Ben je van plan om online vlees te bestellen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen of waar je op moet letten? Met deze handige tips van onze BBQ-expert komt dit helemaal goed!
Online vlees bestellen
Of je nou op zoek bent naar BBQ vlees, een biefstuk voor een speciaal etentje of vlees om je voorraad weer aan te vullen, bij de online slager vind je alles.
Waarom online bestellen?
Alles is natuurlijk online te koop en dit biedt veel mogelijkheden. In de supermarkt heb je vaak een beperkt assortiment en ook bij de slager ben je afhankelijk van wat er verkrijgbaar is.
Wanneer je online je vlees gaat bestellen, heb je alles op één plek. Je hoeft het huis niet uit en krijgt alles in één keer thuisbezorgd. Ook vind je op online shops vaak bijzondere stukken vlees, die je etentje natuurlijk nog specialer maken. Daarnaast is het vlees bij een goede online slager van hoogwaardige kwaliteit.
De voordelen in het kort:
Hoge kwaliteit
Groot assortiment
Snel in huis
Eenvoudig om te bestellen
Wat heb je nodig?
Maak van tevoren een lijstje met alles wat je nodig hebt, dat maakt het makkelijker om te zoeken op de website.
Kijk natuurlijk ook altijd even rond bij de online slager, zoals Inamood, misschien kom je nog wat tegen wat je ook een keer wilt proberen.
Hoe wordt het vlees vervoerd?
Je wilt natuurlijk dat je vlees zo vers mogelijk bij jou thuis bezorgd wordt. Vaak worden hiervoor speciale isolatieboxen gebruikt of droogijs bij diepvriesproducten. Idealiter is het vlees ook nog vacuüm verpakt.
Bekijk de website hoe het verpakt en verzonden wordt.
Check daarnaast natuurlijk ook de levertijd. Je wilt niet dat je biefstukje net te laat voor het diner bezorgd wordt. De meeste slagers houden een dag bezorgtijd aan.
Lees de info door
Op een goede website om vlees te bestellen, krijg je ook informatie over het type vlees, waar het vandaan komt en hoe het gevoerd is. Dit geeft je een beter beeld over de kwaliteit en smaak. Zo heeft gras gevoerd Iers biefstuk vaak een intensere smaak dan zijn graan gevoerde Canadese tegenhanger. Zo kun je goed kiezen wat bij jouw plannen past.
Ook is het handig om goed te kijken naar de grootte van de producten. Krijg je bijvoorbeeld één groot stuk vlees of is het per persoon verpakt?
Je vlees in huis?
Wanneer je je vlees in huis hebt, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk in de koelkast of in de vriezer te doen. Haal het dus direct uit de doos of uit de zak met droogijs (raak het droogijs niet aan, dit kan voor plekken zorgen die lijken op brandplekken).
Schrijf de datum op de verpakking, misschien is dit ook al gedaan door de webshop, zodat je precies weet voor welke datum je het vlees moet gaan gebruiken. Wanneer je vlees nog niet bevroren is, kun je het ook direct proportioneren voor het invriezen – dan hoef je alleen te ontdooien wat je nodig hebt.
Succes met bestellen!