Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Nutella brownies
Comfort Food

Nutella brownies

28 januari 202225 januari 2023 Leave a comment

Dit zijn de beste brownies ooit! Recept voor Nutella brownies!

Oké, ik geef direct toe: dit zijn wel bommetjes. Maar echt, deze brownies vol net Nutella zijn zo lekker!

Direct naar recept

Nutella brownies

Deze brownies met Nutella:

zitten vol met chocolade.
zijn lekker fudgy en smeuïg.
hebben een vulling en topping van Nutella.

Nutella brownies

Nutella brownies recept

Zo maak je brownies met Nutella

Voor het maken van deze Nutella brownies heb je geen mixer nodig. Alleen een beslagkom en een spatel heb je nodig om het browniebeslag te mixen. Lekker makkelijk!

Het kan een beetje lastig zijn om de Nutella goed te verdelen over het brownie-beslag. De Nutella is vaak niet vloeibaar genoeg, en hierdoor kun je het niet gemakkelijk uitsmeren. Ik doe het daarom in een spuitzak, maak de Nutella een beetje warm met je handen (wrijf met je handen over de spuitzak) en daarna kun je het over het beslag spuiten.

brownie met nutella

Maak mooie swirls met Nutulla

De ingrediënten:

Roomboter: voor dit recept heb ik ongezouten roomboter gebruikt.
Chocolade: ik heb pure chocolade gebruikt, maar je kunt ook melkchocolade of een combinatie gebruiken.
Eieren: in de brownies zitten vier maat M eieren.
Bloem: hiervoor heb ik patentbloem gebruikt.
Zout: een beetje zout zorgt voor een mooie smaakbalans, dit dus zeker niet vergeten.
Nutella: natuurlijk! Je kunt ook een andere chocoladepasta gebruiken, zelf vind ik die van Milka ook erg lekker.

Een paar tips:

Je moet eerst de boter en de chocolade smelten. Laat het daarna goed afkoelen, voordat je de eieren erbij doet, anders stollen de eieren namelijk en heb je een brownie met scrambled eggs.
Vet je bakvorm goed in en zorg dat je oven op temperatuur is.
Wacht tot de brownie helemaal afgekoeld is, voordat je het uit de vorm haalt. Een brownie is niet hetzelfde als een cake en kun je niet storten zonder dat die helemaal uit elkaar valt. Je zult dus echt even geduld moeten hebben.

Ook super lekker: Kinder Chocolade brownies!

brownie met nutella

Nutella brownies

www.volgdekruimels.nl
De allerlekkerste en fudgy brownies met een helebloem Nutella.
4.62 van 34 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereiding 15 min
Bereiding 40 min
Rusttijd 2 uur
Totaal 2 uur 55 min
HOEVEELHEID: 20 stukjes

Equipment

  • Bakvorm
  • Beslagkom + spatel
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)
  • 4 eieren
  • 300 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 150 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 200-250 gram Nutella

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een bakvorm in en bekleed eventueel ook nog met bakpapier.
  • Smelt de boter met de chocolade op een laag voor (het mag niet te heet worden). Roer af en toe. Laat even afkoelen, anders stollen de eieren in het beslag.
  • Doe ondertussen de Nutella in een spuitzak. Maak het een beetje warm door er met je handen over te wrijven, dit maakt het later gemakkelijker om het het beslag te spuiten.
  • Doe de gesmolten boter en de chocolade in een beslagkom. Voeg één voor één de eieren toe en spatel tot alles is gemengd. Voeg vervolgens de suiker toe, spatel opnieuw door, en de bloem en de suiker. Mix tot het een egaal beslag is geworden.
  • Doe de helft van het beslag in de bakvorm. Spuit de helft van de Nutella over het beslag, je hoeft het niet uit te smeren (maar zorg er wel voor dat het een beetje gelijk verdeeld is over de gehele bakvorm).
  • Doe al het overige beslag in de bakvorm en strijk het beslag glad met een spatel. Spuit vervolgens de andere helft van de Nutella over het beslag. Met een saté-prikker (of andere dunne prikker), maak je swirls van de Nutella in het beslag (ga heen en weer met de prikker).
  • Bak de Nutella brownies af in de voorverwarmde oven in ongeveer 35 tot 45 minuten. De binnenkant is nog lekker zacht en de buitenkant is al wat knapperig.
  • Laat de brownies volledig afkoelen in de bakvorm, haal het er daarna pas uit.

Notities

Voor dit recept heb ik een bakvorm gebruikt van 28 bij 18 centimeter.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten!

Naar de receptenindex!

Related Posts

Tartelettes met frambozen
Tartelettes met frambozen
Pittige komkommer met crispy chili
Pittige komkommer met crispy chili
Kinder Bueno tiramisu
Kinder Bueno tiramisu
Stoofvlees met bier
Stoofvlees met bier

Berichtnavigatie

Pistachepasta maken
Vietnamese loempia’s

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Oosterse kip met rijst
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Gestoomde bao buns

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved