Follow:
Dagboek, Foodtalk, Persoonlijk

Over mei – 2017

softijs

En toen waren we alweer beland in de zesde maand van 2017. Het mooie weer is er eindelijk, de bbq is hier al een paar keer aangestoken en ik krijg steeds meer zin in vakantie. Maar eerst is het nog tijd voor het overzicht van de maand mei!

schaaltje aardbeien

En eindelijk zijn er weer aardbeien te koop! Natuurlijk kun je die het hele jaar wel kopen, maar de lekkerste aardbeien koop je vanaf mei. Ik koop meestal Meinardi-aardbeien, die vind ik echt zo lekker. En we hebben nog een klein aardbeienmonstertje hier in huis, want Amber is er helemaal gek op. Die eet zo een half bakje op en begint al enthousiast te doen als ze aardbeien zit.

tony's chocolonely meloen framboos reep

Ik probeerde de nieuwste reep van Tony’s Chocolonely. En alhoewel ik de chocolade van Tony’s Chocolonely heel lekker vind, ben ik geen fan van deze reep met meloen en framboos. Framboos helemaal prima, maar de stukjes meloen vond ik niet zo lekker helaas. Gelukkig zijn er nog genoeg repen die ik wel lekker vind haha.

De vrijdag na Hemelvaart was het zo mooi weer, dus we besloten om een dagje weg te gaan naar Drenthe. Natuurlijk ging Amber ook mee en die vermaakte zich helemaal prima. Onderweg een patatje gegeten, Amber een broodje, dat vind ik altijd zo lekker. Net als patat in het zwembad, smaakt het altijd beter op de één of andere manier. We gingen langs een aantal dorpjes en bekeken nog wat hunebedden.

merengue framboos stach

Jeanine en Brechtje gingen naar de Foodhallen in Amsterdam (en schreven daar een verslag over, klik hier) en namen een merengue van Stach voor mij mee. Hadden ze eigenlijk niet moeten doen, want nu ik weet dat ze bestaan, wil ik er natuurlijk nog eentje. Deze merengue is met framboos en witte chocolade, een klassieke combinatie.

softijs

Softijs! Je kunt wel zien wat mijn favoriete combinatie is haha. Ik kies eigenlijk altijd hetzelfde, heel soms met gesmolten chocolade, maar dat eet een beetje onhandig.

aziatische teriyaki gehaktballetjes met witte rijst

Aziatische teriyaki gehaktballetjes met witte rijst

zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep met kokosmelk en limoen

De best gelezen artikelen in de maand mei zijn drie recepten. De eerste is het recept voor de Aziatische teriyaki gehaktballetjes met witte rijst (klik hier voor het recept) en nu ik de foto’s weer zie, heb ik gelijk weer zin om het te maken. Super simpel, maar zo lekker. Het tweede recept is die van de yoghurtcake met citroen en die heerlijke laag citroen botercrème (klik hier voor het recept). En als laatste hebben we het recept voor de zoete aardappelsoep nog, met kokosmelk en limoen (klik hier voor het recept).

Voor komende maand heb ik ook weer hele leuke en lekkere recepten klaar staan. Een aantal zijn al af, maar sommige ga ik zelf nog maken en daar heb ik heel veel zin in! Gisteren stond er bijvoorbeeld een rode linzensoep op het menu en ik kan niet wachten tot ik die ook kan delen.

 

Share on
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Loes

  Ik ga hier echt van watertanden! Ik ben ook zo blij dat het weer aardbeien-tijd is, want dat is toch wel een van mijn favorieten. Gelukkig is het binnenkort ook weer kersentijd!

  6 juni 2017 at 10:45
  • Reply Danella

   Ja lekker hè! En kersen vind ik ook altijd zo lekker om te eten, net als bramen. Zomer is wat fruit betreft wel mijn favoriete seizoen.

   6 juni 2017 at 13:56

  Leave a Reply