Follow:
Op reis

Mijn tips voor vliegen

tips voor vliegen

Ik gaf al eerder een aantal tips voor een autovakantie en nu is het tijd voor mijn tips voor vliegen. Met deze tips wordt het reizen met een vliegtuig nog eenvoudiger, leuker en ga je heerlijk relaxt op vakantie.

Klik hier voor mijn tips voor een autovakantie!

MIJN TIPS VOOR VLIEGEN

Ik vind vliegen echt ontzettend leuk om te doen en dat begint al op het vliegveld. Of eigenlijk al bij het inchecken, dan kan ik echt niet meer wachten. Op het vliegtuig een beetje mensen kijken, bedenken waar ze allemaal naartoe gaan, nog wat eten en drinken en dan het vliegtuig in!

Check online in en kies een stoel

Een aantal uur voor je vlucht, en het ligt aan de maatschappij waarmee je vliegt hoeveel uur dit is, kun je al inchecken en meestal kun je dan ook al een stoel kiezen. Bij een aantal maatschappijen kun je direct al een stoel kiezen bij het aanschaffen van je ticket, maar dan moet je wel vaak wat meer betalen. Op het vliegveld hoef je dan alleen nog maar je bagage in te leveren, als je die hebt tenminste, en je bent meteen klaar om door de douane te gaan.

Trek gemakkelijke kleding aan

Dit is vooral heel erg fijn tijdens een lange vlucht, want dan zit je echt niet te wachten op een knellende broek en een leuk shirt die eigenlijk niet zo lekker zit. Ik trek altijd een lange broek aan en een shirt en neem een vest of trui mee. Dan kun je altijd wat extra’s aan doen als het koud is in het vliegveld. Verder is het handig om niet al te strakke schoenen aan te doen. Tijdens een lange vlucht kun je last krijgen van licht opgezwollen voeten door het vocht en dan zitten die schoenen echt niet lekker meer.

Blijf regelmatig even lopen

Oké op een vlucht naar Londen is dit niet nodig, maar op een lange vlucht is het verstandig om soms even je benen te strekken. Reis je zes uur of langer? Stap dan af en toe even uit die krappe stoel en beweeg een beetje. Heel lang zitten in een houding in die krappe stoelen is niet goed voor de bloedsomloop in je benen. Je gebruikt je kuitspieren niet voor een lange tijd en hierdoor kunnen je voeten opzwellen. Dit kun je voorkomen, of verminderen, door af en toe even je benen te strekken.

Er bestaan trouwens ook speciale vliegsokken, compressiesokken, die de bloedsomloop in je voeten en benen stimuleren.

Blijf genoeg drinken

En dan heb ik het niet over het drinken van alcoholische dranken, maar over water, sap of frisdrank. Het liefste water trouwens. De lucht in een vliegtuig is erg droog en daarom is het nog belangrijker om voldoende te blijven drinken. Je raakt sneller vermoeid van de droge lucht en ook voor je huid is het niet heel erg fijn. Alcohol en koffie zorgen er alleen maar voor dat je meer uitdroogt, dus probeer die een beetje te vermijden en daarnaast is de werking van alcohol een stuk sterker in het vliegtuig.

De droge lucht in het vliegtuig kan er ook voor zorgen dat je contactlenzen niet lekker zitten en je ogen gaan irriteren. Neem daarom altijd spullen mee zodat je je lenzen kunt opbergen en een bril kunt opzetten, zodat je daar geen problemen mee krijgt.

Entertainment!

Bij de meeste lange vluchten heb je een prachtig entertainmentsysteem met films en series, maar dit is niet altijd het geval en meestal niet op korte vluchten. Ik neem daarom altijd wat mee om mezelf mee te vermaken en me wat af te leiden. Neem bijvoorbeeld een boek of een tijdschrift mee, of download een paar e-books op je tablet. Je kunt ook op je tablet een aantal films zetten of in Netflix een paar leuke series downloaden en deze offline kijken. Neem altijd je eigen oordopjes mee, of een koptelefoon, want de oordopjes die de maatschappij levert zijn vaak niet van een goede kwaliteit.

Probeer te slapen

Ben je helemaal klaar met dat vliegen, dan zit er nog maar één ding op: probeer te gaan slapen. Tijd gaat wat sneller, je hebt minder kans op een jetlag en je bent vaak ook beter uitgerust. Een oogmasker en oordoppen kunnen je misschien helpen om te slapen, of je neemt een klein kussentje mee om wat comfortabeler te liggen.

Reizen met het vliegtuig is erg belastend voor het milieu, maar je kunt dit wel weer een beetje compenseren. Een leuke methode vind ik het investeren in het planten van bomen om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Dit kun je soms al regelen bij het boeken van je ticket, maar ook via de stichting Trees for All. 


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Emmy

  Ik heb eigenlijk wel hetzelfde: ernaar uitkijken dat ik in een vliegtuig zit en dan na een half uur uur al denken dat het toch wel lang duurt. Ik heb op mijn telefoon een paar apps waarop ik offline kan lezen die ik veel gebruik. Zoals Pocket. Ik sla heel veel artikelen vanaf mijn pc daarin op om later te lezen en dat vliegtuig is daar nou net zo’n goede plek voor,
  En dan de kleding… Vroeger moest het er vooral erg hip en hot uitzien, compleet met hele hoge pumps. Als ik daaraan terug denk..pfff Nu weet ik dat je ook leuk en verzorgd kunt vliegen als je makkelijke kleding en schoenen draag. Jouw tip over genoeg drinken is inderdaad een hele goede tip. Dat scheelt de helft in je vermoeidheid, heb ik gemerkt.

  Dank je voor je tips en een hele fijne dag gewenst

  29 september 2017 at 11:33
  • Reply Danella

   Handig om een aantal apps te installeren die je offline kunt gebruiken! En ik ben ook heel blij dat je er nu niet helemaal tip top hoef uit te zien;).

   2 oktober 2017 at 00:42
 • Reply marjolein

  Ik probeer inderdaad ook altijd mijn ogen te sluiten en te slapen. Dan duurt de vlucht gelijk een stuk korter. En verder realiseer ik me dat mijn vakantie al begint bij het instappen van het vliegtuig 😀

  1 oktober 2017 at 16:02
  • Reply Danella

   Ja, de reis hoort er toch ook bij!

   2 oktober 2017 at 00:41
 • Reply Lien

  Goeie tips! Vooral dat rondlopen is bij een lange vlucht ontzettend belangrijk he? Bij een korte vlucht blijf ik meestal lekker op mn plaatsje zitten 🙂

  1 oktober 2017 at 17:44
  • Reply Danella

   Bij een korte vlucht loop ik inderdaad ook niet een stukje, maar het is wel fijn om dat bij een langere vlucht wel te doen. Zit soms zo krap in de stoeltjes.

   2 oktober 2017 at 00:40
 • Reply Dhini

  Fijne tips! Als ver weg vliegen dan ga ik mijn ogen dicht.

  1 oktober 2017 at 21:20
  • Reply Danella

   Dankjewel!

   2 oktober 2017 at 00:39
 • Reply Tiffany

  Ik vind op reis gaan ook altijd heel leuk en spannend. Leuke tips!

  4 oktober 2017 at 14:08
  • Reply Danella

   Dankjewel!

   4 oktober 2017 at 16:12

  Leave a Reply