Follow:
Foodtalk

Netflix & Food

netflix food

Ik kijk echt heel veel films en series op Netflix en naast House of Cards, Orange is the New Black, Modern Family en heel veel films, zit ik er ook altijd op te wachten tot ze weer nieuwe series, films en documentaires toevoegen die over eten gaan. Ik hoop dat ze ooit nog eens alle series van Masterchef Australië erop gaan zetten, want dan ga ik die zeker allemaal weer opnieuw kijken. Maar ook zonder Masterchef staan er hele leuke dingen en vandaag heb ik een lijstje die je niet wilt missen!

ZUMBO’S JUST DESSERTS

zumbo's just dessert

Het programma van Adriano Zumbo heb ik pas net ontdekt op Netflix en ik heb geen idee of die er al lang op staat. Zumbo is één van mijn favoriete chefs op het gebied van patisserie. Een paar jaar geleden kwam hij ook altijd langs als gast in Masterchef Australië en daar maakte ik voor het eerst ‘kennis’ met hem en zijn prachtige creaties. Ik ben hem gaan volgen, heb ook een bakboek van hem in de kast staan, en ben altijd weer onder de indruk wat hij allemaal maakt.

Zumbo’s Just Desserts is een wedstrijd tussen Australische deelnemers en het gaat hier natuurlijk om desserts. En ze maken zulke lekkere en mooie dingen, ik leer er altijd weer wat van. De twee slechtste deelnemers van elke aflevering, moeten één van de creaties van Zumbo zo goed mogelijk namaken. Onmogelijk lijkt dat altijd, kijk maar eens naar de hoed op de foto. Hij zweeft!

Er staat één seizoen op Netflix en deze bestaat uit twaalf afleveringen. Het is nog niet bekend of er een tweede seizoen komt helaas.

CHEF’S TABLE

Elke ‘foodie’ kent dit programma waarschijnlijk wel, Chef’s table! Elke aflevering volgen we een beroemde en gerenommeerde chefkok en verteld hij meer over zijn passie, zijn restaurant en komen we meer te weten over zijn gehele loopbaan als chef. Daarnaast komen we heel veel te weten over de gerechten die hij maakt en het proces die er aan vooraf gaat. Dit alles ondersteund met prachtige beelden van het eten en klassieke muziek, past perfect.

Toen ik de eerste aflevering zag met Massimo Bottura en zijn gerecht met Parmazaanse kaas, was ik direct verkocht. Mijn droom is nog altijd om een keer naar zijn restaurant Osteria Francescana in Modena, Italië, te gaan en daar te eten.

Er staan drie seizoenen op Netflix, elk met zes afleveringen van ruim een uur. Elke aflevering gaat weer over een andere chef, een andere keuken en een ander restaurant. Er staat ook een Chef’s Table France online, waarbij er alleen Franse chefkoks gevolgd worden.

THE MIND OF A CHEF

The Mind of a Chef is een programma van Anthony Bourdain, maar dit keer staat hij meer achter de camera en is hij geen presentator. Zijn stem hoor je wel, want hij is de commentator, maar dit keer staan er andere mensen voor de camera. In het programma wordt eten gecombineerd met reizen, geschiedenis en wetenschap.

Inmiddels zijn er al vijf seizoenen en allemaal staan ze op Netflix. Het eerste seizoen wordt gepresenteerd door David Chang, de tweede door Sean Brock en April Bloomfield, Edward Lee en Magnus Nilsson nemen seizoen drie waar, in seizoen vier Gabrielle Hamilton en David Kinch en het laatste seizoen wordt gepresenteerd door Ludo Lefebvre (ook wel bekend van The Taste USA). Elke aflevering heeft haar eigen onderwerp en ik vind het ontzettend interessant.

EN NOG MEER

Naast deze mooie series, is er nog meer de moeite waard om te bekijken. Voor de barbecue-liefhebbers, is er de documentaire Barbecue. Allerlei verschillende soorten technieken, roken, vlees en geschiedenis komen aan bod. De documentaire What the Health heeft de laatste tijd nogal wat stof doen opwaaien over de voedselindustrie, en dan met name de vleesindustrie. Alhoewel ik wel wat kritisch ben over deze documentaire en lang niet met alles eens was, vond ik het wel erg interessant en zette het me wel aan het denken. Anthony Bourdain’s No Reservations blijft ook altijd leuk om te kijken, al die verschillende landen en steden. Blijft bijzonder om te zien en ik heb altijd zin om ook weer ergens heen te gaan, na het kijken van dat programma.

Heb jij nog andere tips?


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Emmy

  Leuke lijst. Ik wist dit helemaal niet ga ik eens bekijken

  3 november 2017 at 13:53
 • Reply Sylvia

  Dol op Netflix! En natuurlijk wat te eten/snoepen er bij…zalig!! Telefoon uit en GO.

  7 november 2017 at 11:12
 • Reply Daniëlle

  Oh die van Zumbo wist ik nog niet. Die heb ik gelijk even in mijn lijst gezet!

  19 november 2017 at 10:24
 • Leave a Reply