Skip to content

Volg de kruimels

  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
no bake cheesecake met frambozen
Desserts

No bake cheesecake met frambozen

14 december 20179 maart 2020 Danella 1 comment

Dit is weer zo’n recept dat ik elke week wel zou willen maken, want het is zo ontzettend lekker. Een no bake cheesecake met frambozen en lekker knapperig kruim. Ideaal ook voor de kerstdagen, want waarschijnlijk draait je oven dan al overuren en voor deze cheesecake heb je geen oven nodig. Daarnaast kun je ze van tevoren maken, dus geen stress meer om het dessert.

Direct naar recept

No bake cheesecake met frambozen

Mijn lievelingsfruit is frambozen, logischerwijs maak ik dus ook heel graag desserts en andere lekkere dingen klaar met frambozen. De combinatie van het romige van de roomkaas en het frisse en beetje zurige van de frambozen vind ik altijd erg lekker.

Deze cheesecake bestaat uit vier lagen, ziet er extra feestelijk uit. De onderste laag is koekkruim, dan heb je een laag met vooral frambozen, de lichtroze laag is frambozen met vanille en in de bovenste laag zit citroenrasp. Beetje zoet, beetje zuur en een beetje fris, alles bij elkaar.

no bake cheesecake met frambozen

Je kunt het mengsel het makkelijkste in de glazen krijgen, als je een spuitzak gebruik. Met een lepel kan het ook wel, dan moet je wel heel secuur gaan werken, maar waarschijnlijk krijg je dan niet van deze mooie laagjes. Als het mengsel te warm is, is het misschien iets te vloeibaar om in de glazen te spuiten. Leg het dan eerst weer even in de koelkast en wacht even een halfuurtje.

De cheesecake met frambozen kun je prima een dag van tevoren klaarmaken en uit de koelkast halen op het moment at je het wilt opdienen. Wil je het nog feestelijker maken? Dan is het ook nog heel leuk (en lekker) om er witte chocoladeschaafsel overheen te strooien.

Ingrediënten en bereidingswijze

no bake cheesecake met frambozen

No bake cheesecake met frambozen

Recept afdrukken Pin recept
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram biscuitjes
  • 40 gram roomboter
  • 15 gram lichte of bruine basterdsuiker
  • 250 gram slagroom
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 200 gram roomkaas
  • 250 gram frambozen (diepvries is prima)
  • 1 vanillepeul (of 1 theelepel vanille-essence)
  • 1 citroen

Instructies
 

  • Vermaal de koekjes tot een fijn kruim. Smelt de roomboter in een pannetje en voeg het bij de kruimels wanneer het is gesmolten. Voeg de basterdsuiker toe en meng tot alles is gemengd.
  • Verdeel het kruim over de glazen.
  • Mix de slagroom tot het bijna stijf is. Mix in een andere kom de roomkaas zacht en luchtig. Voeg de slagroom toe in twee delen en mix tot alles is gemengd en opgestijfd is. 
  • Verdeel het mengsel in drie gelijke delen over drie kommen.
  • Vermaal de frambozen, bewaar een paar voor in de glazen, en zeef alle pitjes eruit. 
  • Doe 3/4 van de frambozen bij één van de drie kommen en de overige 1/4 bij de andere met de vanille. Doe in de andere kom de rasp van de citroen. Je hebt nu één kom mengsel met frambozen, eentje met een beetje frambozen en vanille en eentje met citroenrasp.
  • Doe eerst het frambozenmengsel in de glazen (gaat het makkelijkste met een spuitzak), dan het mengsel met de frambozen en vanille en als laatste die met citroenrasp. 
  • Maak het af met nog wat frambozen en je bent klaar!

no bake cheesecake met frambozen

cheesecakeframbozenno bake

Related Posts

pepernoten cheesecake recept
Pepernoten cheesecake glazen (no bake)
blondie met frambozen
Blondies met frambozen en witte chocolade
pepernoten cheesecake
Speculaas cheesecake met pepernoten
cheesecakebars met citroen en sinaasappel
Cheesecakebars met citroen en sinaasappel

Berichtnavigatie

Christmas trifle
Risotto met pompoen

One comment

  1. Evelyne schreef:
    15 december 2017 om 19:29

    Mmm, ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook
Oosterse kip met rijst
Graham crackers vervangen
Alles over Amerikaanse ingrediënten voor het bakken

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
© 2021 | Volg de kruimels - All rights reserved