Follow:
Dagboek, Foodtalk, Persoonlijk

Over juni – 2017

En we zijn alweer over de helft van 2017! De maand juni is weer voorbij en dus is het tijd voor een overzicht van mijn maand. Deze overzichten worden altijd super goed gelezen en ik vind het ook erg leuk om ze te maken. Soort mini-dagboek, maar dan online. En de afgelopen maand was weer heel gezellig, veel feestjes, gezelligheid en lekker eten!

Het begon direct goed op 1 juni, want toen ging ik met mijn moeder en zusje een gebakje eten bij Banketbakkerij Boonstra in Drachten. Het was super mooi weer en even op het terras zitten met wat te drinken en een gebakje is dan helemaal niet erg natuurlijk. Ik kies hier altijd voor de bananensoes, zo lekker!

En met het mooie weer was het natuurlijk ook heel lekker om er even op uit te gaan met Amber. Ze vond gras nogal eng, maar went er nu wel een beetje aan.

En Amber is één jaar geworden! Eén jaar alweer, ik kan het me bijna niet voorstellen. Ze heeft ons leven nog zoveel leuker gemaakt en ik geniet van elk moment. Voor haar verjaardag had ik een klein taartje gemaakt met heel veel aardbeien. Het taartje bestond uit twee lagen biscuitgebak, de vulling is aardbeien en ik had hem afgesmeerd met slagroom en nog meer aardbeien natuurlijk. Had ik al verteld dat aardbeien, samen met frambozen, haar lievelingsvruchten zijn? We vierden haar verjaardag met familie en vrienden en hebben een hele leuke dag gehad!

roze cupcakes

Naast het taartje voor Amber had ik nog veel meer gemaakt natuurlijk, waaronder deze roze cupcakes met frambozen. De cupcakes waren gevuld met frambozen en de toefen bestonden uit botercrème met roomkaas en frambozencurd. Nu ik ze zo hier weer zie op de foto, heb ik er direct weer zin in! Verder maakte ik nog linzensoep (klik hier voor het recept), heel veel naanbrood (klik hier voor het recept), sandwiches met gegrilde kip, Somalische samosa’s en nog wat kleine dingen. In ieder geval hadden we genoeg eten!

Dit was mijn uitzicht met de warme dagen, lekker bij mijn ouders in de tuin! M’n ouders hebben een grote tuin, met veel groen en schaduw door de bomen, en ik vind het altijd heerlijk om hier te zitten. Onze eigen tuin is niet veel bijzonders, dus geniet ik extra op deze dagen. En wat hebben we warme dagen gehad, pfff, in ons eigen huis werd het soms veel te warm, maar daar zullen wel veel meer mensen last van hebben gehad. Voordeel van deze mooie dagen, is het vele barbecueën wat we al hebben kunnen doen.

Van Quik’s heb ik een aantal zakken gekregen met chips (het heet Sjips) die je thuis af kunt bakken. Bij een feestje tijdens de TT in Assen had ik drie zakken meegenomen met de smaken zout en peper, bolognese en paprika en konden we ze eens goed testen. De review van het testpanel komt snel online!

Ook gingen Moh en ik nog een gebakje eten bij Vintage Coffee in Drachten. Hier zijn we nog nooit geweest en we waren er best wel benieuwd naar. Moh nam een kopje koffie met het gebak van de dag, een sinaasappelcake, en ik nam cola (er gaat niets boven een koud glas cola) met de sticky toffee met karamelsaus. Beide waren echt super lekker, maar mijn favoriet was de sticky toffee. Deze was lekker warm, nog een beetje zacht aan de binnenkant en de saus maakte het helemaal af voor mij.

En alsof dat nog niet genoeg was, was Jeanine ook nog jarig! Wat een heerlijke maand zo met al die feestjes en verjaardagen. Ze had een taart gekocht bij Banketbakkerij Boonstra, diezelfde inderdaad als van de gebakjes, en dat was een citroen merengue-taart. Ontzettend lekker. Ik val misschien een beetje in herhaling en ik eet ook heus wel eens niet zo lekkere dingen, maar die zijn gewoon minder leuk om te delen haha. Deze taart bestond uit een dunne en zachte taartbodem, frisse citroencurd, room en heel veel perfecte merengue. Ik had ook nog cheesecakebars gemaakt voor haar en ‘s avonds aten we bulgur met falafel. De volgende dag zat ik nog vol van deze dag.

Eén van mijn cadeautjes aan haar was dit Turks fruit. Ze is gek op Turks fruit en toen ik deze tegenkwam, moest ik ze wel meenemen, want deze had ik nog nooit eerder gezien. Het is pistache met rozenblaadjes eromheen. Beetje apart om door de laag van rozenblaadjes te bijten, maar wel lekker. Het smaakt een beetje naar een bloemige thee.

lago die orta

En ik bekeek heel veel oude vakantiefoto’s, waaronder die van drie jaar geleden. Toen gingen we eerst naar Montecatini in Terme, vanuit daar naar Campiglia Marittima met een uitstapje naar Elba, en weer verder naar Lago di Bracciano en Rome en op de terugweg stonden we nog een paar dagen aan het Lago di Orta. En het Ortameer zie je hierboven op de foto. Wat een prachtige plek is dat en ik kan niet wachten om daar weer naartoe te gaan!

wolkbreuk drachten

En ik kreeg al helemaal zin in het mooie weer in Italië, toen we afgelopen woensdag een wolkbreuk hadden in Drachten. Al was het ook wel weer leuk eigenlijk, want Jeanine en ik hadden de grootste lol. We deden boodschappen en waren al helemaal doorweekt door het stukje van de auto naar de supermarkt. Die supermarkt werd trouwens kort na ons bezoekje gesloten, omdat het gewoon binnen regende. Er ging daar iets helemaal mis met de waterafvoer. Aangezien we toch al doorweekt waren, besloten we er maar het beste van te maken en dat betekende stampen en springen in de waterplassen en rondrijen in de auto door het hoge water. En het kwam zelfs tot de bumper van de auto, echt bizar. Gelukkig hadden we beide geen wateroverlast thuis, dan is het allemaal wat minder leuk.

Italiaanse limoentaart met pijnboompitten

En het is ook altijd even leuk om te bekijken welke artikelen nou het beste werden gelezen afgelopen maand. De eerste is van de crostata di lime al pinoli, oftewel de limoentaart die je hierboven ook op de foto ziet. Snap ik helemaal, is toch ook heerlijk! De tweede is het verslag van de Foodhallen in Amsterdam. Deze is een aantal keer gedeeld op Facebook en ik zie daar ook heel veel bezoekers vandaan komen. En dan hebben we nog het recept voor het broodje pulled chicken, voornamelijk gevonden via Google, en het recept voor de Cubaanse kip met bakbanaan, en verrassend genoeg komen de meeste bezoekers hiervoor van Pinterest.

Hebben jullie ook een leuke maand gehad?


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Anne-Marie

    Dat Turks fruit met rozenblaadjes ziet er heerlijk uit. En idd, er gaat niets boven een koud glas cola!

    3 juli 2017 at 21:06
  • Leave a Reply