Follow:
Bijgerechten, Brood & pizza, Hartig, Recepten

Naanbrood met knoflook

garlic naan

Je kunt natuurlijk ‘gewoon’ naanbrood maken, of je maakt naanbrood met knoflook! Ik vind naanbrood zo ontzettend lekker en maak het best wel vaak. En zelfgemaakte naanbrood is echt een stuk lekkerder dan gekochte.

Direct naar recept

Naanbrood met knoflook

Ik ben een echte knoflookliefhebber. Altijd als ik een recept van iemand anders maak, doe ik er bijna standaard wat extra knoflook in. Naanbrood en knoflook: twee van mijn favorieten gecombineerd.

Dit naanbrood moet wel even rijzen, een uurtje ongeveer. Dus begin op tijd met het maken van het deeg. Je hebt ook genoeg recepten waarbij het deeg niet hoeft te rijzen, maar mijn ervaring is dat die niet zo luchtig zijn als deze. En dat is toch wel heel erg lekker.

naanbrood met knoflook

Naanbrood is heel erg lekker bij curry-gerechten, zoals deze Indiase butter chicken, zoete aardappelcurry of een pompoencurry. Of juist om te dippen in hummus.

recept naanbrood maken

Je hebt geen deegroller nodig voor deze naanbroodjes! Je verdeelt het deeg in acht gelijke porties en drukt elke portie plat met je vingers. Let erop dat het gehele broodje ongeveer dezelfde dikte heeft, dan gaart het goed in de pan.

naanbrood met knoflook maken

Smeer de broodjes in met knoflookboter. Je smelt de boter in een pannetje met een paar knoflooktenen. De smaak van de knoflook trekt zo lekker in de boter. Daarna smeer je elk broodje in met wat boter.

Ik gebruik hier altijd een siliconen kwastje voor. Deze siliconen kwastjes zijn voor mij echt onmisbaar in de keuken. Er blijft geen smaak aan hangen en je hebt niet het probleem dat er haren loslaten, iets wat vaak bij mij gebeurt met kwastjes met haren.

De naanbrood met knoflook zijn het lekkerste als je ze net hebt gebakken, maar je kunt ze ook prima een paar dagen bewaren. Bewaar ze wel goed in een afgesloten bewaardoos.

Ingrediënten & bereidingswijze

Naanbrood met knoflook


Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Rijstijd 1 uur
Totale tijd 45 minuten
Aantal 8

Ingrediënten

 • 100 milliliter warm water
 • 1 zakje gist (7 gram)
 • 1 theelepel suiker
 • 400 gram bloem
 • 1 eetlepel olie (+ extra om te bakken)
 • 125 gram Griekse yoghurt
 • 1/2 theelepel zout
 • 50 gram boter
 • 3 tenen knoflook

Bereidingswijze

 1. Meng het warme water met de gist en de suiker. Roer even door tot alles opgelost is. Laat 5 minuten staan tot er een schuim ontstaat (de gist gaat dan werken).

 2. Doe de bloem, olie, Griekse yoghurt en het zout in een grote schaal en meng even tot gemengd. Voeg het gistmengsel toe en kneed tot een elastisch deeg. Dit kan met de hand of met een keukenmachine met deeghaken.

 3. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten. 

 4. Maak een grote bol en dek af met vershoudfolie of een vochtige schone theedoek en laat 60 minuten rijzen tot het is verdubbeld.

 5. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties. Maak van elke portie een balletje. Druk elk balletje plat met je vingers. 

 6. Verhit een pan en smeer elk broodje in met een beetje olie. Leg de naan in de pan. Er ontstaan luchtbellen op de bovenkant. Smeer ook de bovenkant in met olie en draai om. 

 7. Smelt ondertussen de boter met de knoflooktenen in een pannetje. Haal van het vuur af en laat even staan, tot de knoflook goed is ingetrokken. Smeer elke naan in met een beetje boter en knoflook. 

knoflook naanbrood

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply