Follow:
Foodtalk, Ondertussen online

Ondertussen online #8

Ik geniet nog even op vakantie, maar ondertussen stromen de leuke nieuwtjes wel weer binnen en dit keer heb ik iets waar heel veel mensen heel erg blij mee gaan zijn. Echt heer erg blij. Het gaat namelijk over Ben & Jerry’s, ja die van dat heerlijke ijs.

NON-DAIRY BEN & JERRY’S

Ik begin maar direct met het goede nieuws, want Ben & Jerry’s brengen (eindelijk) de non-dairy varianten naar Nederland. Perfect voor alle mensen met een zuivelallergie en veganisten. Maar met dit hele goede nieuws, komt er ook een beetje slecht nieuws. Want het is nog niet bekend wanneer die in Nederland verkrijgbaar is, maar dat ze komen staat in ieder geval vast.

Er zijn in totaal zeven verschillende non-dairy smaken verkrijgbaar, waarvan er net drie nieuw zijn. De nieuw smaken zijn Caramel Almond Brittle, Cherry Garcia en Coconut Seven Layer Bar. En Chocolate Fudge Brownie, Chunky Monkey, Coffee Caramel Fudge en P.B. and Cookies zaten al in het assortiment.

Ik hoop dat we deze smaken snel mogen verwelkomen in Nederland en als ik meer weet, dan zal het natuurlijk laten weten!

OPENING GREENBAY IN LONDEN

En nog meer goed nieuws voor veganisten (en anderen natuurlijk), want de eerste vegan-supermarkt is in Londen geopend. Het assortiment van veganistische producten wordt steeds groter, ook in Nederland, maar een supermarkt vol met producten, dat is zeker nieuw.

GLUTENVRIJ VERBODEN DOOR HET VATICAAN

De glutenvrije hosties zijn vanaf nu verboden door het Vaticaan. Mensen met een glutenallergie, moeten de hostie dus maar even overslaan. Paus Franciscus heeft dit in een brief geschreven aan de bisschoppen. Je kunt wel een glutenarm broodje krijgen, maar helemaal glutenvrij is niet mogelijk. Brood zonder gluten zou namelijk niet gelijk staan aan de belichaming van Jezus en dus passen ze niet in de kerk. Zijn er dan helemaal geen hosties zonder gluten? Jawel, maar deze mogen dus niet meer uitgedeeld worden door de bisschoppen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze discussie een beetje overdreven vind en dat er ook gewoon glutenvrij hosties/broodjes zouden moeten zijn, vooral omdat het blijkbaar wel mogelijk is. Maar ik begrijp ook dat er nou eenmaal regels zijn voor hosties en dat is dat ze gemaakt zijn van ongedesemd brood en zuiver tarwemeel. En dat is niet mogelijk als hij glutenvrij gemaakt moet worden.


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge