Follow:
Foodtalk, Ondertussen online

Ondertussen online #9

Het is alweer even geleden dat ik een ondertussen online heb geplaatst, dus dat werd wel weer eens tijd. De vakantieperiode is afgelopen en dus komen er ook steeds meer nieuwtjes binnen.

ROZE CHOCOLADE!

Ik begin meteen met heel leuk nieuws, althans dat vind ik dan, want het Zwitserse bedrijf, Barry Callebaut, heeft een nieuwe chocolade gepresenteerd: roze chocolade! We kennen allemaal de melk, puur en wit wel en binnenkort kunnen we daar dus roze aan toevoegen. Het wordt ‘ruby’ genoemd, naar de cacaoboon die ze gebruiken om de chocolade mee te maken. Barry Callebaut zijn dertien jaar bezig geweest om deze chocolade te ontwikkelen en nu is het helemaal klaar!

Natuurlijk kun je nu ook al roze chocolade kopen, net als groene, maar hier zijn kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd en dat is bij de ruby-chocolade niet het geval. Hij smaakt een beetje fruitig en deze smaak en de roze kleur, zitten dus in de cacaobonen.

We moeten nog wel even geduld hebben, het zal waarschijnlijk nog wel een jaar duren voordat het echt in de winkels ligt. Ik kan niet wachten!

VEGA BROODJE BAPAO

De Vegetarische Slager heeft weer een nieuw product op de markt gebracht, namelijk een veganistische broodje bapao! Iedereen kent de broodjes bapao wel denk ik. Lekker klef brood, met een vulling erin en die vulling bestaat meestal uit stukjes rund of kip. Nu komt de Vegetarische Slager met een bapao met ketjap-vulling en ik ben echt super benieuwd hiernaar.

Ik ben geen vegetariër of veganist, maar deze ontwikkelingen vind ik heel erg goed en heel erg leuk. De laatste tijd ben ik me steeds bewuster van het effect dat de vleesindustrie heeft en ben ik aan het minderen qua vlees eten. Dat er nu steeds meer opties komen, is natuurlijk super. Op Twitter en andere social media zag ik dat mensen ze al hadden gekocht en geproefd en tot nu toe heb ik alleen maar hele positieve reacties gezien. Vandaag ga ik dus maar eens op zoek naar deze broodjes en hoop ik dat ze verkocht worden in de Albert Heijn bij mij in de buurt.


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Corine

  Ik ben wel benieuwd naar die roze chocola. 🙂

  27 september 2017 at 14:16
  • Reply Danella

   Ja, ik ook! Heel erg benieuwd.

   27 september 2017 at 14:39
 • Reply Janet

  Die roze chocolade… hoe tof! Ben heel benieuwd naar de smaak!
  Janet onlangs geplaatst…Traveldiary HamburgMy Profile

  27 september 2017 at 19:56
 • Reply Wanda

  13 jaar bezig om deze chocola te ontwikkelen? Pff, dan mag het toch ook echt wel heel erg lekker zijn! Ik ben zeker zo nieuwsgierig genoeg om het te willen profiteren hoewel ik verwacht dat het misschien te zoet is.
  Wanda onlangs geplaatst…Traveldiary Ardennen #4: Luxemburg, genieten in Park Furfooz & in love!My Profile

  27 september 2017 at 20:12
 • Reply Dhini

  Ik ben wel benieuwd naar

  27 september 2017 at 22:21
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge