Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Oliebollen opwarmen
Bak- & kooktips

Oliebollen opwarmen

4 december 202225 januari 2023 Leave a comment

Heb je lekkere oliebollen gemaakt of ergens gekocht en wil je ze later opwarmen? Hier lees je alles over oliebollen opwarmen.

Verse warme oliebollen, net uit het vet eigenlijk, zijn altijd het lekkerste – daar kunnen we weinig aan veranderen. Maar ook na het bakken wil je natuurlijk een lekkere oliebol kunnen eten. Dat kan!

Zelf oliebollen maken? Hier vind je het beste oliebollen recept!

Oliebollen opwarmen

Oliebollen worden na het bakken vaak wat harder en droger, dit maakt ze vaak ook wat minder lekker.

Waarom zijn oliebollen het lekkerste als ze net uit het vet komen?

Dat komt omdat er zetmeel in de meel of bloem zit waar de oliebollen van gemaakt worden. Dit zetmeel neemt langzaam het vocht op uit de oliebol en hierdoor worden ze droger en dus ook harder. Door de oliebol weer even kort te verwarmen, komt er weer wat vocht vrij en word je oliebol weer wat zachter.

Hier lees je meer over het bewaren en invriezen van oliebollen.

Hoe oliebollen opwarmen?

Hoe moet je nou een oliebol opwarmen? Nou, dat is eigenlijk heel makkelijk.

Je kunt een oliebol – zelfgemaakt of gekocht bij een kraam, bakker of supermarkt – opwarmen in de oven, magnetron of in de airfryer. In de oven of airfryer blijft je oliebol een beetje knapperig en in de magnetron wordt een oliebol alleen warm (maar deze methode is wel het snelste).

Oliebollen opwarmen oven

Oliebollen opwarmen in de oven is een populaire en makkelijke methode.

Zo warm je je oliebol op:

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius
Plaats de oliebollen in een ovenschaal
Warm de oliebollen ongeveer 5 tot 10 minuten op in de oven

Vijf tot tien minuten is vaak al genoeg om de oliebollen weer lekker warm te maken. Bewaar je je oliebollen in de koelkast (dit moet je overigens niet doen, want dan worden ze nog sneller droog), dan moeten ze waarschijnlijk iets langer in de oven.

In de oven krijgen de oliebollen weer een lekker krokant korstje en blijen ze knapperig. Dit heb je niet in de magnetron, dan wordt de buitenkant van de oliebol vaak iets zachter.

Oliebollen opwarmen magnetron

Oliebollen opwarmen in de magnetron gaat super snel.

Zet de oven op 850 Watt, plaats de oliebollen in een schaal en één tot twee minuten laten draaien.

Tip: doe niet te veel oliebollen tegelijkertijd in de magnetron. Meestal worden ze dan niet goed warm.

oliebollen opwarmen

Oliebollen opwarmen airfryer

Ook de airfryer kun je gebruiken voor het opwarmen van oliebollen. Een aifryer werkt vaak wat sneller dan een gewone oven, en dus is er minder tijd nodig.

Verwarm de aifryer op 150 graden en verwarm de oliebollen voor drie tot vijf minuten. Net zoals in de oven, worden de oliebollen ook in de airfryer lekker knapperig.

In de koekenpan

De koekenpan is niet echt geschikt voor het opwarmen van een oliebol. Wel kun je er dan lekkere wentelteefjes van maken!

Hoe maak je wentelteefjes van oliebollen?

Klopt twee eieren en 300 ml melk door elkaar
Snijd de oliebol in plakjes en leg elk plakje even in de melk en eieren.
Smelt een beetje boter in een pan en bak de oliebollen aan beide kanten tot goudbruin.
Doe nog een beetje suiker (of kaneelsuiker) over de oliebollen.

Naar alle bak- en kooktips!

Related Posts

Tips voor brownies: top 8!
Tips voor brownies: top 8!
Wat is zwarte knoflook?
Wat is zwarte knoflook?
Brownies bewaren
Brownies bewaren
Wat zijn savoiardi?
Wat zijn savoiardi?

Berichtnavigatie

Alles over bakpapier
Oliebollen bewaren en invriezen

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Oosterse kip met rijst
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Graham crackers vervangen
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Frikandellentaart

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved