Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Nutella botercrème
Eenvoudig

Nutella botercrème

11 december 202131 augustus 2022 Leave a comment

Super luchtige Nutella botercrème: heel makkelijk om te maken en heel erg lekker.

Voor een mooie toef op een cupcake of voor vulling of het afsmeren van een cake, botercrème is hiervoor heel handig en natuurlijk lekker. Botercrème + Nutella = nog lekkerder!

Direct naar recept

Nutella botercrème

Deze botercrème is niet super zoet en heeft een lekkere chocolade- en hazelnootsmaak door de Nutella. Botercrème is vaak erg machtig. Als je de crème zo luchtig mogelijk klopt, wordt het wat lichter en dat vind ik altijd wat lekkerder.

cupcakes met Nutella botercrème

Ferrero Rocher cupcakes met botercrème met Nutella!

Deze Nutella botercrème kun je gebruiken als toppings voor cupcakes en cakes, maar ook voor het vullen van een taart (en afsmeren natuurlijk).

Bewaar de botercrème in de koelkast. Haal het een halfuur tot een uur van tevoren uit de koelkast als je het wilt gaan gebruiken, anders is het te koud en te hard om goed te smeren of te spuiten.

nutella botercreme

Botercrème met Nutella

Voor deze botercrème met Nutella heb je maar drie ingrediënten nodig:
Ongezouten roomboter – op kamertemperatuur
Poedersuiker
Nutella

Je krijgt een lichtbruine crème door goed te mixen. Wil je nog meer chocoladesmaak of een donkere crème? Dan kun je wat meer Nutella en een eetlepel cacaopoeder toevoegen.

Veel mixen

Voor een goede en luchtige botercrème is het nodig om het mengsel lang te mixen. Daarnaast is het belangrijk dat je boter op kamertemperatuur is. Wanneer de roomboter te koud is, wil het niet goed mixen en krijg je vaak klonters in de crème. Ook word je mengsel niet zo luchtig.

Waarom goed mixen?

Ik gebruik voor botercrème altijd een mixer met garde (handmixer of staande mixer is allebei prima). Wanneer je de boter, Nutella en poedersuiker gaat mixen, zie je dat het mengsel steeds lichter wordt. Er komt steeds meer lucht in de crème. Stop af en toe met mixen om de randen even schoon te maken met een spatel, zodat alles dezelfde luchtigheid heeft.

botercreme met nutella

Nutella botercrème

www.volgdekruimels.nl
Eenvoudig recept om botercrème met Nutella te maken.
4.72 van 38 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
Voorbereiding 5 min
Bereiding 10 min
Totaal 15 min
HOEVEELHEID: 600 gram

Equipment

  • Mixer

Ingrediënten
  

  • 200 gram roomboter (ongezouten + op kamertemperatuur)
  • 300 gram poedersuiker
  • 70 gram Nutella

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in de beslagkom.
  • Mix tot gemengd is en luchtig. Stop af en toe met mixen en maak de randen goed schoon met een spatel (zodat het gehele mengsel dezelfde kleur heeft).
  • Meer Nutella- of chocoladesmaak? Voeg dan extra Nutella of een eetlepel cacaopoeder toe.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!

Andere recepten voor het maken van botercrème of toppings:

Marshmallow botercrème
Italiaanse meringue

Naar de receptenindex!

boterbotercremecupcakesnutellaRoomboterTaartenTopping

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

Cake met pistache en rozen
Melkchocoladebollen | Hot chocolate bombs

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Kinder Bueno tiramisu
Oosterse kip met rijst
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Frikandellentaart

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved