Follow:
Foodtalk, Kook- & bakgerei

Nordic Ware tulband Jubilee

nordic ware tulband jubilee

Oké, de tulbandvorm is helaas niet van mij, maar gelukkig mag ik hem altijd gebruiken. Jeanine kocht deze Nordic Ware tulband in een winkel in de Markthal in Rotterdam en ik ben er vreselijk jaloers op. Waarom? Lees dan verder.

nordic ware tulband jubilee

NORDIC WARE TULBAND JUBILEE

Afgelopen kerst vierden we Tweede Kerstdag in Rotterdam en aangezien we bleven slapen in een hotel en de volgende dag ook nog vrij hadden, besloten we niet direct naar huis te gaan, maar nog een beetje te winkelen. En als toerist in eigen land, gingen we natuurlijk als eerste naar de Markthal, want die mag je niet missen natuurlijk.

En in de Markthal komen wij altijd direct uit bij Habitas, een prachtige kookwinkel met heel veel mooie spullen en daar zagen we de bakvormen liggen van Nordic Ware. Jeanine wilde al tijden heel graag een bakvorm van Nordic Ware en nu kon ze zich niet meer inhouden. De Nordic Ware tulband Jubilee ging mee. En dat vond ik helemaal niet erg natuurlijk, in mijn hoofd zat ik al helemaal te bedenken welke recepten ik erin wilde maken.

En één van die recepten heb ik al gemaakt! Klik hier voor het recept van een cake met onder andere mandarijn.

nordic ware tulband jubilee

Niet goedkoop, maar gaat jaren en jaren en jaren mee

De bakvormen van Nordic Ware zijn niet goedkoop, helaas, maar in dit geval betaal je voor hele goede kwaliteit en zul je er echt ontzettend veel jaren plezier van hebben. Ze zijn gemaakt van gietaluminium en zijn bijna onverwoestbaar.

Wil je meer weten over Nordic Ware? Dan moet je dit filmpje even kijken!

En waarom zijn deze vormen dan zo goed?

Het lijkt bijna wel alsof een cake niet kan mislukken in deze vorm, elke keer komt hij er weer perfect uit. De vorm is dus gemaakt van gietaluminium en ze worden gegoten. Hierdoor is de afwerking heel strak en zijn de lijnen scherp en dit zie je weer terug in je baksels. In de vorm zit nog een anti-kleef laag en die doet zijn werk goed. De cakes komen er ongeschonden uit, geen randjes die afbreken en niets blijft eraan plakken.

nordic ware tulband jubilee

Aluminiumvormen hebben altijd mijn voorkeur en dat komt omdat aluminium de hitte beter geleidt. Je cake (of wat je er dan ook in gaat bakken) zal hierdoor beter rijzen en is helemaal egaal van kleur. En dat willen we natuurlijk ook altijd graag zien, vooral met zo’n mooie strakke vorm als de Jubilee.

Nordic Ware heeft allerlei vormen, maar het mooie aan deze vorm zijn de lijnen. De buitenkant van je cake of brood wordt heerlijk krokant.

De vormen zijn niet geschikt voor de afwasmachine en hij heeft een diameter van 24 centimeter. En dat is dan ook meteen het enige nadeel, dat de vorm zo ontzettend groot is. Een kleine cake bakken is bijna niet mogelijk, je moet elk recept bijna verdubbelen. Maar goed, als dat het enige is, nog meer cake!, dan valt het wel mee.


De Jubilee Nordic Ware tulband is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com (klik hier).

In dit artikel staat een affiliate link. Meer informatie.

Share on
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Kim

    Hij ziet er echt prachtig uit! Zo’n vorm wil ik ook nog wel eens hebben.

    13 maart 2017 at 13:09
  • Leave a Reply