Follow:
Foodtalk

Nationale week zonder vlees

nationale week zonder vlees

Vanaf morgen is het zover! De eerste Nationale week zonder vlees 2018. Van 5 maart tot 11 maart geen vlees eten, dat is toch geen probleem?

Doe jij ook mee?

NATIONALE WEEK ZONDER VLEES

Als je mijn blog een beetje volgt, dan weet je dat ik geen vegetariër of veganist ben. Ik eet vlees en gebruik zuivelproducten, maar ik probeer er wel heel bewust mee om te gaan. De laatste tijd merk ik dat ik steeds minder vlees ga eten en steeds vaker geen vlees eet. Het traditionele bord met aardappel, groente en vlees is niet meer van deze tijd.

En nee, je hoeft niet opeens veganist te worden en je hoeft ook niet per se mee te doen. Maar kijk eens wat je bespaart door een week geen vlees te eten.

besparing nationale week zonder vlees

Om vlees te kunnen produceren is erg veel water nodig. Eén dag geen vlees eten is een besparing van 1.476 liter water. Hier kun je gemiddeld zeven maanden elke dag voor douchen. Onze klimaat wordt beïnvloedt door de CO2-uitstoot en de vleesindustrie is één van de grootste vervuilers. Door een dag geen vlees te eten bespaar je heel veel CO2-uitstoot, ongeveer 1.730 gram. Hier kun je ook 111 kilometer voor rijden in een auto.

Bomen nemen CO2-uitstoot op uit de lucht en zetten dit om in zuurstof. Ze zuiveren onze lucht. Het probleem is alleen dat we teveel uitstoot hebben en dat dit niet meer opgenomen kan worden. Om de 1.730 gram uitstoot op te nemen, is een boom minstens een maand bezig.

Doe jij ook mee? Vanaf morgen een week geen vlees eten.

Recepten

wortelsoep met gember en kurkuma

Wortelsoep met kurkuma en gember! Super snel gemaakt en heel erg lekker. Vooral met een broodje om te dippen.

Pompoencurry met linzen, yoghurt, limoen en granaatappel

Pompoencurry met linzen, rijst en granaatappel. Een verrassende combinatie, maar deze mag je echt niet missen. Houd je niet van koriander? Vervang het dan door peterselie, net zo lekker. En vergeet de limoen niet, die maakt het heerlijk fris.

pompoensoep met appel en kikkererwten

We blijven nog even bij de pompoen met deze pompoensoep met appel, kikkererwten en gedroogde cranberry’s. Heerlijk voor het koude weer.

zoete aardappel curry

En de laatste is een zoete aardappelcurry. Eén van de best gelezen recepten van Volg de kruimels. Helemaal lekker met wat ongezouten pinda’s.

En de week begint morgen goed! Want ik heb een heerlijk recept voor risotto met pompoen klaar staan. Morgen online!


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply