Dit zijn de beste brownies ooit! Recept voor Nutella brownies!
Oké, ik geef direct toe: dit zijn wel bommetjes. Maar echt, deze brownies vol net Nutella zijn zo lekker!
Nutella brownies
Deze brownies met Nutella:
zitten vol met chocolade.
zijn lekker fudgy en smeuïg.
hebben een vulling en topping van Nutella.
Zo maak je brownies met Nutella
Voor het maken van deze Nutella brownies heb je geen mixer nodig. Alleen een beslagkom en een spatel heb je nodig om het browniebeslag te mixen. Lekker makkelijk!
Maak mooie swirls met Nutulla
De ingrediënten:
Roomboter: voor dit recept heb ik ongezouten roomboter gebruikt.
Chocolade: ik heb pure chocolade gebruikt, maar je kunt ook melkchocolade of een combinatie gebruiken.
Eieren: in de brownies zitten vier maat M eieren.
Bloem: hiervoor heb ik patentbloem gebruikt.
Zout: een beetje zout zorgt voor een mooie smaakbalans, dit dus zeker niet vergeten.
Nutella: natuurlijk! Je kunt ook een andere chocoladepasta gebruiken, zelf vind ik die van Milka ook erg lekker.
Een paar tips:
Je moet eerst de boter en de chocolade smelten. Laat het daarna goed afkoelen, voordat je de eieren erbij doet, anders stollen de eieren namelijk en heb je een brownie met scrambled eggs.
Vet je bakvorm goed in en zorg dat je oven op temperatuur is.
Wacht tot de brownie helemaal afgekoeld is, voordat je het uit de vorm haalt. Een brownie is niet hetzelfde als een cake en kun je niet storten zonder dat die helemaal uit elkaar valt. Je zult dus echt even geduld moeten hebben.
Ook super lekker: Kinder Chocolade brownies!
Nutella brownies
www.volgdekruimels.nlEquipment
- Bakvorm
- Beslagkom + spatel
- Oven
Ingrediënten
- 250 gram ongezouten roomboter
- 250 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)
- 4 eieren
- 300 gram donkerbruine basterdsuiker
- 150 gram bloem
- 1/2 theelepel zout
- 200-250 gram Nutella
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een bakvorm in en bekleed eventueel ook nog met bakpapier.
- Smelt de boter met de chocolade op een laag voor (het mag niet te heet worden). Roer af en toe. Laat even afkoelen, anders stollen de eieren in het beslag.
- Doe ondertussen de Nutella in een spuitzak. Maak het een beetje warm door er met je handen over te wrijven, dit maakt het later gemakkelijker om het het beslag te spuiten.
- Doe de gesmolten boter en de chocolade in een beslagkom. Voeg één voor één de eieren toe en spatel tot alles is gemengd. Voeg vervolgens de suiker toe, spatel opnieuw door, en de bloem en de suiker. Mix tot het een egaal beslag is geworden.
- Doe de helft van het beslag in de bakvorm. Spuit de helft van de Nutella over het beslag, je hoeft het niet uit te smeren (maar zorg er wel voor dat het een beetje gelijk verdeeld is over de gehele bakvorm).
- Doe al het overige beslag in de bakvorm en strijk het beslag glad met een spatel. Spuit vervolgens de andere helft van de Nutella over het beslag. Met een saté-prikker (of andere dunne prikker), maak je swirls van de Nutella in het beslag (ga heen en weer met de prikker).
- Bak de Nutella brownies af in de voorverwarmde oven in ongeveer 35 tot 45 minuten. De binnenkant is nog lekker zacht en de buitenkant is al wat knapperig.
- Laat de brownies volledig afkoelen in de bakvorm, haal het er daarna pas uit.