Super luchtige Nutella botercrème: heel makkelijk om te maken en heel erg lekker.
Voor een mooie toef op een cupcake of voor vulling of het afsmeren van een cake, botercrème is hiervoor heel handig en natuurlijk lekker. Botercrème + Nutella = nog lekkerder!
Nutella botercrème
Deze botercrème is niet super zoet en heeft een lekkere chocolade- en hazelnootsmaak door de Nutella. Botercrème is vaak erg machtig. Als je de crème zo luchtig mogelijk klopt, wordt het wat lichter en dat vind ik altijd wat lekkerder.
Ferrero Rocher cupcakes met botercrème met Nutella!
Deze Nutella botercrème kun je gebruiken als toppings voor cupcakes en cakes, maar ook voor het vullen van een taart (en afsmeren natuurlijk).
Bewaar de botercrème in de koelkast. Haal het een halfuur tot een uur van tevoren uit de koelkast als je het wilt gaan gebruiken, anders is het te koud en te hard om goed te smeren of te spuiten.
Botercrème met Nutella
Voor deze botercrème met Nutella heb je maar drie ingrediënten nodig:
Ongezouten roomboter – op kamertemperatuur
Poedersuiker
Nutella
Je krijgt een lichtbruine crème door goed te mixen. Wil je nog meer chocoladesmaak of een donkere crème? Dan kun je wat meer Nutella en een eetlepel cacaopoeder toevoegen.
Veel mixen
Voor een goede en luchtige botercrème is het nodig om het mengsel lang te mixen. Daarnaast is het belangrijk dat je boter op kamertemperatuur is. Wanneer de roomboter te koud is, wil het niet goed mixen en krijg je vaak klonters in de crème. Ook word je mengsel niet zo luchtig.
Waarom goed mixen?
Ik gebruik voor botercrème altijd een mixer met garde (handmixer of staande mixer is allebei prima). Wanneer je de boter, Nutella en poedersuiker gaat mixen, zie je dat het mengsel steeds lichter wordt. Er komt steeds meer lucht in de crème. Stop af en toe met mixen om de randen even schoon te maken met een spatel, zodat alles dezelfde luchtigheid heeft.
Nutella botercrème
www.volgdekruimels.nlEquipment
- Mixer
Ingrediënten
- 200 gram roomboter (ongezouten + op kamertemperatuur)
- 300 gram poedersuiker
- 70 gram Nutella
Instructies
- Doe alle ingrediënten in de beslagkom.
- Mix tot gemengd is en luchtig. Stop af en toe met mixen en maak de randen goed schoon met een spatel (zodat het gehele mengsel dezelfde kleur heeft).
- Meer Nutella- of chocoladesmaak? Voeg dan extra Nutella of een eetlepel cacaopoeder toe.
Andere recepten voor het maken van botercrème of toppings: