Follow:
Foodtalk, Persoonlijk

My baking bucket list

my baking bucket list

Ik heb een, alsmaar groeiende, lijst van brood, cakes, taarten, kleine lekkernijen die ik nog een keertje wil gaan bakken. Zo wil ik nog een keer croissantjes, bagels en donuts maken. Weten wat er allemaal op mijn baking bucket list?

MY BAKING BUCKET LIST

Twee dingen heb ik trouwens al een keer (of eigenlijk een paar keer) gemaakt van deze lijst. Macarons en baklava heb ik echt al een paar keer geprobeerd, maar die zijn nog nooit goed gelukt. Dus totdat ze perfect gelukt zijn, blijven ze nog op de baking bucket list staan.

De lijst!

Bagels
No Knead Bread
Kaiserbroodjes
Chiffon Pie
Gember snickerdoodles

Canolli

When in Italy, eat cannoli! Deze Italiaanse lekkernij staat al tijden op mijn baking bucket list, maar ik heb ze nog nooit gemaakt. De vormpjes om het deeg omheen te rollen heb ik zelfs al een paar jaar in huis. Cannoli komt oorspronkelijk uit Sicilië en is een rond gevuld koekje. Traditioneel worden ze gevuld met ricotta en sinaasappel, maar je kunt allerlei variaties krijgen.

Tarte tatin
Donuts
Baklava (ook al een paar keer geprobeerd, maar nog nooit echt goed gelukt)
Stokbrood
Peanut butter cookies
Hamburgerbroodjes

bucket list

Duidelijk niet een foto van mij, want dit resultaat heb ik helaas nog nooit kunnen bereiken. 

Macarons

Oh macarons. Ze zijn zo lekker, maar bij mij mislukken ze gewoon standaard. Ik weet nog niet precies wat ik fout doe, want elke keer mislukt er iets anders. Maar ik geef niet op en ooit zal ik de perfecte macarons gaan bakken.

Pretzels
Bruidstaart
Noga
Galette

Croissants

Croissantjes zijn één van mijn favoriete ontbijtjes. Het is een lekker makkelijk om ze gewoon te kopen, maar toch wil ik ze een keertje maken. Waarschijnlijk is het veel werk, want om die laagjes te creëren moet je goede deeg hebben. Goed deeg kost tijd, maar binnenkort ga ik ze maken!

Boter karnen
Japanse cheesecake
Oreo’s
Pompoenbrood
Granola
Vlechtbrood

Hopelijk kan ik binnenkort weer wat gerechten van mij lijstje afstrepen! Nu al zin in het weekend.

Veel plezier met bakken!

Share on
Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Mariette

  Herkenbaar! Bagels en kaiserbroodjes heb ik inmiddels gemaakt en kan ik je echt aanraden. Macarons en noga (het liefst Nougat de Montélimar) staan nu hoog op mijn lijst…

  16 april 2018 at 09:55
 • Reply Anne-Marie

  Heel herkenbaar! Mijn lijst blijft ook maar groeien. Laatstverdiende het eerst macaroni gemaakt en nog goed gelukt ook! Cannoli mocht wat dunner maar was best content. granola is echt heerlijk en eenvoudig, gewoon doen dit weekend

  16 april 2018 at 16:27
 • Reply Lianne

  Ja mijn lijst groeit ook altijd door. Cannoli staat er ook zeker op en macarons, noga, kaasbroodjes, kroketten, friet, en nog wel wat haha. 🙂

  16 april 2018 at 23:43
 • Leave a Reply