pepernoten. Ik had een pepernoten cheesecake gemaakt, met een bodem van pepernoten en speculaaskruiden. Pff, ik zat zo vol die avond, maar de tompouce-pepernoten vond ik het lekkerste.

kobo hex book

Zoek je nog een spannend boek? Dan kan ik je HEX van Thomas Olde Heuvelt aanraden. Toen ik begonnen was met lezen, kon ik hem gewoon niet meer wegleggen en ik had hem dus ook binnen twee dagen helemaal uitgelezen. Ik zit nu nog vol met vragen, blijf er maar over nadenken, en dat is voor mij een teken dat het een goed boek is. Dat je er na die tijd nog steeds mee bezig bent.

Het boek zit ook in het Kobo-plus abonnement van bol.com, waar overigens ook net het tweede boek van Astrid Holleeder aan is toegevoegd. Die wil je ook niet missen.

Na een paar maanden veel last gehad te hebben van een virus aan het hoornvlies in mijn linkeroog, gaat het eindelijk beter en daar ben ik zo blij om. Het doet geen pijn meer, ik kan weer gewoon in het licht kijken zonder zonnebril en ik kan weer goed autorijden. Over een paar weken moet ik weer naar de oogarts en hopelijk mag ik dan weer afbouwen met de laatste medicijnen. Eindelijk!


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Anne-Marie

  Herkenbaar, ik bestel mijn favoriete Thai ook altijd hetzelfde omdat ik dat zoooo lekker vind en bang ben spijt te krijgen als het niet zo lekker blijkt te smaken als ik wat anders neem. Hex was zeker spannend!

  1 november 2017 at 20:29
  • Reply Danella

   Leuk dat je hem ook hebt gelezen! En precies dat heb ik ook altijd bij de Wagamama en als het dan tegenvalt, is dat zooo jammer. Dus dat risico neem ik maar niet haha.

   2 november 2017 at 00:06

  Leave a Reply