Follow:
Dagboek, Foodtalk, Persoonlijk

Over augustus – 2017

bramenstruik

En inmiddels zijn we alweer een paar dagen later in september belandt, nog maar even en dan is het alweer kerst. Ja, echt, ik kan niet wachten hoor. Maar eerst is het nog tijd voor het overzicht van afgelopen augustus!

Lago di orta

Augustus begonnen we in het mooie Italië. Ik mis het nog steeds elke dag. We verbleven op een camping in Orta san Giulio aan het Lago di Orta en we hebben hier echt twee heerlijke weken gehad. Niet eens zoveel gedaan, maar juist daarom was het zo fijn. Veel zwemmen, lekker eten en goed gezelschap, wat wil je nog meer.

Er komen nog aparte artikelen over de vakantie, dus ik zal er niet heel veel over vertellen, dat komt allemaal nog1

schaal met bramen

Toen we weer thuiskwamen, zagen we tot onze verrassing dat de bramenstruik van m’n ouders helemaal vol hing met heerlijke bramen. Altijd even afwachten wat er gebeurd en of de vogels niet alles stiekem hebben opgegeten, maar dat was dit jaar niet het geval na de vakantie.

Van deze bramen hebben we een jam gemaakt en natuurlijk bramentaart. Het recept voor de bramenjam is inmiddels al online gekomen en kun je hier vinden!

En we vierden ook nog de verjaardag van Meike! Zij was in de vakantie jarig, maar dat moest natuurlijk nog wel even gevierd worden.

bloemen

Ik ging ook twee nachtjes bij m’n zusje logeren samen met Amber, zo gezellig. Heel veel afleveringen van Game of Thrones kijken, lezen, bakken en hamburgers eten. Oh en uitslapen, want Jeanine ging er ‘s ochtends uit met Amber. En hoe lekker is het dan om zo lang te slapen, ik was helemaal uitgerust na die dagen. In haar (gemeenschappelijke) tuintje staan zulke mooie bloemen en op die dag waren er heel wat bijen te zien. Goed teken, daar moeten we zuinig op zijn.

De laatste dag kwamen onze vrienden nog langs, zodat we alle vakantiefoto’s van iedereen konden bekijken en alle verhalen konden horen. Meestal neemt iedereen wat te eten mee en dat was dit keer ook weer het geval. Resulteert er eigenlijk ook altijd in dat we veel te veel eten hebben, maar wel heel lekker.

tomaat

bramenstruik

En we hebben niet alleen bramen, maar ook tomaten uit eigen tuin. Ik heb geen moestuin bij mij thuis en dat mis ik eigenlijk ontzettend. Zou zo graag allemaal eigen fruit en groente willen kweken, maar weet eigenlijk ook niet of ik er genoeg geduld en doorzettingsvermogen voor heb. Plan is wel om volgend jaar een moestuin aan te leggen, dus dan ga ik het wel merken!

Helaas lag ik ook een groot gedeelte van augustus in de lappenmand, maar dat heb je al kunnen lezen in deze update.Het gaat nog niet heel veel beter met mijn oog en ik heb er alweer een bezoekje aan de oogarts opzitten, mag volgende week trouwens nog een keer, maar ik hoop wel dat het allemaal (snel) goed komt. Het doet behoorlijk zeer en het is erg vervelend als je bijna geen licht kunt verdragen. En ik vind het ook gewoon een beetje eng, is toch m’n oog en ik wil graag dat mijn zicht weer helemaal goed komt natuurlijk.

Hopelijk gaat het in september allemaal wat beter!


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Dhini

    Wat veel brammen heb je geplukt, bij ons dit jaar voor eerste keer in eigen tuin brammen zelf plukken. Lekker

    7 september 2017 at 08:51
  • Leave a Reply