Follow:
Dagboek, Foodtalk, Persoonlijk

Over april – 2017

Het is alweer mei, wat gaat het weer snel. Ik blijf dat maar zeggen en elk jaar lijkt het wel weer sneller te gaan. Kan me bijna niet voorstellen dat Amber bijna een jaar oud is en dat de zomervakantie ook heel dichtbij komt.

AMBER BIJNA EEN JAAR

Ja, Amber is bijna een jaar en ik ben dus al bezig met haar eerste verjaardag. Mijn grootste fout met verjaardagen is, is dat ik alles zelf wil doen en altijd veel te veel. Grootste angst is dat mensen te weinig te eten en te drinken hebben. Dat betekend meestal dat we boodschappen doen en dan na een paar uur nog een keer, want opeens vinden Moh en ik dat we echt veel te weinig hebben. Maar dat is nooit zo, we hebben altijd veel te veel eten haha. Dit keer wil ik het een beetje anders aanpakken, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik bij haar verjaardag de hele tijd aan het heen en weer rennen ben. Hoe en wat, weet ik nog niet precies, maar ik ben in ieder geval al bezig met de planning.

VERRASSING!

In het maandoverzicht van maart (klik hier voor het artikel) vertelde ik al dat ik een cheesecake mocht maken voor Philadelphia en op 7 april kreeg ik een heel leuk pakketje. Ik had namelijk één van de beste cheesecakes gemaakt en kreeg daarom een prachtige set van Le Creuset. Beetje verliefd ben ik erop haha.en ik durfde ze eerst niet eens te gebruken, zo mooi, maar gelukkig ben ik daar overheen gekomen en gebruik ik ze nu gewoon. Een review komt snel online!

KONINGSDAG

Baby-spam

Koningsdag vierden we weer in Drachten met vrienden. En dit was de eerste Koningsdag voor Amber, natuurlijk moest ze wel in het oranje;). Helaas was het niet heel erg mooi weer, maar we hebben het droog gehouden (op een paar druppels na dan) en het was weer heel gezellig. . Eerst even over de rommelmarkt, niets gekocht trouwens, daarna wat gedronken en gegeten bij De Graancirkel en ‘s avonds nog even naar de optocht in Beetsterzwaag.

En dit deden we ook: een vergelijkingsonderzoek qua oranje eten. OMG. Zoveel en zo zoet, maar ook heel lekker. Ik hoefde dus geen avondeten meer haha. Het resultaat van het onderzoek was dat we het glazuur van de tompoucen van de Lidl was het lekkerste vonden, de koek van de Hema tompoucen en dan de vulling van die van de Albert Heijn. Maar over het algemeen won de Albert Heijn. Verrassend moet ik zeggen, ik had verwacht dat die van de Hema het lekkerste zouden zijn. Er kan ook niets op tegen die oranje soesjes van de AH! De grote soezen van de bakker (die met slagroom) waren ook heel erg lekker, vooral het banketbakkersroom die erin zat (met een beetje sinaasappel). En de chocolade van de Jumbollen, volgens mij zijn het candy melts, is ook heel goed. We waren na die tijd helemaal high van de suiker.

EN HOE GAAT HET MET DE BLOG

Nou, met de blog gaat het heel goed. En daar ben ik ook wel een klein beetje trots op. Naast dat ik het ontzettend leuk vind om te doen en elke dag weer zin heb om ermee aan de slag te gaan, is dit ook te zien in de bezoekersaantallen en op social media. En het leuke aan het hebben van een foodblog, is dat ik nu veel meer dingen aan het uitproberen ben, heel veel leer omtrent het koken en bakken en elke dag weer geïnspireerd wordt om nieuwe recepten te maken.

chiang mai curry soep

Het best bekeken artikel in april was het recept voor de Chiang Mai currysoep. Logisch ook natuurlijk, want naast dat het er heel mooi uitziet, is het ook heel erg lekker. Heb er nu alweer zin in, dus denk dat dit binnenkort weer op het menu staat. Een ander recept dat heel goed bekeken werd, was het recept voor de sinaasappel curd.

En ook komende maand staan er weer heerlijke recepten klaar, bijvoorbeeld voor zoete aardappelsoep, Oreo truffels en een cakerol gemaakt met een lepelbiscuit.

Tot de volgende keer! Danella

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply