Follow:
Dagboek, Foodtalk, Persoonlijk

Over augustus – 2018

Zo dat is lang geleden dat ik een dagboek online heb gezet! De laatste was in november 2017, maar toch vind ik deze artikelen altijd wel leuk. Een klein kijkje in mijn leven.

OVER AUGUSTUS

Augustus begon net niet meer in Italië, want op 31 juli kwamen we thuis van vakantie. Resultaat is dan altijd een huis vol met troep, koffers en kampeerspullen. Heel veel zin om dat allemaal op te ruimen had ik ook niet, want het was veel te warm. Dus de spullen bleven een paar dagen liggen, terwijl de wasmachine overuren draaide.

De eerste dagen deed ik niet zo heel veel eigenlijk. Ik had nog de hele week vrij van werk en ik vond het ook wel even lekker om wat rustig aan te doen.

Na een weekje werken hadden we ook alweer wat leuks gepland, een dagje Amsterdam! Jeanine ik gingen samen naar Amsterdam en we besloten om eens een kijkje te nemen op de markt in de IJ-hallen. Of althans, nu bij de IJ-hallen, want het was lekker in de open lucht.

Dit was overigens mijn poging tot van die influencer-foto’s. Je kent ze vast wel. Mooie achtergrond, perfect geposeerd, drankje in de hand. Maar je ziet het al: dat kan ik niet. Je voelt je ongemakkelijk, gaat opeens heel raar doen met je armen en m’n Starbucks frappuccino had ik al half opgedronken. En Jeanine kan ook geen goede foto’s nemen. Waar zijn mijn voeten gebleven?

Op de markt lekker rondslenteren. Ik heb nog wat schaaltjes en bordjes gekocht voor foto’s, maar verder niets bijzonders.

bezoek foodhallen amsterdam

foodhallen

Natuurlijk gingen we naar de Foodhallen om daar lekker te eten. Wat overigens heel goed is gelukt. Dat kun je in dit artikel lezen!

reuzen van leeuwarden

In Leeuwarden begon het grote spektakel van de reuzen. Van tevoren had ik echt geen idee wat ik ervan moest verwachten, maar ik vond het zo ontzettend indrukwekkend. De sfeer in de stad was helemaal top. Erg gezellig. En de reuzen waren fantastisch. Dit meisje is geloof ik vijf meter hoog en wordt bediend met kraanwagen en figuranten die zorgen dat alles beweegt.

reus duiker leeuwarden

reuzen leeuwarden duiker

Ik vond het meisje al enorm, maar de duiker spande de kroon. Maar liefst 11 meter hoog! De voeten werden bewogen door tientallen mensen. Hiervoor moesten ze zelfs van een verhoging springen. Dat moet echt zo zwaar geweest zijn, maar ik denk dat het fantastisch is geweest om eraan mee te werken.

Van de reuzen gingen we een weekendje naar Dwingeloo. Jeanine stond daar al met de caravan van onze ouders en ik kwam een weekend langs samen met Amber. En dit nam ik allemaal mee.

Oké, dat is niet helemaal waar. Dit waren alleen mijn spullen nog meer. Die van Amber staan hier niet eens bij haha. Waarom neem ik toch altijd zoveel mee? De helft van de kleren heb ik niet gedragen, dus dat kan wel wat minder de volgende keer.

En nu zie ik pas dat ik de datum op mijn camera echt even moet aanpassen. Het is al heel lang geen 2013 meer.

Het was een super leuk weekend, waar ik heel veel heb gespeeld met mijn nieuwe lens. Amber is een gewillig proefkonijn, die vind foto’s maken zo leuk. Inmiddels heeft ze me al zoveel foto’s zien maken van eten, dat ze zelf ook al bezig is. Geef haar een schaaltje met een appel en er moet eerst een foto van gemaakt worden.

Op het scherm zie je een broodje pulled pork. En ja, deze maakte ik op de camping (al had ik de pulled pork thuis al in de oven gemaakt). Het recept komt snel online!

En wat doe je als je even moet wachten bij de douches? Foto’s maken natuurlijk. De één vind het super irritant om te douchen op een camping, de ander kan het weer niets schelen. Mij kan het niet schelen, al kies ik wel altijd dezelfde douche uit. Beetje een geval van ‘adopteer een douche’. Of wc, hetzelfde. Enige nadeel is dat de douches hier na een aantal minuten automatisch stoppen. Altijd op het moment dat ik nog heeeeel even wil blijven staan.

En natuurlijk kon ik lekker vaak eten koken, dat vind ik zo lekker. Jeanine was er ook heel blij mee, want die heeft daar nooit zin in. Zo’n kleine keuken in een caravan werkt eigenlijk prima.

En we hadden veel pech. M’n iPhone ging kapot toen die viel op de zwembadvloer. Het glas is kapot, het scherm eronder ook en hij werkt ook niet helemaal goed meer. Gelukkig heb ik een goede reisverzekering, maar het is wel een gedoe om alles te regelen.

En de volgende dag hadden we nog meer pech: een lekke band. Gelukkig waren m’n ouders er ook (we gingen met z’n allen uit eten), dus we hebben direct op het parkeerterrein de band verwisseld. Nog nooit gedaan, dus nu weet ik ook eens hoe dat werkt. Al hoop ik niet dat ik deze kennis voorlopig weer nodig heb.

Er komt later nog wel een verslag online van het weekendje in Dwingeloo!

Samen met Amber en m’n moeder ging ik nog uit eten bij de Graancirkel in Drachten. Amber heeft hetzelfde geduld ongeveer als ik als we wachten op ons eten. Geen dus. Zij kreeg een pannenkoek en ik nam de ceaser salade sandwich. Zo lekker, maar zoveel.

Zo, dit is een lang artikel geworden! Soms twijfel ik of ik elke week een dagboek online moet zetten of in deze vorm, per maand. Goed, we zien het wel! Ik vond dit in ieder geval een heerlijke maand. Ik krijg nu wel weer zin in de herfst!


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Of kijk hier voor alle dagboeken!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply