Recept voor het maken van Oreo brownies!
Deze foodblog staat al vol met recepten om brownies te maken, maar deze brownie met Oreo is wel een echte topper.
Oreo brownies
Ben je gek op brownies?
En:
Ben je gek op Oreo’s?
Als je op beide vragen JA hebt geantwoord, dan moet je dit recept echt gaan maken!
Waarom maken?
Lekker fudgy
Perfecte combinatie van chocolade en Oreo
De brownies hebben verschillende laagjes: Oreo en zachte brownie
Je stopt zeker niet na één stukje brownie
Ik ben echt gek op brownies en dit Oreo brownie recept vind ik echt een perfecte combinatie. Lekker fudgy en chewy, zoals een goede brownie moet zijn, etra lekker met de koekjes en ze zien er ook nog prachtig uit.
Echt, deze brownies zijn direct op na het bakken. Dat gebeurt hier wel altijd.
Oreo brownie recept
Oreo’s hebben we hier eigenlijk altijd in de kast liggen. De normale, maar ook andere smaken zijn favoriet.
Voor dit Oreo brownie recept gebruik ik altijd de normale variant. Je kunt natuurlijk ook gaan variëren en een keer een andere smaak proberen.
Welke andere brownierecepten heb je?
Maak ook eens één van deze brownies:
Brownie met Nutella
Brownies met walnoten
Kinder Chocolade brownies
Met gezouten karamel
Wat heb ik nodig?
Om Oreo brownies te maken heb je natuurlijk Oreo’s nodig. ?? in totaal! Je legt eerst hele Oreo’s over de gehele bodem van je bakvorm. De andere Oreo’s breek je in stukjes en leg je op de bovenkant van het beslag.
Verder heb je ook nog de standaardingrediënten nodig voor brownies: chocolade, bloem, cacaopoeder, basterdsuiker, boter, eieren en een snufje zout. Ik gebruik niet veel bloem, want dan krijg je die lekkere fudgy textuur.
Dit zijn de ingrediënten voor de Oreo brownies:
Oreo’s: natuurlijk heb je Oreo’s nodig voor deze brownies.
Chocolade: ik gebruik het liefste pure chocolade, maar melkchocolade (of een combinatie) kan ook.
Bloem: een beetje patentbloem heb je nodig. Geen zelfrijzend bakmeel, een brownie hoeft niet te rijzen.
Cacaopoeder: voor een lekkere intensieve chocoladesmaak.
Basterdsuiker: ik gebruik donkere basterdsuiker, dit geeft ook nog een lekkere karamelsmaak.
Eieren: je hebt ook een paar eieren (op kamertemperatuur) nodig.
Roomboter: ongezouten roomboter kan ook niet missen.
Zout: altijd een beetje zout in zoete baksels voor een goede balans.
Brownie met Oreo maken: mijn tips!
Brownies zijn eenvoudig om te maken. Je hebt geen keukenmachine nodig, er kan eigenlijk niets fout gaan met het mixen en het kost weinig tijd. In ongeveer 15 minuten heb je de brownie al in de oven staan. Daarna heb je nog wel even geduld nodig, want de brownie moet goed afkoelen voordat je het kunt snijden en opeten.
Hier nog een paar tips voor de brownies met Oreo:
Vet de bakvorm goed in en gebruik bakpapier. Met het bakpapier is het veel gemakkelijker om de brownie uit de vorm te halen na het afkoelen.
Snijd de brownie niet in de vorm. Je beschadigt gemakkelijk je bakvorm. Wil je het wel snijden in de vorm? Gebruik dan de botte kant van het mes, dan is de kans op beschadigingen wat minder.
Je hebt geen mixer nodig voor het maken van brownies, alleen een spatel is genoeg.
Laat de gesmolten boter met de chocolade even afkoelen, voordat je de eieren erin doet. Wanneer dit nog te heet is, zal het gaan stollen en krijg je een geklutst eitje in je brownie.
Nog meer tips voor het maken van brownies lees je in dit artikel.
En zo bewaar je je brownies
Brownies kun je na het bakken een week bewaren. Je hoeft ze niet in de koelkast te bewaren, dan drogen ze juist sneller uit. Daarnaast vind ik brownies uit de koelkast echt een stuk minder lekker, te koud en te hard.
Wil je de brownies langer bewaren? Vries ze dan in! In de vriezer blijven ze ongeveer drie maanden goed.
Hier lees je nog meer over het bewaren van brownies.
Oreo brownies
www.volgdekruimels.nlEquipment
- 1 Bakblik
- 1 Beslagkom
- 1 Kleine pan
Ingrediënten
- 120 gram ongezouten roomboter
- 150 gram pure chocolade (of melkchocolade)
- 22 stuks Oreo's
- 300 gram donkere basterdsuiker
- snufje zout
- 2 eieren
- 125 gram patentbloem
- 2 eetlepels cacapoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet de bakvorm in en bekleed eventueel ook nog met bakpapier.
- Smelt de roomboter met de pure chocolade (in stukjes) op zacht vuur, roer af en toe. Laat even afkoelen wanneer alles gesmolten is.
- Leg ondertussen hele Oreo's op de bodem van de bakvorm. De Oreo's die je overhoudt, kun je in stukjes breken of hakken.
- Doe de gesmolten boter en chocolade in de beslagkom en voeg de suiker en het zout toe. Spatel door tot gemengd. Voeg daarna één voor één de eieren toe (pas op dat het mengsel goed is afgekoeld, want anders krijg je gestold ei). Spatel steeds tot alles gemengd is.
- Spatel daarna de patentbloem en de cacaopoeder in het beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm, over de Oreo's. Leg de stukjes overgebleven Oreo's op de bovenkant, druk een beetje aan.
- Bak de brownie af in ongeveer 35 minuten. De randen zijn hard geworden, de binnenkant is nog een beetje zacht. Laat daarna helemaal afkoelen en snijd het in stukjes.